Ο Σάνον Σκοτ αποκαλύπτεται και βάζει τον πήχη ψηλά

Όταν οι άνθρωποι της Δόξας Λευκάδας, πριν από περίπου δύο μήνες, βγήκαν στην αγορά για να «χτίσουν» στην ομάδα ενόψει της μεγαλύτερης πρόκλησης που είχαν να αντιμετωπίσουν, γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν είχαν τα χρονικά περιθώρια να διορθώσουν τυχόν λάθη. Έπρεπε σε τρεις εβδομάδες να ετοιμάσουν ένα σύνολο για να αγωνιστεί στην Stoiximan Basket League και οι κινήσεις έπρεπε να ήταν πολύ προσεκτικές.

scottohio

Αποφάσισαν λοιπόν να εμπιστευτούν τα ηνία της Δόξας στον απόφοιτο του Ohio State και πρώην παίκτη των Raptors 905 τον Σάνον Σκοτ. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ μάλλον δεν είχε στο μυαλό του το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα αλλά όταν δέχθηκε την πρόταση δεν άργησε να απαντήσει καταφατικά: «Σκέφτηκα ότι θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πάντα μία νεοφώτιστη ομάδα έχει πιο δύσκολο έργο από τις υπόλοιπες αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που με ενοχλούσε. Ήξερα ότι μας περιμένει πολύ δουλειά γιατί δεν είχαμε χρόνο για την καλύτερη προετοιμασία αλλά δέχθηκα την πρόκληση με ανυπομονησία

scott2

 

Η Δόξα πήρε το «Ο.Κ.» για να αγωνιστεί στο εφετινό πρωτάθλημα όταν οι υπόλοιποι μονομάχοι είχαν ολοκληρώσει τις κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Παρόλα αυτά κατάφερε να πανηγυρίσει στην πρεμιέρα του εφετινού μαραθωνίου κόντρα στον ΠΑΟΚ και Σάνον Σκοτ πιστεύει ότι σύντομα η ομάδα θα δείξει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο: «Προπόνηση με την προπόνηση, αγώνα με τον αγώνα η Δόξα δείχνει συνεχώς να βελτιώνεται. Είναι λογικό καθώς μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο τόσο για το πως κινείται στο παρκέ όσο και στην καθημερινότητα. Αυτό μας βοηθά πάρα πολύ και θα το δείτε πολύ σύντομα».

scott3

 

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ έχει δείξει στις πρώτες έξι αγωνιστικές ότι μπορεί να βοηθήσει το σύνολο του Χάρη Μαρκόπουλου τόσο στο σκοράρισμα όσο και στον τομέα των ασίστ και δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό: «Θέλω να τα κάνω και τα δύο στο παρκέ. Όταν κάνεις μόνο μία δουλειά στον αγώνα είναι πιο εύκολη η δουλειά για τον αντίπαλο και εγώ θέλω να δυσκολεύω τους αντιπάλους μου. Πάντως το να πασάρω για εμένα είναι κάτι το φυσιολογικό και θέλω να το κάνω πάντα σε υψηλό επίπεδο».

scott1

Ο Σάνον Σκοτ δεν διστάζει μάλιστα να βάλει ψηλά τον πήχη ενόψει της συνέχειας, όσο δύσκολο και ανταγωνιστικό κι αν είναι το ελληνικό πρωτάθλημα: «Θέλω η Δόξα να συνεχίσει να βελτιώνεται κάθε εβδομάδα, σε κάθε αγώνα και γιατί όχι να καταφέρει να μπει στα πλέι οφ. Είναι μια πολύ σκληρή λίγκα και αν κάποια ομάδα δεν προετοιμαστεί όπως πρέπει για κάποιον αγώνα τότε θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων και ίσως να δημιουργηθούν καταστάσεις που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει».