ΠΑΣ Πρέβεζα: Επαναλειτουργεί η ακαδημία

Την επαναλειτουργία της έπειτα από αρκετά χρόνια ξεκινά σε λίγες ημέρες η ακαδημία ποδοσφαίρου του ΠΑΣ Πρέβεζα, φιλοδοξώντας να αποτελέσει και πάλι έναν από τους ποδοσφαιρικούς τομείς που θα κάνουν περήφανο το σωματείο.

Η ακαδημία των “κιτρινόμαυρων” θα “χτιστεί” από την αρχή, με βάση όλα τα σύγχρονα μοντέλα ανάπτυξης των τμημάτων υποδομής και με βάση τη φιλοσοφία που διέπει τους κορυφαίους συλλόγους. Η ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις έχει οριστεί η 11η Σεπτεμβρίου.

Προτεραιότητα θα δοθεί στο να μάθουν τα παιδιά σωστά τα βασικά του ποδοσφαίρου, να γνωρίσουν καλά το άθλημα τεχνικά και τακτικά και να αποτελέσουν κομμάτι της μεγάλης ποδοσφαιρικής οικογένειας του ΠΑΣ Πρέβεζα, τιμώντας το σήμα στη φανέλα και την ιστορία της ομάδας της πόλης.

Θα τεθούν σαφή χρονοδιαγράμματα σχετικά με τους στόχους της ακαδημίας, που στην αποστολή της μεταξύ άλλων θα έχει να στελεχώσει την πρώτη ομάδα μελλοντικά με ποδοσφαιριστές που θα αποτελούν γέννημα-θρέμμα του συλλόγου.

Οι προπονήσεις θα γίνονται στο βοηθητικό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα” και στις εγκαταστάσεις του Θωμά Βασιλειάδη, ενώ στην προσπάθεια να δημιουργηθεί σε στέρεες βάσεις από την αρχή το “οικοδόμημα” των ακαδημιών του ΠΑΣ Πρέβεζα, θα εργαστούν σε αυτές προπονητές με πιστοποίηση UEFA και συγκεκριμένα οι παρακάτω:

Μιχάλης Βλάχος: Κάτοχος UEFA A’. Ως προπονητής της πρώτης ομάδας του ΠΑΣ Πρέβεζα, ο έμπειρος τεχνικός μπορεί να πετύχει τη διασύνδεση ανάμεσα στο αντρικό τμήμα και τις ακαδημίες. “Κουβαλάει” τεράστια εμπειρία όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, αλλά και ως τεχνικός στις ακαδημίες της ΑΕΚ, γνωρίζοντας άριστα πως λειτουργούν τα τμήματα υποδομής σε top επίπεδο.

Θωμάς Βασιλειάδης: Κάτοχος UEFA B’. Ο Θωμάς Βασιλειάδης ασχολείται εδώ και δεκαετίες με την ανάπτυξη ακαδημιών ποδοσφαίρου. Στις ακαδημίες του και τον Άρη Ζαλόγγου-Πρέβεζας, που στο παρελθόν είχαν συνεργασία και με κορυφαίους συλλόγους, έχουν “μεγαλώσει” ποδοσφαιρικά παίκτες που έχουν αγωνιστεί και αγωνίζονται στον ΠΑΣ Πρέβεζα και σε ομάδες εθνικών κατηγοριών (π.χ. Ο Παναγιώτης Τζίμας που αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης και στην Εθνική Παίδων). Έχει διατελέσει και πρώτος προπονητής στον ΠΑΣ Πρέβεζα.

Μάκης Δήμας: Κάτοχος UEFA C’. Ο Μάκης (Θωμάς) Δήμας έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια στον ΠΑΣ Πρέβεζα και έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας. Την τελευταία διετία έχει σταματήσει την “ενεργό δράση” και έχει στραφεί στην προπονητική, ολοκληρώνοντας την πιστοποιημένη σχολή για UEFA C στην Πρέβεζα. Την περασμένη σεζόν ήταν βοηθός του Βασίλη Ξανθόπουλου στον ΠΑΣ Πρέβεζα και φέτος είναι βοηθός του Μιχάλη Βλάχου στον πάγκο του ΠΑΣ.

Για πληροφορίες για τις ακαδημίες του ΠΑΣ επικοινωνείτε:

Θωμάς Βασιλειάδης 6945156182

Μάκης Δήμας 6945866866