Εγκαινιάστηκε το γήπεδο του Νυδριού (pics)

Μια ιδιαίτερη ημέρα για τον αθλητισμό στην Λευκάδα, μια ιδιαίτερη ημέρα για το Νυδρί και τον Οδυσσέα Νυδριού  ήταν η χθεσινή όπου η σύμπραξη δήμου Λευκάδας με την A.C Monaco είχε ως αποτέλεσμα το γήπεδο “Νικόλαος Στεριώτης” να παραδοθεί στους αθλητές σύγχρονο, με χλοοτάπητα υψηλών προδιαγραφών και έτοιμο να φιλοξενήσει μεγάλους αγώνες.

Η χθεσινή ημέρα ήταν η επισφράγιση της θέλησης του δήμου να ολοκληρωθούν οι εργασίες και της προσφοράς της Μονακό και της οικογένειας Ριμπολόβλεφ ώστε να ξεπεραστούν τα όποια οικονομικά προβλήματα και να παραδοθεί ένα γήπεδο που θα οι αθλητές της περιοχής αλλά και όλης της Λευκάδας θα μπορούν να γυμνάζονται και να προπονούνται σε κατάλληλες συνθήκες. Ήταν όλοι εκεί. Ο διευθυντής της Μονακό Φιλίπ Ντοτς, ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής, εκπρόσωποι της οικογένειας Ριμπολόβελφ , αντιδήμαρχοι και φυσικά παράγοντες, προπονητές και παίχτες της φιλοξενούμενης ομάδας, του Παναιτωλικού. Ήταν εκεί και οι ακαδημίες όλων των ομάδων της Λευκάδας. Του Τηλυκράτη, του Πανλευκάδιου και του Οδυσσέα Νυδριού. Μετά τις τιμητικές διακρίσεις τόσο στις τρεις ομάδες του νησιού όσο και στο Σάββα Γαζή, τον παίχτη του Οδυσσέα Νυδριού , που κρεμάει πλέον τα παπούτσια του μετά από πολύχρονη προσφορά, ξεκίνησε ο φιλικός αγώνας μεταξύ Οδυσσέα Νυδριού και Παναιτωλικού με την σέντρα του αγώνα από το Δήμαρχο, Κώστα Δρακονταειδή και τον διευθυντή της Μονακό Φιλίπ Ντοτς… … Ο Τραϊανός Δέλλας από την μία  και ο Αλέξανδρος Βλασόπουλος από την άλλη έδιναν οδηγίες στους παίχτες τους … Το γήπεδο γεμάτο κόσμο που παρακολουθούσε τον φιλικό αλλά χαιρόταν και τη νέα του εικόνα. Και στο ημίχρονο του αγώνα ο Φιλίπ Ντότς και ο δήμαρχος Λευκάδας μίλησαν γι αυτή την προσπάθεια ώστε το γήπεδο να αποκτήσει σωστό χλοοτάπητα, με σύγχρονο αποστραγγιστικό σύστημα, να διορθωθεί η περίφραξή του και να ετοιμάζονται οι τουαλέτες του. Τιμήθηκε ο Παναιτωλικός για την πορεία του στην σούπερ λίγκα αλλά και την παρουσία του στην Λευκάδα…. Ο αγώνας έληξε 0-4 για τον Παναιτωλικό όμως αυτό ήταν το λιγότερο για όλο αυτό τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και χάρηκε για τη νέα , σύγχρονη πλέον , εικόνα του…

Οι δηλώσεις

Δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής 

Στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουμε για την αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ αλλά και τις άλλες εγκαταστάσεις που αφορούν τον κόσμο και την άθληση του κόσμου όπως για παράδειγμα το 5χ5 κτλ, έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη τέτοια προσπάθεια, η οποία θεωρούμε ότι θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε κατασκευάζεται και το Κλειστό, επισκευάζεται μάλλον και επίσης το γήπεδο της Λευκάδας. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν σήμερα είμαστε στο Νυδρί, όπου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου η οποία αφορά τον χλοοτάπητα και την στήριξη περιμετρικά του γηπέδου και τώρα σε λίγο θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση που αφορά να γίνουν τουαλέτες και μια σειρά από άλλα πράγματα που έχει ανάγκη το γήπεδο. Συνολικά για το γήπεδο του Νυδριού έχουν καταναλωθεί περίπου 60.000 ευρώ. Συνέβαλε για το αποστραγγιστικό σύστημα του γηπέδου και η Μονακό και η οικογένεια Ριμπολόβλεφ, με ένα ποσό της τάξης περίπου των 20.000. Έτσι καταφέραμε να έχουμε ένα πιο άρτιο και πιο πλήρες αποτέλεσμα. Ο σημερινός αγώνας ακριβώς ήταν σε αυτή τη λογική, στη λογική δηλαδή να γίνουν ας το πούμε τα εγκαίνια του χλοοτάπητα του γηπέδου. Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ και τον Παναιτωλικό που συμμετείχε σε αυτή την προσπάθεια καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν στο να φτάσουμε εδώ σήμερα. Ο δικός μας ο αγώνας συνεχίζεται, υγεία να έχουμε και δύναμη όλοι.

