Το μέλος της Γ’ Εθνικής Π. Διακοφώτης ξεκαθάρισε για προβιβασμό και υποβιβασμό

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Γ’ Εθνικής Παναγιώτης Διακοφώτης ξεκαθάρισε το τοπίο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Στις 25 Οκτωβρίου θα περάσει από το συμβούλιο η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής που προβλέπει τον αριθμό των ομάδων που θα ανεβαίνουν και εκείνων που θα υποβιβάζονται σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Γ’ Εθνικής.

«Περιμένουμε μέχρι τώρα την απάντηση από τη Super League για την πρόταση που ήδη είχε εισάγει στην Ομοσπονδία σχετικά με τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League.

Όταν το συζητήσαμε μας είπανε ότι πρέπει να το αποφασίσουμε όλοι μαζί. Αποφασίσαμε να κάνουμε την προκήρυξη ώστε να γνωρίζουν τα σωματεία ότι οι οχτώ πρώτοι θα ανέβουν στη νέα Football League και στη συνέχεια οι οχτώ δεύτεροι θα μοιραστούν σε δύο ομίλους θα γίνει ένα πρωτάθλημα Βορρά Νότου και από εκεί θα ανεβούν δύο ομάδες.

Έτσι θα έχουμε 12 ομάδες από τη Γ Εθνική στη νέα Football League. Επιπλέον, προβλέπεται η Γ’ Εθνική να απαρτίζεται από 112 ομάδες και εάν βάλουμε όλα τα νούμερα θα δούμε ότι δε μας βγαίνει.

Θα πρέπει να παραμείνουνε οι ομάδες μέχρι και τον όγδοο στην κατηγορία και από εκεί και πέρα οι οχτώ ένατοι να χωριστούν σε Βορρά και Νότο, να γίνουν αγώνες μπαράζ. Θα μείνουν δύο από Βορρά και δύο από Νότο έτσι ώστε του χρόνου να μπορέσουμε να έχουμε 112 ομάδες. Αυτά θα περάσουν στο συμβούλιο στο 25 του μηνός».