Υπερκυπελλούχος, ο Κρόνος Αργυράδων!

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη ήταν ανώτερη του ΟΦΑΜ, και κατέκτησε δίκαια το Υπερκύπελλο Κέρκυρας, επικρατώντας με 3-1 των Κυπελλούχων του νησιού.

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Κρόνου και ΟΦΑΜ έκανε τη διαφορά στο φετινό Super Cup, με συνέπεια, η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη να στεφθεί Υπερκυπελλούχος Κέρκυρας.
Οι περυσινοί Πρωταθλητές του νησιού, που φέτος θα συμμετάσχουν στη Γ’ εθνική, επικράτησαν της ομάδας του Γιάννη Καλούδη με 3-1, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο οι τελικοί νικητές δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν, απέναντι, πάντως, στον καλοδουλεμένο για τούτη τη χρονική περίοδο περυσινό Κυπελλούχο του νησιού.
Και μιας κι ο λόγος για ποιότητα, στο Super Cup που έγινε στο ανακαινισμένο γήπεδο του Κανονιού έλαμψε το άστρο του Αλέξανδρου Κατσιαμήτα.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Κρόνου ήταν μέσα και στα τρία τέρματα της ομάδας του, σημειώνοντας μάλιστα τα δύο.
Καταρχήν, στο 23ο λεπτό, ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή.
Ε, κι αφού ο ΟΦΑΜ πλησίασε αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση, στο 31′, μετά από ωραία ενέργεια και σπάσιμο του Γωνιάδη προς τον Αμπατζίδη που έπιασε… αέρα από κοντά, δύο λεπτά αργότερα, ο Κατσιαμήτας σέρβιρε από δεξιά, κι ο Αλέξανδρος Μουζακίτης σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στον Κρόνο.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Καλούδη προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, όμως αδυνατούσε να βγάλει την super κλασική ευκαιρία, μιας κι οι Πρωταθλητές Κέρκυρας έλεγχαν το τέμπο του αγώνα.
Ωστόσο, στο 62′, ο ΟΦΑΜ μπόρεσε να φτάσει στο γκολ, όταν ο Γωνιάδης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Χατζηδημητρίου, πάτησε περιοχή και δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Ζάχο.
Πάντως, η ελπίδα των Αγιομαθιτών για μια ανατροπή τελείωσε στο, σχεδόν, επόμενο λεπτό. Μιας κι έπειτα από σέντρα του Κωστακιώτη από δεξιά και κακή αντίδραση της άμυνας του ΟΦΑΜ, ο Κατσιαμήτας με όμορφο τσίμπημα της μπάλας, υπέγραψε οριστικά, πια, το game over στην αναμέτρηση.
Αφού από εκείνο το σημείο και μετά, πλην ενός εξαιρετικού αλλά δύσκολου πλασέ του Ανδριώτη, δεν υπήρξε κάτι για να ξανανακατέψει την ιστορία…

Διαιτητής του Super Cup ήταν ο Πέτρος Νικόπουλος, με βοηθούς τους Μιχαλά και Βραδή. Τέταρτος ήταν ο Διαβάτης

ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ (Ν. Θεοδοσιάδης): Ζάχος, Κωστακιώτης, Ανυφαντής (71′ Γραικός), Πολυχρονάκης, Μεσημέρης, Αχείμαστος, Μουζακίτης (61′ Χαρτσιάς), Χατζηδημητρίου, Σπαχίου (83′ Λάμπογλου), Κονισπολιάτης, Κατσιαμήτας (90′ Πουλημένος).

ΟΦΑΜ (Γ. Καλούδης): Τόλα, Κονόμης, Πανταζής, Γραμμένος, Τσορμπατζίδης, Κουρής (85′ Περδίκης), Χαρβαλιάς, Μυρίλλας, Αμπατζίδης (65′ Κουλούρης), Ανδριώτης (81′ Σκολαρίκης), Γονιάδης (90′ Μέριανος).

πηγή: corfupress.com