Υποβιβάστηκε και μαθηματικά ο Εθνικός Φιλιππιάδας

Μετά και από την ήττα στην Κέρκυρα από την ΑΕ Λευκίμμης, με 1-0, ο Εθνικός Φιλιππιάδας, υποβιβάστηκε και μαθηματικά πλέον από την Γ’ Εθνική!

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας θα επιστρέψει το καλοκαίρι στο τοπικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, μετά από εννέα συναρπαστικά και αξέχαστα χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες και την Γ’ Εθνική.

Η πολλή δουλειά, το μεράκι και ο κόπος ποδοσφαιριστών, τεχνικού τιμ και παραγόντων, ανέβασαν την ομάδα πριν από εννέα χρόνια στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Την περσινή σεζόν ο Εθνικός εξασφάλισε την παραμονή του την τελευταία αγωνιστική.

Δυστυχώς φέτος, αν και πάλι πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις ο Εθνικός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει για ακόμη μία χρονιά την παραμονή του και δυο αγωνιστικές πριν το τέλος έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Τα περισσότερα εύσημα για όλες αυτές τις στιγμές που έζησε ο ιστορικός σύλλογος, τις επιτυχίες που γνώρισε και το όμορφο αυτό ταξίδι που φτάνει στο τέλος του, θα πρέπει να δοθούν στις διοικήσεις, στους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές  που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ομάδας καμαρώνοντας την να κατακτά τόσο τοπικούς τίτλους, αλλά κυρίως να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, κόντρα σε ομάδες θρύλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο σεβασμός, ο οποίος τελικά κερδήθηκε και αναγνωρίστηκε από πολλούς. Πολλές ήταν οι ομάδες, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, που αναγνωρίζουν τον Εθνικό ως μία από τις πιο αξιόλογες ομάδες και της φετινής σεζόν, που δεν της αξίζει η βαθμολογική και μοιραία πλέον, θέση, στην οποία βρίσκεται. Μερικές αδράνειες, λεπτομέρειες, ατυχίες αλλά και …αδικίες, ήταν κάποια από τα «συστατικά» που οδήγησαν στον υποβιβασμό τον Εθνικό.

Στο σημερινό παιχνίδι στην Κέρκυρα ο Εθνικός γνώρισε την ήττα με 1-0 από την ΑΕ Λευκίμμης με ένα γκολ που πέτυχε στο 71΄ ο Αναστασιάδης.

Διαιτητής: Νέος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Θανασιάς-Κόττορος (Ηπείρου)

ΑΕ Λευκίμμης (Γιάννης Σφακιανάκης): Βορύλλας, Αναστασιάδης, Φωτιάς, Στέρεφ, Σαμουηλίδης, Βλάχος, Τρεπεκλής, Χατζηδημητρίου, Λεπενιώτης, Τσεβανέδης, Ηλίας.

Εθνικός Φιλιππιάδας (Νίκος Λάππας): Μολώνης, Χρήστου, Ευθυμιάδης, Δημουλάς, Παπαρούνης, Μαλλάτος, Σιώρος, Μανιώτης, Σιδηρόπουλος, Κούσης, Λάππας.