Ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος προ των πυλών του ΠΑΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα επιλογής προπονητή στον ΠΑΣ Γιάννινα και όλα δείχνουν ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Γιώργο Γεωργουλόπουλο.

Οι αδελφοί Χριστοβασίλη καταλήγουν στην επιλογή Γεωργουλόπουλου εκτιμώντας το ήθος και την εργατικότητα που επέδειξε σε προηγούμενα χρόνια που ήταν βοηθός του Γιάννη Πετράκη και υπεύθυνος υποδομών έχοντας και την απόλυτη εμπιστοσύνη του αείμνηστου προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη. Ο κόουτς το τελευταίο διάστημα τα πήγε πολύ καλά και ως υπηρεσιακός τεχνικός και πλέον παίρνει το χρίσμα του προπονητή της νέας σεζόν 2024-25 προκειμένου να οικοδομήσει τη νέα ομάδα που θα διεκδικήσει την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γεωργουλόπουλος έχει ήδη επιλέξει και τους συνεργάτες του και από το τεχνικό τιμ ανάγκης που είχε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, θα μείνει μόνον ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Κώστας Παγανιάς. Επίσης πρόθεση των μεγαλομετόχων είναι να έχει και επιπρόσθετες υποχρεώσεις στα τμήματα υποδομών που γνωρίζει πολύ καλά από την προηγούμενη θητεία του. Αφού κλείσει αυτή η εκκρεμότητα θα αρχίσουν συζητήσεις και κινήσεις για την αναμόρφωση του υπάρχοντος ρόστερ και για τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν στη συνέχεια.

Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Πάντα μέχρι 10 Ιουνίου, όλα τα χρόνια, ο αείμνηστος Γιώργος Χριστοβασίλης, στα 15 χρόνια της προεδρίας του, έκλεινε προπονητές για τη νέα σεζόν. Μπορεί να είχε τους δικούς του ανθρώπους που συμβουλευόταν για τις μεταγραφές και τους παίκτες που έπρεπε να πάρει, αλλά φρόντιζε πάντα να παίρνει νωρίς προπονητή για να έχει και τη δική τους άποψη στον σχεδιασμό της ομάδας. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης τους περισσότερους προπονητές είχε ανακοινώσει τέτοιον καιρό, όπως στις 2 Ιουνίου 2010 τον Στεφάν Ντεμόλ, στις 8 Ιουνίου 2012 τον Γιάννη Χριστόπουλο (αναβαθμίστηκε σε πρώτος προπονητής από βοηθός του Ντεμόλ), στις 25 Ιουνίου 2013 τον Σάββα Παντελίδη, στις 7 Ιουνίου 2019 τον Αργύρη Γιαννίκη, στις 3 Ιουνίου 2021 τον Ηρακλή Μεταξά, στις 7 Ιουνίου 2022 τον Θανάση Στάικο (ήταν πριν βοηθός του Μεταξά). Για πεντέμισι χρόνια δεν χρειάστηκε να αλλάξει προπονητή αφού υπήρχε ο Γιάννης Πετράκης και με συναινετικές διαδικασίες γινόταν η ανανέωση της συνεργασίας. Ο Γιώργος Παράσχος είχε αποκτηθεί αρχές Μαΐου του 2009, όταν είχε αποχωρήσει ο Όγιος. Μέχρι 10 Ιουνίου ο αείμνηστος πρόεδρος έκλεινε τις εκκρεμότητες με τους προπονητές. Λίγο πίσω είχε πάει η πρόσληψη του Παντελίδη (25/6/2013), γιατί υπήρχε η εκκρεμότητα με το θέμα της μη συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ λόγω της καταγγελίας του Παναθηναϊκού.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 και ώρα 14:00 στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42-4ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ 2 (Β’ Εθνικής), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1) Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων, 2) Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α΄ & Β΄ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, 3) Αλληλογραφία, 4) Προτάσεις για τροποποίηση κανονισμών προς την Ε.Π.Ο., 5) Διάφορα Θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί και το θέμα του τρόπου διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, αν θα είναι με έναν ή δύο ομίλους, τα τηλεοπτικά, τον χρόνο κλήρωσης και έναρξης των αγώνων.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος – Από την έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα”