ΠΑΣ Γιάννινα: Λεωνίδας Μίνα το νέο διαμαντάκι

Το νέο project του ΠΑΣ Γιάννινα που πάλεψε πολύ για να πάρει την πρώτη του ευκαιρία

Μέχρι το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι το όνομά του σε ελάχιστους έλεγε κάτι. Ο Λεωνίδας Μίνα εκεί έκανε το ντεμπούτο του, αν και το Sportime είχε ήδη τονίσει πως αρέσει πολύ ο νεαρός.

Δύσκολα ακούγονται καλά λόγια για ποδοσφαιριστές επαρχιακών ομάδων που παίζουν στα τμήματα υποδομής. Ειδικά στην εποχή του κορονοϊού που τα περισσότερα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια δεν ολοκληρώθηκαν.

Ο Μίνα, όμως, έχει ήδη αρχίσει να συζητιέται. Για να φτάσει να παίξει, όμως, με την πρώτη ομάδα, χρειάστηκαν πολλά. Ο άνθρωπος που τον πρότεινε στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Γιώργος Πασχοδήμας, ο προπονητής της Ένωσης Πάργας. Μαζί με αυτόν και έναν ακόμη συνομήλικό του, τον Χριστόφορο Μπέλλο.

Τότε το ρόστερ της Κ17 είχε κλείσει. Υπήρξαν σκέψεις για το πώς μπορεί να αποκτηθούν και τελικά ο Νίκος Μπαδήμας, που ταυτόχρονα ήταν και βοηθός του Αργύρη Γιαννίκη, τους πήρε στην Κ19. Η διαφορά με τους αντιπάλους τους ήταν πολύ σημαντική, μιλάμε για μία τετραετία. Ο Μπαδήμας τον πίστεψε πολύ και τον δούλεψε αρκετά. Όταν πέρυσι η Κ17 σταμάτησε, ο Μίνα ανέβηκε ξανά στην Κ19 και έδειξε στοιχεία του ταλέντου του. Κάπως έτσι ήρθε και το βήμα για την πρώτη ομάδα.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο είναι τέτοια που τους πρώτους μήνες μαζί με τον Μπέλλο πήγαιναν στις προπονήσεις κάνοντας μία απόσταση μεγαλύτερη της μίας ώρας. Τόσο είναι το να πας από την Πάργα στα Ιωάννινα. Δούλευε πολύ τόσο στις προπονήσεις όσο και εκτός αυτών, ενώ δεν περνούσε απαρατήρητος.

Παρεμπιπτόντως, εδώ να σημειωθεί πως στο Περιστέρι, όπου έδωσε και την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης, αγωνίστηκε στο πλάι. Ωστόσο, ο Μίνα στα ματς των ακαδημιών αγωνίζεται ως φορ. Αυτή είναι η θέση του σύμφωνα με τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν καλά. Έχει καλή αίσθηση του χώρου, πολύ καλή εκτέλεση και η ταχύτητά του τον βοηθάει στο να ξεφύγει.

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς περισσότερα. Για να φτάσει να αγωνιστεί με τον Ατρόμητο, ήταν εκτός οι Κόντε, Μιλιντσεάνου και Γκαρντάφσκι. Ο τελευταίος επέστρεψε, ο Μολδαβός φορ δεν έχει κάτι το ανησυχητικό και έτσι ο Μίνα θα χρειαστεί να κάνει υπομονή. Στον ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει και ένα ακόμη project σε μεγαλύτερη ηλικία από εκείνον, ο Αλέξανδρος Λώλης που πάντως θα είναι εκτός για το επόμενο χρονικό διάστημα. Υπομονή υπάρχει, διάθεση για δουλειά επίσης και οι ευκαιρίες θα έρθουν. Η αίσθηση που επικρατεί εντός των τειχών είναι πως ο Μίνα μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ακόμη ποδοσφαιριστή που θα απασχολήσει.

πηγή: sportime.gr