Τέλης Καραγιαννίδης – «Δεν μου έγινε ποτέ πρόταση από τον ΠΑΣ»

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον γιαννιώτη αμυντικό Τέλη Καραγιαννίδη, που μεταγράφηκε στην Αναγέννηση Άρτας.

Από την Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας στη συμπολίτισσα Αναγέννηση μετακόμισε πριν από λίγο καιρό ο έμπειρος αμυντικός Τέλης Καραγιαννίδης, για να βοηθήσει την προσπάθεια επιστροφής της ιστορικής ομάδας στη Β’ Εθνική. Ήταν από τις ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού, καθώς  ο Καραγιαννίδης έχει πολλές συμμετοχές και παραστάσεις από επαγγελματικά πρωταθλήματα, φορώντας κατά καιρούς τα χρώματα γνωστών ομάδων, όπως Κέρκυρα, Πιερικός, Ρόδος, Αιγάλεω. Τώρα συνεχίζει την καριέρα του στην Αναγέννηση Άρτας, με στόχο να πανηγυρίσει τίτλο και άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία. Όπως τονίζει, η Αναγέννηση, λόγω ονόματος και ιστορίας, πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, επεξηγώντας ότι στην Άρτα ξεκίνησε από πέρσι μια σημαντική προσπάθεια που στηρίζει όλη η πόλη, για να αναβιώσει και πάλι, όπως παλιά, ο θρύλος της ιστορικής ομάδας. Σημειώνει ότι το νέο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής είναι δύσκολο, αλλά η Αναγέννηση έχει τις δυνατότητες να πάρει τα πρωτεία με πρωταγωνιστικό ρόλο. Γεννήθηκε στα Γιάννινα στις 15 Ιουνίου 1990, είναι κεντρικός αμυντικός, με αφετηρία της καριέρας του τον Α.Ο. Ανατολής. Εκεί αγωνίστηκε και ο πατέρας του Χρήστος Καραγιαννίδης. Έχει 104 συμμετοχές σε αγώνες Α’, Β’, Γ’  Εθνικής και στο Κύπελλο Ελλάδος.

 Λύσε μου πρώτα μια απορία. Παίζεις τόσα χρόνια ποδόσφαιρο. Δεν σου έγινε κάποια πρόταση από τον ΠΑΣ;

Σε ηλικία 17 ετών, πριν πάω στο Αιγάλεω, υπήρξε ένα ενδιαφέρον από τον ΠΑΣ, όταν ήταν πρόεδρος ο κ. Κούγιας. Δεν μου έγινε πρόταση, ούτε και τα επόμενα χρόνια. Οπότε και εγώ τράβηξα τον δικό μου δρόμο.

Πώς βλέπεις τον ΠΑΣ, θα σταθεί στη Σούπερ Λιγκ 1;

Φέτος δεν έχω δει την ομάδα. Πέρσι είχε έναν καλό κορμό ποδοσφαιριστών. Όμως αποχώρησαν σημαντικοί παίκτες όπως οι Νικολιάς, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος που βοήθησαν πολύ στο περασμένο πρωτάθλημα. Σίγουρα θα χρειαστεί μεταγραφές για να καλύψει τα κενά.

Το κλείνουμε αυτό. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από την Αναγέννηση;

Από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκα ότι υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Εκεί συνάντησα και παλιούς μου συμπαίκτες από την Α.Ε. Καραϊσκάκης και από άλλες ομάδες. Γίνεται μια καλή και υγιής προσπάθεια ποδοσφαιρικά που την αγκαλιάζει η πόλη της Άρτας. Υπάρχει ένα θετικό κλίμα όλης της πόλης που στηρίζει την Αναγέννηση, η οποία είναι ταυτισμένη και με την ιστορία της. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Η Αναγέννηση εκ του ονόματός της και της ιστορίας θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα. Θα διεκδικήσει τον τίτλο του 5ου ομίλου Γ’ Εθνικής όπου θα λάβει μέρος.

