Χάρης Μπίκας: «Ο Θεσπρωτός έχει τη δυναμική για να σταθεί στην Football League»

Ο σκόρερ του επαναληπτικού αγώνα μπαράζ με την Νίκη Βόλου Xάρης Μπίκας κλείδωσε με τα δυο γκολ που σημείωσε την Κυριακή στο Στάδιο την άνοδο του Θεσπρωτού στη Football league και γνώρισε  μαζί με τους υπολοίπους ποδοσφαιριστές την αποθέωση απο τον κόσμο της ομάδας. 

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε για την Νίκη Βόλου, για το τι ένιωσε, αν το περίμενε αλλά και για το μέλλον το δικό του,  και του Θεσπρωτού στις επαγγελματικές κατηγόριες. Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντάς μας δυο λόγια για τους αγώνες με τη Νίκη Βόλου:

Ήταν δύο δύσκολα παιχνίδια με μία πολύ καλή ομάδα και ιστορική. Ήμασταν έτοιμοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι και δείξαμε πιστεύω ένα πολύ καλό πρόσωπο παίρνοντας την πολυπόθητη άνοδο.”

Τα συναισθήματά σου; Πώς το έζησες όλο αυτό;

Στην αρχή της χρονιάς δεν το περιμέναμε να πω την αλήθεια ότι θα πάμε για άνοδο. Αλλά αφού μας βγήκε στη συνέχεια το θέλαμε πάρα πολύ όλα τα παιδιά και με πολύ προσπάθεια που κάναμε φτάσαμε να κατακτήσουμε τον στόχο που ήταν μια μεγάλη τιμή για όλους μας.”

Περίγραψε τη στιγμή που ο Χάρης Μπίκας κάνει το 1-0 μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας.

Ήταν τρομερό το συναίσθημα, μια πολύ μεγάλη στιγμή να ακούς το γκολ από τόσο κόσμο μέσα στο Στάδιο και να βοηθάς την ομάδα σου με αυτό το γκολ να κάνει ένα βήμα για να ανέβει κατηγορία.”
Πες μας τώρα πως ένιωσες όταν σκόραρες και δεύτερή φορά;

Εκεί τελείωσε το ματς υπήρχε αποθέωση απο όλο το γήπεδο στην ομάδα ήταν πάρα πολύ όμορφο το συναίσθημα, δεν περιγράφεται με λόγια”

Πότε πιστέψατε ότι ο Θεσπρωτός μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο;

Κοιτάξτε στην αρχή της χρονιάς δεν το περίμενε κανένας να πάει η ομάδα για άνοδο. Ξεκινήσαμε με στόχο να κάνουμε μια καλή πορεία, Στον δεύτερο γύρο η ομάδα έκανε μια πολύ καλη πορεία και κατάφερε να διεκδικεί την άνοδο εκεί σε κάποια φάση το πιστέψαμε και είπαμε γιατί να μην παλέψουμε και εμείς να ανεβούμε στη Football League.”

Πριν τέσσερα χρόνια που έφυγες από το Ρήγα Φεραίο και επέστρεψε στην Ηγουμενίτσα και τον Θεσπρωτό είχες σκεφτεί στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα μπορούσες να ζήσεις τέτοιες στιγμές;

Σίγουρα αυτό που λέγαμε και το καλοκαίρι ήταν ότι ήθελα κάποια στιγμή να πρωταγωνιστήσουμε με την ομάδα να πάμε για πρωτάθλημα, γιατί δεν το έχω ξανακάνει, να σου πω την αλήθεια, ήταν πρώτη φορά που πηγαίνω για πρωτάθλημα, με μία ομάδα και ήταν κάτι το οποίο το είχα στην άκρη του μυαλού μου, ότι θέλω να συμβεί κάποια στιγμή με το Θεσπρωτό και αυτό για Καλή μας τύχη έγινε την φετινή χρονιά.”

Πώς νιώθεις που με μια ομάδα απο την Θεσπρωτία θα βρεθείς στις επαγγελματικές κατηγορίες;

Είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα για την περιοχή και όλη τη Θεσπρωτία που θα έχει μία ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πιστεύω αυτό θα βοηθήσει όλη την περιοχή και όλος ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια αυτή για να έχει ο Θεσπρωτός μία δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα του χρόνου στην Football League.”
Προσωπικά για σένα;
Σίγουρα είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην ποδοσφαιρική μου καριέρα να αγωνιστώ στις επαγγελματικές κατηγορίες με τον Θεσπρωτό και θέλω να το ζήσω και εγώ με όλη την ομάδα.”

Άρα το μέλλον σου φαντάζομαι συμβαδίζει με το μέλλον του Θεσπρωτού;
Εντάξει πρέπει να μιλήσουμε τώρα με τη διοίκηση να δούμε τι σκέφτονται και αυτοί για το πλάνο που έχουν για την επόμενη χρονιά και πιστεύω άμα θέλουνε και αυτοί μπορώ να συνεχίσω στην ομάδα και του χρόνου.”

Η πόλη μπορεί να στηρίξει την ομάδα σε αυτήν την κατηγορία γιατί απαιτειται μεγάλο μπάτζετ, επαγγελματικά συμβόλαια…

Η ομάδα έχει τη δυναμική για να σταθεί στην καινούργια κατηγορία. Απλά πρέπει να βοηθήσει όλος ο κόσμος από τη μεριά του και ο Θεσπρωτός πιστεύω θα τα καταφέρει να έχει καλή πορεία του χρόνου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο γιατί άλλο το επαγγελματικό και άλλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.”

Τέλος, ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις προς τον κόσμο της ομάδας ο οποίος στάθηκε στο πλευρό σας.
Αφιερώνουμε στον κόσμο μας αυτήν τη νίκη και τη μεγάλη άνοδο στη Football League είναι μία πολύ μεγάλη στιγμή για όλη την ομάδα και όλο τον κόσμο του Θεσπρωτού που διψάει για μια επιτυχία ενώ έχει πάρα πολλά χρόνια νομίζω απο το 2000 να δει την ομάδα σε επαγγελματική ξανά κατηγορία. Σίγουρα όμως πρέπει να βοηθήσουν όλοι για να μπορέσει ο σύλλογος να σταθεί του χρόνου και να έχει μία καλή ομάδα στη Football League.”

πηγή: theball.gr