Οι…πρωταθλητές χειμώνα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, τόσο στη μάχη του τίτλου, όσο και στη μάχη παραμονής στην κατηγορία.

Συνήθως, μετά τα μέσα Ιανουαρίου, τελειώνει ο πρώτος γύρος και αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Μάλιστα έχουμε και την ανακήρυξη του πρωταθλητή χειμώνα. Είναι βέβαια μια άτυπη τιμητική διάκριση, ένας άτυπος τίτλος.
Στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΗΠ η Θύελλα Ελεούσας είναι σταθερά πρώτη με 43 βαθμούς, ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα, και ακολουθούν ο Αγροτικός Καστρίτσας με 40 βαθμούς και ο ΑΟ Ανατολής με 37 βαθμούς. Μία από τις τρεις αυτές ομάδες θα κόψει πρώτη το νήμα και θα λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.
Στη Β’ Κατηγορία οι Αμπελόκηποι έχουν πορεία τραίνο με 15 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και 45 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση είναι η ΑΕ Γιάννενα με 40 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο ΑΟ Κοσμηράς με 28 βαθμούς. Οι δύο πρώτες ομάδες έχουν σαφέστατο προβάδισμα και δεν νομίζουμε ότι μπορούν να χάσουν την άνοδο, καθώς ανεβαίνουν στην Α’ κατηγορία οι τρεις πρώτες ομάδες. Για την3η θέση μάχονται πολλές ομάδες με μικρές διαφορές μεταξύ τους, όπως Κοσμηρά, Πράμαντα, Ηλιόκαλη, Δαφνούλα, Κρανούλα, Πετσάλι, ΠΑΣ Κάστρου.
Στη Γ’ κατηγορία οδηγούν την κούρσα ΑΟ Βελισσαρίου και Αναγέννηση Ελληνικού με 27 βαθμούς και στην 3η θέση είναι ο Ήφαιστος Αβγού με 25 βαθμούς.
Στη Β’ και Γ’ κατηγορία της ΕΠΣΗΠ δεν ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος και δεν έχουν την άτυπη ανακήρυξη του πρωταθλητή χειμώνα.

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Άρτας πρωταθλήτρια χειμώνα αναδείχθηκε η Δόξα Άρτας που είναι στην πρώτη θέση με 37 βαθμούς. Ακολουθούν ο ΠΑΣ Ανέζας με 31 βαθμούς και ο Αίας Ράχης με 25.
Στη Β’ Κατηγορία πρωταθλητής χειμώνα αναδείχθηκε ο ΑΟ Κλειδίου που είναι πρώτος με 29 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Πρόοδος Ρωγών με 28 και Φιλέλληνες Πέτρα με 27.

ΣΕ ΠΡΕΒΕΖΑ/ΛΕΥΚΑΔΑ

Στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας πρωταθλητής χειμώνα αναδείχθηκε στα…σημεία ο Απόλλων Πάργας που με τη λήξη του α’ γύρου ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Αμβρακικό Βόνιτσας, έχοντας από 27 βαθμούς. Όμως ο Απόλλων κέρδισε μέσα στη Βόνιτσα και έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας όσον αφορά τα δεδομένα του α’ γύρου.
Στον πρώτο όμιλο της Β’ κατηγορίας πρωταθλητής χειμώνα είναι ο ΑΣ Νικόπολη 2020 με 19 βαθμούς. Πιο πίσω ο ΑΟ Αγίου Πέτρου με 18 βαθμούς και η Αναγέννηση Τσουκαλάδων με 13.
Στον δεύτερο όμιλο της Β’ Κατηγορίας πρωταθλητής χειμώνα ο Κεραυνός Θεσπρωτικού με 24 βαθμούς σε 8 παιχνίδια, έχοντας το απόλυτο των επιτυχιών. Ακολουθούν η Δόξα Ωρωπού και ο Άγιος Βαρνάβας Λούρου με 14 βαθμούς.

ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας γίνεται μόνο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας με 9 ομάδες. Πρωταθλητής χειμώνα ο Άρης Φιλιατών που σε 12 παιχνίδια έχει 12 νίκες, με 36 βαθμούς, μετατρέποντας τη μάχη του πρωταθλήματος σε παράσταση για έναν ρόλο. Στη 2η θέση ο Σπάρτακος Γραικοχωρίου με 25 βαθμούς και στην 3η θέση η Νέα Σελεύκεια με 24 βαθμούς.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (25/1/2024)

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Από την έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (25/1/2024)