Το σύστημα διεξαγωγής της 4ης φάσης

Κληρώνει την Τρίτη (18/9) για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου.

Αυτό είναι το σύστημα διεξαγωγής.

Την Τρίτη (18/9) μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στην κλήρωση για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας οι 11 ομάδες της Football League και οι πέντε της Γ’ Εθνικής που εξασφάλισαν το εισιτήριο της πρόκρισης μέσα από τη διαδικασία των τριών προηγούμενων φάσεων.

Αυτές οι 16 ομάδες μαζί με τις 16 της Super League, οι οποίες εισέρχονται στον θεσμό θα τοποθετηθούν την Τρίτη (18/9, 12:00) στην κληρωτίδα για την ανάδειξη των ομίλων της 4ης φάσης.

Οι 32 ομάδες θα συγκροτήσουν οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από δύο ομάδες της Super League και δύο ομάδες από τις δέκα έξι 16 οι οποίες προκρίθηκαν από την 3η φάση.

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης Φάσης, διασφαλίζει ρητώς ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο αγώνες εκτός έδρας και έναν εντός έδρας, και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο αγώνες εντός έδρας και έναν αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:

1η Αγωνιστική: 1Χ2 – 4Χ3

2η Αγωνιστική: 3Χ1 – 2Χ4

3η Αγωνιστική: 3Χ2 – 4Χ1

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών αγωνιστικών ημερών.

Προκρίνονται στην 5η Φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

Διαδικασία κλήρωσης της 4ης Φάσης

Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις 1 έως 8 της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 1η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 2η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στην τρίτη κληρωτίδα από τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση, θα τοποθετηθούν οι οκτώ πρώτες βαθμολογικά ομάδες της Football League όπως κατατάχθηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 3η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 4η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

πηγή: liganews.gr