Πώς η Παναχαϊκή από το -9 έφτασε στο +5

Τι συνέβη και έφερε τα πάνω-κάτω

Στις 29 Ιανουαρίου διεξήχθη η 16η αγωνιστική στον 4ο Ομιλο της Γ’΄Εθνικής, αλλά η Παναχαϊκή δεν έπαιξε καθώς λόγω κρουσμάτων αναβλήθηκε το εκτός έδρας παιχνίδι της με το Διαβολίτσι. Την ίδια αγωνιστική ο Τηλυκράτης κέρδιζε άκοπα με 3-0 α.α. το παιχνίδι με τον Αμβρακικό Λουτρού, ο οποίος έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Ετσι τότε η ομάδα της Λευκάδας βρέθηκε με απόσταση 9 βαθμών (40 -31) από την Παναχαϊκή μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Ομως προσέξτε μία σημαντική παράμετρο: η Παναχαϊκή είχε τότε τρία παιχνίδια λιγότερα από τον Τηλυκράτη.

Σε λιγότερο από έναν μήνα η Παναχαϊκή πρόλαβε και υπερκάλυψε τη διαφορά των 9 βαθμών και έχει πλέον 5 περισσότερους από τον Τηλυκράτη, αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο.

Τι συνέβη σε αυτό το διάστημα;Καταρχήν η Παναχαϊκή νίκησε στις 2 Φεβρουαρίου 2-0 στην Πάτρα τον Τηλυκράτη και κάλυψε και τη διαφορά της ήττας της στη Λευκάδα, καθώς είχε χάσει με 1-0. Ετσι θα υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Την 18η αγωνιστική (6/2) ηττήθηκε 2-1 στη Γαστούνη από τον Αίαντα, αλλά ο Τηλυκράτης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναιγιάλειο στη Λευκάδα (0-0).

Στις 9 Φεβρουαρίου νίκησε στην Πάτρα στο εξ αναβολής παιχνίδι (14η αγωνιστική) τον Αχέροντα Καναλακίου 1-0.

Την 19η αγωνιστική (13/2) η Παναχαϊκή νίκησε 2-1 τον Διαγόρα.

Ακολούθως στις 16 Φεβρουαρίου νίκησε εκτός έδρας 3-0 το Διαβολίτσι σε εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής. Μάλιστα τότε προσπέρασε και βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή έχοντας ένα ματς παραπάνω από τον Τηλυκράτη μεταφέροντας το άγχος και την πίεση στην ομάδα της Λευκάδας.

Και προχθές πάλι σε εξ αναβολής παιχνίδι (20ή αγωνιστική) νίκησε 1-0 στη Ναύπακτο τον Ναυπτακτιακό Αστέρα και για πρώτη φορά είναι στο +5 από τον Τηλυκράτη, αλλά πάλι έχει ένα ματς περισσότερο.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΣΩ, ΜΕ «10ΑΡΙ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ!

Η Παναχαϊκή είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο και εάν στα τέσσερα παιχνίδια που της απομένουν πετύχει τρεις νίκες και πάρει μία ισοπαλία θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια ανεξάρτητα του τι θα κάνει ο Τηλυκράτης. Θέλει δηλαδή να πάρει στο γήπεδο 10 βαθμούς, γιατί άκοπα την Τετάρτη θα πάρει το τρίποντο στην 21η αγωνιστική, καθώς επρόκειτο να παίξει με τον Αμβρακικό, ο οποίος έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια που απομένουν ως το φινάλε για Παναχαϊκή και Τηλυκράτη για να κάνετε τους υπολογισμούς σας έχουν ως εξής: 21η αγωνιστική :Παναχαϊκή-Αμβρακικός 3-0 α.α., Τηλυκράτης-Αναγέννηση Αρτας, 22η αγωνιστική: Παναχαϊκή-Εθνικός Σκουλικάδου, Αχέρων Καναλακίου-Τηλυκράτης, 23η αγωνιστική: Παναιγιάλειος-Παναχαϊκή, Τηλυκράτη-ΠΑΟ Βάρδας, 24η αγωνιστική: Ρεπό η Παναχαϊκή, Διαβολίτσι-Τηλυκράτης, 25η αγωνιστική: Παναγρινιακός-Παναχαϊκή, Εθνικός Σκουλικάδου-Τηλυκράτης, 26η αγωνιστική: Παναχαϊκή-Αναγέννηση Αρτας, Τηλυκράτης-Αίας Γαστούνης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

πηγή: pelop.gr