Σιδέρης: ”Να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Γ’ Eθνική”

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας, Βασίλης Σιδέρης, παραχώρησε συνέντευξη στο ”ilia.news” και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζει την πρόταση, να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Γ΄ Εθνική ακόμα αναφορικά με την ειδική αθλητική αναγνώριση των ερασιτεχνικών σωματείων δήλωσε πως τάσσεται υπέρ με την προϋπόθεση να μπορούν πιο εύκολα τα σωματεία που είναι όλα εγγεγραμμένα στην ΕΠΟ να αναγνωριστούν.

Aναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μια πρόταση την οποία υποστηρίζω, επειδή πάμε σε μια μεταβατική περίοδο, στην οποία οι ομάδες θα πρέπει να στηριχθούν. Να τους δοθεί μια ευκαιρία αν θέλουν να συμμετάσχουν και παράλληλα για ένα ή δυο χρόνια, να ελαττωθούν τα έξοδα στις μετακινήσεις, αλλά και τα παιχνίδια να είναι λιγότερα, άρα και μικρότερο κόστος διαιτησίας και λειτουργίας των ομάδων. Είναι μια περίοδος στην οποία υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και το μοντέλο των μικρών σε χρονική διάρκεια και ευέλικτων πρωταθλημάτων, θα πρέπει να επικρατήσει. Για παράδειγμα στην ΕΠΣ Αργολίδας και στην Α1 κατηγορία, πηγαίνουμε για ένα χρόνο σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Η περιοχή είναι και ιδιόρρυθμη γεωγραφικά, με Σπέτσες, Ύδρα, Πόρο κ.λπ. Για ένα μεταβατικό στάδιο λοιπόν, θα πρέπει να ενισχύσουμε οικονομικά τα σωματεία. Και θα πρέπει να έχουμε ευέλικτα πρωταθλήματα για πρακτικούς λόγους. Και όταν λέμε οικονομική στήριξη, αυτή μπορεί να γίνει και μέσα από τρόπους μείωσης των εξόδων τους. Ένας είναι και αυτός».

-Σχετικά με αυτό που ακούγεται, ότι η πρότασή του έρχεται προκειμένου να σωθεί ο Πανραγειακός, απαντάει:

«Υπάρχουν μεγάλες και ιστορικές ομάδες. Ο Πανηλειακός, ο Κιλκισιακός, ο Παναργειακός και άλλες. Μιας και είστε ηλειακό σάιτ, έχω πει για τον Πανηλειακό ότι είναι ένα ιστορικό σωματείο. Και σε αυτόν και σε άλλα αντίστοιχα, θα πρέπει  με αφορμή τον κορωνοϊό, να τους δοθεί μια ευκαιρία, αν θέλουν να παίξουν στη Γ΄ Εθνική. Μην αγνοούμε ότι και πολλές δεν θα δηλώσουν καν συμμετοχή. Υπάρχουν και άλλες Ενώσεις οι οποίες έχουν κάνει τις ανάλογες ενέργειες και με τις οποίες έχω επικοινωνήσει. Όπως είπα, σε αυτό το μεταβατικό διάστημα, το οποίο θα είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες, θα πρέπει να τους δοθεί στήριξη για να συνεχίσουν να υπάρχουν.  Θα έπρεπε και η ΕΠΣ Ηλείας να έχει κάνει κάτι. Να έχει στείλει μια επιστολή. Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί της, ωστόσο θεωρώ ότι υποστηρίζει την άποψή μας».

-Για το εάν ο Βασίλης Σιδέρης υποστηρίζει τη λογική της διεύρυνσης της Γ΄ Εθνικής, απαντά:

«Το σενάριο της διεύρυνσης, το στηρίζω με την έννοια ότι θα πρέπει για τα προσεχή δυο χρόνια, επειδή οι ομάδες έχουν και προβλήματα οικονομικά να στηριχθούν. Μελλοντικά όμως οι όμιλοι πρέπει να μειωθούν και να γίνουν 4-6, άρα και να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Να μπει ένας μεγάλος χορηγός ή ένας τηλεοπτικός πάροχος. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή, σε μια τόσο ιδιαίτερη συγκυρία. Όπως επίσης στηρίζω και την άποψη ότι  οι οκτώ πρωτοπόροι της Γ΄ Εθνικής, πρέπει να ανέβουν στη Β΄ Εθνική».

-Για τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ και την τάση η αναδιάρθρωση να γίνει από τη νέα διοίκηση, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας αναφέρει:

«Το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν θέλω να μπω σε αυτά τα χωράφια σχετικά με τις εκλογές. Αναφορικά με τον σχεδιασμό της νέας σεζόν από τη νέα διοίκηση, είναι πράγματα τα οποία έχουν συμφωνηθεί από τον Γενάρη, στη συνάντηση των ιθυνόντων του ποδοσφαίρου με την Κυβέρνηση»

-Τέλος, ζητήσαμε την άποψη του κ. Σιδέρη και για την ειδική αθλητική αναγνώριση:

«Είμαι υπέρ της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης, με την προϋπόθεση να απλοποιηθεί η κατάσταση. Να μπορούν πιο εύκολα τα σωματεία που είναι όλα εγγεγραμμένα στην ΕΠΟ να αναγνωριστούν. Να γίνει η ειδική αθλητική αναγνώριση, όχι όμως με όλο αυτό το χαρτοβασίλειο. Εάν θέλουν να τα βοηθήσουν, ας βγάλουν 50-80 ευρώ, όσο μπορούν και ας τα δώσουν. Και να ζητήσουν μέσα σε ένα χρόνο, να φτιαχτούν τα χαρτιά. Έτσι, με όλα μαζί,  είναι αδύνατον να ανταποκριθεί και το προσωπικό στη Γ.Γ.Α. Τα σωματεία εδώ στην Αργολίδα διαρκώς διαμαρτύρονται, επειδή όλα αυτά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν μπορούν να τα μαζέψουν.

Προτείνω να ζητηθούν σε πρώτη φάση πέντε-έξι πράγματα. Ένα πρακτικό Γ.Σ., ένα πρακτικό του Δ.Σ., ένα αντίγραφο καταστατικού, ένα έγγραφο από την ΕΠΟ ότι το σωματείο είναι εγγεγραμμένο στα μητρώα της ΕΠΟ, ένα έγγραφο από την ΕΠΣ ότι το σωματείο είναι ενεργό και έναν αριθμό λογαριασμού. Οι παράγοντες είναι ήρωες. Εφόσον θέλει η Πολιτεία, ας δώσει την επιχορήγηση που αναλογεί στην κατηγορία που παίζει το κάθε σωματείο.  Και σε τελική ανάλυση, ας δοθεί ένα χρονικό περιθώριο, μέχρι το τέλος του 2021. Και εδώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων έχει την ίδια άποψη».

Πηγή: ilia.news