Παραπόταμος: Το Αστέρι της Θεσπρωτίας

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Το liganews.gr βρέθηκε στον Παραπόταμο και συνάντησε την παρέα του Αστέρα που κρατάει 20 χρόνια και συνεχίζει. Ο πρόεδρος, ο προπονητής και δύο ποδοσφαιριστές μιλούν αποκλειστικά.

Ένα χωρίο-κωμόπολη της Θεσπρωτίας, σχεδόν 1.000 κατοίκων, κατάφερε να φέρει την τοπική ομάδα στην Γ’ Εθνική. Η επιτυχία τους τεράστια. Το μυστικό τους; Το παρεΐστικο κλίμα, το σταθερό Διοικητικό Συμβούλιο και η στήριξη του κόσμου.

Ο Αστέρας Παραποτάμου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ’ Εθνική. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1980 κι έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει όλα αυτά τα χρόνια σε Δ’ Εθνική και τις τοπικές Κατηγορίες.

To liganews ταξίδεψε στη Θεσπρωτία και συνάντησε τον πρόεδρο, τον προπονητή και δύο από τους πρωταγωνιστές του Αστέρα Παραποτάμου.

Αρχικά, ο πρόεδρος Σπύρος Τζάνης μίλησε στο liganews για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του:

«Δεν κάναμε καλό ξεκίνημα, Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, αλλά νομίζω ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας, καθώς μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι παραπάνω. Στο τελευταίο ματς κόντρα στον Εθνικό Φιλιππιάδας πήραμε την πρώτη μας νίκη δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο. Ήταν η πρώτη φορά που παίζαμε πλήρης. Έχουμε μικρό ρόστερ και με τις απουσίες που είχαμε ήταν δύσκολο να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω μέχρι τώρα».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι οι στόχοι άλλαξαν, καθώς δείχνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Κατηγορίας:

«Ξεκινήσαμε διαφορετικά το πρωτάθλημα. Είχαμε στόχο να διασκεδάσουμε την Κατηγορία και να αποκομίσουμε εμπειρίες. Ωστόσο, μετά τις πρώτες αγωνιστικές είδαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Έγιναν κάποιες προσθήκες. Μπήκαν νέοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και πλέον ο στόχος μας είναι η εξασφάλιση της παραμονής. Τον Ιανουάριο, αναλόγως και με τη θέση που θα είμαστε, είναι πιθανόν να γίνουν νέες προσθήκες, για να υλοποιήσει η ομάδα τους στόχους της».

Για το μυστικό της επιτυχίας τους όλα αυτά τα χρόνια:

«Έχουμε ιδρυθεί το 1980 και για τα χρόνια που υπάρχουμε ως σωματείο έχουμε μεγάλη ιστορία και κάνουμε πρωταθλητισμό. Θέλουμε να πρωταγωνιστεί η ομάδα σε όποια Κατηγορία αγωνίζεται και μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει. Το μυστικό μας είναι ότι έχουμε εξαιρετικό κλίμα. Είμαστε μία παρέα. Έχουμε σταθερή διοίκηση. Το ΔΣ είναι κατά τα 4/10 το ίδιο εδώ και 20 χρόνια. Επίσης, έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Μας βοηθά τόσο με τη στήριξή του στο γήπεδο, όσο και οικονομικά. Φέτος έχουμε δώσει 300 διαρκείας!».

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, δήλωσε:

«Έχουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις (φωτό), σε μία περιοχή στην οποία οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν γήπεδα. Διαθέτουμε φυσικό χλοοτάπητα κι εξαιρετικό γήπεδο. Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες, κατά ένα μεγάλο ποσοστό γίνονται από την ομάδα. Όπως προανέφερα, όλοι βοηθούν».

Παράλληλα, ο Σπύρος Τζάνης εξήρε τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Αστέρα:

«Στις ακαδημίες της ομάδας μας γίνεται φοβερή δουλειά. Έχουμε κατακτήσει δύο τίτλους τα δύο τελευταία χρόνια και συνεχίζουμε το ίδιο δυνατά και φέτος., Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε η μοναδική ομάδα της περιοχής που έχει δώσει παίκτες σε επαγγελματική κατηγορία. Και τη φετινή χρονιά έχουν ήδη προωθηθεί παιδιά από τους μικρούς στην πρώτη ομάδα. Και πρέπει να σας ομολογήσω ότι η επόμενη φουρνιά που έρχεται διαθέτει εξαιρετικά ταλέντα».

