Σε κώμα πρώην παίκτης της ΑΕ Καραϊσκάκης έπειτα από σύγκρουση μέσα στο γήπεδο

Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου η είδηση ότι ο πρώην παίκτης της ΑΕ Καραϊσκάκης, Ντόνι Φαν Ιπέρεν βρίσκεται σε κώμα μετά από σύγκρουση που είχε με αντίπαλο παίκτη.

Ο 27χρονος Ολλανδός αμυντικός, ο οποίος αγωνίστηκε την προηγούμενη διετία (2020-22) στην ομάδα της Άρτας στη Super League 2, ενώ πλέον παίζει στη Ζίμπρου, κατέρρευσε στην πρόσφατη αναμέτρηση της ομάδας του Κισινάου με την Ντιναμό Άουτο έπειτα από σύγκρουσή του με αντίπαλο ποδοσφαιριστή κι έκτοτε βρίσκεται σε κώμα.

Ήδη στη Μολδαβία βρίσκονται ο πατέρας του και μέλη της οικογένειάς του, ενώ ο αδερφός του Τζόι μίλησε σε ΜΜΕ της Ολλανδίας τονίζοντας πως παρότι πρόθεσή τους είναι να πάρουν τον Ντόνι μαζί στην πατρίδα τους ώστε να νοσηλευτεί υπό καλύτερες συνθήκες, αυτό συναντά εμπόδια διότι είναι ανασφάλιστος και δεν καλύπτονται τα έξοδα που απαιτούνται.

«Δεν αντιδρά»

«Το προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή. Ηταν να πετάξουμε την Πέμπτη (11/8) όμως δεν θα υπάρχει ασθενοφόρο ώστε να τον πάει στο νοσοκομείο. Η ομάδα του κάνει ό,τι μπορεί και μάλιστα μας μετέφεραν πως είναι διατεθειμένοι να καλύψουν τη νοσηλεία του στην Ολλανδία. Και οι άνθρωποι του νοσοκομείου μάς λένε πως είναι καλύτερα να μεταφερθεί στην Ολλανδία. Υπάρχει πρόβλημα ακόμη και στην επικοινωνία αφού αρκετοί δεν γνωρίζουν καν αγγλικά», σχολίασε αρχικά.

Και συνέχισε: «Η καρδία του είναι σταθερή, αλλά πόσα μπορεί να σημαίνει αυτό γα την ευρύτερη κατάστασή του όταν βρίσκεται σε κώμα και δεν αντιδρά στο οτιδήποτε; Κάνει μόνο κάποιες κινήσεις. Μιλήσαμε και με τους συνδέσμους των ποδοσφαιριστών της Ολλανδίας και την FIFPRO και θα έχουν μία συνάντηση για να δούμε τι θα συμβεί. Προσευχόμαστε να βγει νικητής από όλο αυτό. Είναι μαχητής».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και στέλεχος της Ζίμπρου αναφέροντας ότι «την Κυριακή οι γιατροί μας είπαν πως πάει καλύτερα, δεν έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δεν θα χρειαστεί επέμβαση, όμως παραμένει σε κώμα και δεν έχουμε δει βελτίωση».

πηγή: ethnos.gr