Πάμε για 18 ομάδες σε κάθε όμιλο αντί για 19

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ, καθώς συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενεργοποιεί την απόφαση του CAS, η οποία κρίνει αδύνατη την αλλαγή της βαθμολογίας στον 2ο όμιλο, με αποτέλεσμα ο Μακεδονικός να κερδίζει τον τίτλο και συνάμα την άνοδο, μέσω της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα των μπαράζ.

Εκείνο το οποίο απομένει να μάθουμε, αν και πρέπει ήδη να θεωρείται ήδη «τελειωμένο», είναι ο αποκλεισμός του Αγροτικού Αστέρα, λόγω της απόφασης του Διιατητικού Δικαστηρίου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τη θέση του στη SL2 παίρνει η επόμενη ομάδα της κατάταξης, η Ηλιούπολη.

Ωστόσο στο Πάρκο κυοφορείται ένα σενάριο, για την ακρίβεια η Εκτελεστική Επιτροπή, εξετάζει το ενδεχόμενο να πάμε σε αναδιάρθρωση της SL2, μέσω της ανόδου οκτώ ομάδων αντί για τεσσάρων. Με τον τρόπο αυτό, θα ικανοποιηθεί και η Κοζάνη, η οποία ηθικά δικαιώνεται μετά την απόφαση του CAS, ωστόσο χάνει τον τίτλο λόγω νομικού σφάλματος, το οποίο όπως περιγράφει το CAS, έγκειται στο γεγονός ότι απέτυχε να προσβάλλει εντός των εθνικών δικαιοδοτικών οργάνων την επικύρωση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου, αν και είχε αυτή τη δυνατότητα, με αποτέλεσμα να παιχτούν τα μπαράζ και ο Μακεδονικός να κερδίσει την άνοδο στο γήπεδο.

Αντίθετα με την Κοζάνη, δικαιώνεται και ουσιαστικά η Λευκίμμη, η οποία παραμένει στη Γ΄ Εθνική και υποβιβάζεται ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας, αφού δεν ακολούθησαν παιχνίδια μπαράζ εν προκειμένω και το CAS δικαίωσε την ομάδα της Κέρκυρας, χωρίς όμως να είναι αρμόδιο να αλλάξει τους βαθμολογικούς πίνακες.

Σε μια τέτοια περίπτωση, στην οποία δηλαδή θα έχουμε άνοδο τεσσάρων ομάδων, τότε αυτόματα οι τέσσερις όμιλοι της Γ΄ Εθνικής, αντί για 19 ομάδες ο καθένας, θα έχουν 18 ομάδες, όπως ακριβώς προβλέπει η προκήρυξη. Για να γίνει πάντως κάτι τέτοιο, θα απαιτηθεί και τροπολογία στη Βουλή, έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ΠΑΕ της SL2. Θυμίζουμε ότι βάσει προκήρυξης, ο κάθε ένας από τους τέσσερις ομίλους της Γ΄ Εθνικής, θα έχει 18 ομάδες και από αυτές θα υποβιβάζονται οι έξι τελευταίες.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος – ilia.news