Τέλος, ο πρόεδρος του Αστέρα Παραποτάμου ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την προσπάθεια που καταβάλλουν:

«Θέλω να αναφέρω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους Κώστα Μητσέλο, Βασίλη Ρίζο, Κώστα Χαρίση, Σπυρίδων Παύλου, Δημήτριο Τζάνη και Ευθύμιο Τζίμα. Επίσης, από τον προπονητή μας Σωτήρη Σωτηρίου, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα του Αστέρα κι έχει βρίσκεται για τέταρτη φορά στον πάγκο της ομάδας».

Τη… σκυτάλη από τον πρόεδρο πήρε ο τεχνικός του Αστέρα Παραποτάμου, Σωτήρης Σωτηρίου (φωτό). Ο 51χρονος τεχνικός, έχει συνδυάσει το όνομά του με την ομάδα, τόσο προπονητικά, όσο και αγωνιστικά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο liganews για τη φετινή σεζόν του Αστέρα:

«Δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα. Είχαμε αρκετά προβλήματα. Ωστόσο, σιγά-σιγά δείχνουμε σημάδια βελτίωσης και θα ανέβουμε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, που επικρατήσαμε με 2-0, ήταν η πρώτη φορά που αγωνιστήκαμε χωρίς αγωνιστικά προβλήματα. Με τις προσθήκες που έγιναν δείχνουμε καλά στοιχεία ως ομάδα και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο νέο στόχο μας, που είναι η εξασφάλιση της παραμονής».

Για το πρόγραμμα που έχει βγάλει μέχρι τώρα η ομάδα του, υπογράμμισε:

«Είχαμε ορισμένα δύσκολα παιχνίδια. Ο Μακεδονικός Φούφα και ο Τηλυκράτης πιστεύω ότι είναι οι πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου. Αλλά ακόμα και κόντρα σε αυτούς, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω».

Ο Έλληνας προπονητής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ακαδημίες του συλλόγου:

«Γίνεται καλή δουλειά από τους ανθρώπους στις ακαδημίες μας, που προετοιμάζουν τα παιδιά για την πρώτη ομάδα. Πιστεύω ότι θα φανεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια, καθώς υπάρχουν παιδιά που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν».

Ο 20χρονος πολυσύνθετος στόπερ, Μιχάλης Καρράς, με τη σειρά του, δήλωσε:

«Η ομάδα βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία και ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε ένα δύσκολο έργο. Από την πρώτη μέρα που ήρθα με βοήθησαν τα παιδιά και ο προπονητής να ενσωματωθώ γρήγορα στην ομάδα και στα αποδυτήρια. Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν μια εξαιρετική δουλειά και είναι πάντα κοντά μας σε κάθε δυσκολία που έχουμε.

Δυστυχώς δεν κάναμε το ξεκίνημα που θέλαμε αλλά πιστεύω ότι η ομάδα θα βρει το καλό της πρόσωπο και στο τέλος της χρονιάς θα πετύχει τον στόχο της».

Τέλος, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, Αναστάσης Πανάγου, ο οποίος αποκτήθηκε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο Αστέρας φέτος βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ εθνική και έκανε ένα νέο ξεκίνημα με σκοπό να παραμείνει στην κατηγορία. Από την πρώτη μέρα συνάντησα ένα οικογενειακό κλίμα. Μέσα στα αποδυτήρια όλα τα παιδιά είμαστε μια παρέα και αυτό μας βοηθάει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο … Έχουμε ποιοτικούς παίκτες και πιστεύω ότι μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα που κάναμε το οποίο οφείλεται κυρίως στην απειρία της ομάδας στην Κατηγορία, από δω και πέρα θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η ομάδα θα βρεθεί στη θέση που της αξίζει…»