Φιλίπ Ντος , Γ. Διευθυντής A.C MONACO 

«Ήμασταν εδώ τον  Μάιο, μαζί με τους προπονητές της Μονακό για να κάνουμε μάθημα προπόνησης στα μικρά παιδιά και εκείνη τη στιγμή διαπιστώσαμε την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν το γήπεδο. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του Οδυσσέα Νυδριού  Σπύρο Κτενά  και τον Αντιπρόεδρο του Οδυσσέα Ευτύχη  Ζουριδάκη και είπαμε ότι αυτό δεν είναι μέρος για να μάθουν τα μικρά παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο.  Σαν Μονακό αποφασίσαμε ότι θα βοηθήσουμε τον Οδυσσέα να δημιουργήσει ένα νέο γήπεδο. Μόλις τέσσερις  μήνες αργότερα μπορούμε να δούμε τα εκπληκτικά αποτελέσματα που έχουμε. Είναι ένα τέλειο, ένα άρτιο γήπεδο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να βοηθήσουμε όχι μόνο τα μεγάλα παιδιά που παίζουν στο επαγγελματικό επίπεδο, αλλά, ειδικά για εμάς στη Μονακό, είναι σημαντικό τα μικρά παιδιά να μπορούν να μάθουν να παίζουν ποδόσφαιρο στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

 Φώτης Κωστούλας, ιδιοκτήτης Παναιτωλικού

«Πολύ ευχάριστο το γήπεδο όπως το είδα, σε σχέση με τι ήταν πριν από πολλά χρόνια που το θυμάμαι. Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Για τον αγώνα να πω ότι ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, υπήρχε μια διαφορά βέβαια στην ποιότητα και στην κατηγορία που δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε, αλλά είδαμε στην ομάδα του Νυδριού έναν πολύ καλό αντίπαλο και ήταν ευχάριστο όλο το θέαμα. Μαχητικές και οι δύο ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το οποίο είχε ενδιαφέρον . Ελπίζω να βγουν καλοί παίχτες από εδώ και να έχετε και καλά παιχνίδια με την ομάδα γιατί το αξίζει μετά από αυτή την μεγάλη προσφορά που έκανε και αυτός που έκανε τη χορηγία αλλά και ο δήμος που έχει κάνει την προσπάθεια αυτή για να φτιάξει το γήπεδο. Να έχετε καλά ματς και καλή πορεία».

Ο αγώνας 

Η Κ20 ομάδα του Παναιτωλικού φιλοξενήθηκε στο νέο γήπεδο του Νυδριού στον πρώτο αγώνα με τον Οδυσσέα μετά την αναμόρφωση του γηπέδου… Ήταν ένας 90λεπτος αγώνας που τα είχε όλα… Και πάθος, και φάσεις και γκολ …Σαφώς ανώτερος ο Παναιτωλικός έδωσε πραγματική μάχη μια και οι παίχτες του Οδυσσέα έπαιξαν σθεναρά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Τραϊανός Δέλλας και ο Μάκης Μπελεβώνης από τον Παναιτωλικό εκτίμησαν την αγωνιστική εικόνα των νεαρών του Παναιτωλικού αλλά διέκριναν και τους καλούς του Οδυσσέα… Ο προπονητής του Οδυσσέα, Αλέξανδρος Βλασσόπουλος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να δίνει οδηγίες στους παίχτες του και να ζυγίζει τον καθένα χωριστά…

Οι ομάδες:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Θεοδωρόπουλος , Μπακαδήμας ,Γιαννιώτης , Μπελεβώνης, Παρράς , Τσιγγάρας, Αγρόδημος, Βασιλούδης, Βακράκος, Αλομπισάτ, Κόκκορης, Καλαντζής , Φραντζέσκος , Τσιαντής , Σκόνδρας , Καββαδίας , Φυτόπουλος ,Ντόβας ,Μπινιάρος .

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ (Βλασσόπουλος Αλέξανδρος): Καρδάνης, Κουβάτσης , Πολίτης, Μανωλίτσης , Μακρυμανώλης , Μπουρεχίδης , Θειακός , Κτενάς , Ζουριδάκης , Κομινάτος ,Χατζής, Γαζής Σ. , Σκιαδάς, Τσούτσης , Σάντας , Γεωργάκης , Νικολάου , Βουλγαρίδης, Καταγής , Ζάτσε , Μονόλιθος , Σταύρου , Γαζής Ιωάννης

πηγή: lefkadapress.gr