Προτάσεις για της ΓΣ της ΕΠΟ και αίτημα οικονομικής ενίσχυσης

Η ΕΠΣ Καρδίτσας με επιστολή της στην ΕΠΟ καταθέτει προτάσεις εν όψει της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 30/6. Οι προτάσεις της αφορούν τρεις άξονες, τα πανελλήνια πρωταθλήματα σε ηλικίες Κ-12 και Κ-14, την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων και το παράβολο των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά:

Σε συνέχεια του αριθ. 9787/30-4-2020 εγγράφου σας, σας αποστέλλουμε προτάσεις της Ένωσης μας ενόψει της Γ.Σ/ΕΠΟ στις 30/6/2020.

1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Κ-12 και Κ-14

Είναι σε όλους γνωστό ότι από τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα με τη σκληρή και οργανωμένη δουλειά αναδεικνύονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι διαπρέπουν και συμβάλουν στα μέγιστα για την ανάπτυξη του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Προτείνουμε η συγκρότηση των ομίλων να γίνονται με γεωγραφικά κριτήρια (όμοροι Νομοί ) και για παράδειγμα να μην αναγκάζεται η ΕΠΣ Καρδίτσας να μεταβαίνει αυθημερόν στην Εύβοια με ότι αυτό συνεπάγεται (κούραση ποδοσφαιριστών, καιρικές συνθήκες κτλ).

Επίσης τα πρωταθλήματα να ξεκινούν νωρίτερα (από Οκτώβριο μήνα) και στη 1η φάση να διεξάγονται με το με το σύστημα των διπλών συναντήσεων (εντός και εκτός έδρας).

Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο τα ταλέντα σε όλες τις Ενώσεις θα έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και θα αναδείξουν καλύτερα τις αρετές τους. Με την ολοκλήρωση της 1ης φάσης να προβλέπεται στη προκήρυξη οι δύο(2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να προκρίνονται στη 2η φάση και οι προκριματικοί αγώνες μέχρι τον τελικό να είναι διπλοί (εντός και εκτός έδρας.)

Τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Κ-12 και Κ-14 να τα παρακολουθούν όλοι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές (σε άμεση συνεργασία με τους Ενωσιακούς προπονητές).

2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Είναι γνωστό ότι το οικονομικό πρόβλημα ταλαιπωρεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και ειδικά τώρα με την πανδημία του κορονοϊού έγινε ακόμη μεγαλύτερο. Αυτό το ποδόσφαιρο όμως καλυμμένο από τη σκιά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ξεψυχά κάθε ημέρα μόνο και αβοήθητο. Είναι επιτακτική ανάγκη για οικονομική ενίσχυση όλων των Ερασιτεχνικών Σωματείων από τη στιγμή που οι παράγοντες τους αγωνιούν για το μέλλον, γνωρίζοντας ότι το οικονομικό κομμάτι αποτελεί θηλιά, ενώ εδώ και πολλά χρόνια έχει σταματήσει κάθε οικονομική επιχορήγηση των. Η τραγική και ιδιαίτερα η δύσκολη οικονομική κατάσταση που θα περιέλθουν οι Ενώσεις και όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού επιβάλλουν από όλους εμάς άμεσες δράσεις και πρωτοβουλίες.

3) ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ι.Π

Λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων θεωρούμε ότι το παράβολο των 200 Ευρώ είναι πολύ μεγάλο για ποδοσφαιριστές και για σωματεία και προτείνουμε τη μείωση του.

Για την Ε.Ε της ΕΠΣ Καρδίτσας

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΦΗΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