Τους παράγοντες ποιος θα τους απολύσει;

Αν ρωτήσετε έναν ρεπόρτερ που ασχολείται χρόνια με τα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής, ποιο είναι το δυσκολότερο κομμάτι της δουλειάς του, θα σας απαντήσει σίγουρα η… προπονητολογία.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, το καλοκαίρι άντε και ένα μήνα το Γενάρη γνωρίζεις το μεταγραφικό πάρε-δώσε των ομάδων στο κομμάτι των ποδοσφαιριστών. Αλλά αυτό με τους προπονητές έχει παραγίνει. Κάθε εβδομάδα και τουλάχιστον ένας τεχνικός θα χάσει τη θέση του προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η ανακύκλωση προπονητών από ομάδα σε ομάδα.

Οπότε το ερώτημα είναι εάν έχουμε τόσο κακούς προπονητές ή τόσο κακούς παράγοντες. Προσωπικά επιλέγω το δεύτερο, διότι όσο κακός και αν είναι ένας προπονητής, πόσα από αυτά που θέλει ο ίδιος μπορεί να τα (απο)δείξει μέσα σε τρεις και τέσσερις μήνες; Φυσικά, κανείς.

Αλλά ο ανυπόμονος παράγοντας-πρόεδρος που θέλει να καλύψει τη δική του άγνοια για το αντικείμενο του ποδοσφαίρου και παράλληλα να ρίξει το φταίξιμο της κακής πορείας σε έναν άνθρωπο, αυτόματα ο εκάστοτε προπονητής λειτουργεί σαν το εξιλαστήριο θύμα.

Αντί να αντιγράφουν τα μεγάλα πρωταθλήματα όπως της Αγγλίας όπου προπονητές (βλέπε Μουρίνιο και Κλοπ) με δεκάδες εκατομμύρια μπάτζετ διανύουν μια κακή χρονιά, βάσει των στόχων που είχαν θέσει στο ξεκίνημα και οι πρόεδροι τους (υπο)στηρίζουν όσο πάει, εμείς εδώ έχουμε την αντίστροφη λογική.

Δεν έβαλες το γιό μου να παίξει; Τέλος!!! Και δεν το λέω εγώ, αλλά ο ίδιος ο Στολτίδης για όλα όσα επικρατούν στον Αγροτικό Αστέρα.

Έκανες τρεις σερί ήττες; Απολύεσαι!!! Και ας έχει προσληφθεί ο προπονητής ένα μήνα νωρίτερα και έχοντας αναλάβει ένα υλικό… καμένο και με επιλογές παικτών από συγκεκριμένο “σούπερ μάρκετ” μάνατζερ.

Και αναρωτιέσαι, γιατί ο κόσμος αντί να ζητά την παραίτηση-απόλυση ενός προπονητή δεν το κάνει για τους εκάστοτε παράγοντες-προέδρους που ορίζουν τις τύχες ενός συλλόγου βάσει επιλογών παικτών και προπονητών;

Aλλά όπως είχε πει ένας προπονητής Ράγκμπι πριν 70 χρόνια: “Ποτέ δεν είσαι τόσο καλός όσο λένε ότι είσαι όταν κερδίζεις, και ποτέ δεν είσαι τόσο κακός όσο λένε ότι είσαι, όταν χάνεις”. Και που να ‘ξερε ο Λου Χολτζ τι λένε για τους προπονητές στην Ελλάδα και δει σε Β’ και Γ’ Εθνική……..

ΥΓ. Και για να μην ξεχνιόμαστε, τελευταίο προπονητικό “θύμα” ήταν ο Τιμόθεος Καβακάς καθώς σε 13 ολόκληρα παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο, τόλμησε να έχει τον Ολυμπιακό Βόλου δύο βαθμούς από την κορυφή και να φέρνει “Χ” με τον πρωτοπόρο Απόλλων Λάρισας !!!

πηγή: liganews.gr