Όπως πολύ καλά ξέρεις, ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολη προσπάθεια. Πάντα ο πρώτος είναι στόχος όλων των άλλων. Τι πρέπει να προσέξετε περισσότερο στο νέο πρωτάθλημα για να αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο τρόπο όλες τις καταστάσεις;

Πρέπει βασικά να έχουμε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Να βλέπουμε κάθε παιχνίδι χωριστά και κάθε παιχνίδι σαν έναν τελικό. Στόχος είναι κάθε αγωνιστική να κερδίζουμε. Πάμε μόνο για τη νίκη. Επίσης να φροντίσουμε να έχουμε διάρκεια και μια σταθερότητα ως ομάδα. Να αποφύγουμε τα σκαμπανεβάσματα. Τέλος, να κάνουμε καλή διαχείριση στα δύσκολα. Σε ένα κακό αποτέλεσμα, σε μια ήττα, να είμαστε ψύχραιμοι για να πάμε με καθαρή σκέψη στο επόμενο παιχνίδι.

«Από μας θα εξαρτηθεί ο τίτλος»

Ποιες άλλες ομάδες μπορούν να σας κοντράρουν στο νέο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής;

Πριν από λίγες ημέρες συγκροτήθηκαν οι όμιλοι, οι ομάδες κάνουν προετοιμασία και μεταγραφές, ακόμη είναι νωρίς για εκτιμήσεις. Στον όμιλό μας θα υπάρχουν καλές ομάδες με έντονο ανταγωνισμό για την πρώτη θέση. Πιστεύω ότι ο στόχος θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάμε εμείς ως ομάδα και όχι από το πώς θα είναι οι αντίπαλες ομάδες. Αν η Αναγέννηση είναι αυτή που πρέπει να είναι, δεν θα έχουμε πρόβλημα, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη και στις δυνατότητες της δικής μας ομάδας.

Τι ήταν αυτό, Τέλη, που σε οδήγησε να φύγεις από μια ομάδα Σούπερ Λιγκ 2 όπως ήταν η Α.Ε. Καραϊσκάκης και να πας στην Αναγέννηση που είναι στη Γ’ Εθνική;

Η αποχώρησή μου από την Α.Ε. Καραϊσκάκης είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Τους λόγους τους εξήγησα όταν αποχώρησα, δεν θέλω να επανέλθω στο θέμα αυτό. Επέλεξα την Αναγέννηση ως νέο σταθμό της καριέρας μου για πολλούς λόγους. Ένας απ’ αυτούς είναι η σοβαρή προσπάθεια που γίνεται, ώστε να πάρει τη θέση που πρέπει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επέλεξα μια ιστορική ομάδα που έχει στόχους. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι προσωπικοί λόγοι, καθώς στην Άρτα απέκτησα πολλούς καλούς φίλους και δεν πρέπει να φύγω από τα Γιάννινα, που είναι ο τόπος καταγωγής μου.

Ποια είναι η ποδοσφαιρική σου διαδρομή;

Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από τον Α.Ο. Ανατολής στα Γιάννινα. Στη συνέχεια πήγα στο Αιγάλεω, στη Δόξα Κρανούλας, στη Ρόδο, στον Ρούβα, στον Τηλυκράτη Λευκάδας, πάλι στη Δόξα Κρανούλας, στον Α.Ο. Κέρκυρας όπου ανεβήκαμε και στη Σούπερ Λιγκ 1, στον Πιερικό Κατερίνης, πάλι στην Κέρκυρα και στη συνέχεια στην Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας.

Σημαντικές οι εμπειρίες σου, αλλάζοντας πόλεις και ομάδες. Κάθε ομάδα είναι και ένα μικρό σχολείο όπου βιώνεις διάφορες καταστάσεις;

Ναι, ζεις διάφορες καταστάσεις, με καλές και άσχημες στιγμές. Μερικές φορές είμαστε αναγκασμένοι οι ποδοσφαιριστές να αλλάζουμε ομάδες, μέχρι να βρούμε κάτι καλύτερο και αυτό που μας εκφράζει. Τα καλύτερα χρόνια ήταν η τετραετία της Κέρκυρας και τα τελευταία τριάμισι χρόνια στην Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Με την Κέρκυρα πήραμε δύο ανόδους από τη Γ’ μέχρι την Α’ Εθνική. Με την Α.Ε. Καραϊσκάκης ανεβήκαμε από τη Γ’ στη Β’ Εθνική, κερδίσαμε το Κύπελλο Γ’ Εθνικής στον τελικό του Αγρινίου και γνωρίσαμε καλύτερα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

πηγή: agon.gr