Άγγελος Μπέκας: «Οφείλουμε μία ‘συγνώμη’ στον κόσμο μας»

Ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων, Άγγελος Μπέκας, μιλάει στην «ΩΡΑ των σπορ» με αφορμή την απώλεια έξι βαθμών στις δικαστικές αίθουσες

Το τέλος του αγώνα της 1ης Νοεμβρίου στην Πρέβεζα, με αντίπαλο την Αναγέννηση Άρτας, είχε βρει τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ να πανηγυρίζουν άλλη μία νίκη και να αυξάνουν τη συγκομιδή τους στους έξι βαθμούς, μετά από τρεις αγωνιστικές στον 5ο όμιλο.

Ωστόσο, ένα λάθος του πάγκου, με μία παρατυπία στην εφαρμογή των κανονισμών στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είχε ως συνέπεια να χαθεί όχι μόνο το «τρίποντο», αλλά ολόκληρη η συγκομιδή των κιτρινόμαυρων. Η διοίκηση της αντίπαλης ομάδας διεκδίκησε στις δικαστικές αίθουσες τους τρεις βαθμούς και τους πήρε, αξιοποιώντας το λάθος των γηπεδούχων να μείνουν, έστω για λίγα λεπτά, με έναν «μικρό» (αντί για δύο) στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, η απόφαση είναι τελεσίδικη, αφού η πλευρά της Πρέβεζας αποφάσισε, συμβουλευόμενη και τον νομικό της εκπρόσωπο, Α. Λίβα, να μην προχωρήσει σε έφεση. Με αφορμή αυτή την περιπέτεια και την απώλεια της συγκομιδής που είχε κατακτηθεί με κόπο και ιδρώτα εντός αγωνιστικών χώρων, η «ΩΡΑ των σπορ» επικοινώνησε με τον Άγγελο Μπέκα, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκαν οι βαθμοί, χωρίς ωστόσο να αποφεύγει να κάνει την αυτοκριτική εκ μέρους όλων όσοι ευθύνονται για αυτό το σοβαρό λάθος. «Νομίζω ότι η απόφαση αυτή δεν συμβάλει ώστε να επικεντρωθούμε όλοι σε ένα νέο πνεύμα αντιπαλότητας, που θα περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές. Στο ίδιο μέρος, δηλαδή, που πρέπει να κερδίζονται ή να χάνονται οι βαθμοί. Αυτό, βέβαια, δεν μειώνει το μέγεθος της δικής μας αβλεψίας. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, οφείλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο ‘συγνώμη’ από τους φιλάθλους του ΠΑΣ Πρέβεζα, που έπρεπε να υποστούν όλη αυτή τη διαδικασία, η οποία ασφαλώς είναι πάρα πολύ άσχημη για την ομάδα και το γόητρό της. Ήταν άσχημο για την εικόνα του συλλόγου αυτό που έγινε και ειδικά για τους ποδοσφαιριστές που έκαναν τεράστια προσπάθεια ώστε να κερδίσουν αυτούς τους βαθμούς εντός του γηπέδου» σχολίασε αρχικά ο έμπειρος προπονητής, για να επαναλάβει μετά από σχετική ερώτηση: «Σαφώς και είχε το δικαίωμα της ένστασης η Αναγέννηση και νόμιμα το έπραξε. Η προσωπική μου άποψη, όμως, είναι ότι αυτή που εξέφρασα πιο πάνω».

«Η διοίκηση θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει»

Ένα καλό ερώτημα, βέβαια, είναι αν και κατά πόσο αυτή η απώλεια θα στοιχίσει σε πραγματικούς όρους στην Πρέβεζα, με δεδομένο ότι ο… δρόμος προς την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι δύσβατος. Ο 52χρονος τεχνικός της ομάδας, τα ηνία της οποίας ανέλαβε το καλοκαίρι, σημείωσε: «Το πρωτάθλημα ας ξεκινήσει, αλλά εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Σαφώς, οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές θέλουμε να ξεκινήσει και να επιστρέψουμε στη δουλειά μας. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και, εφόσον παρθεί κάποια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση από την Πολιτεία, το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει για το μέλλον της ομάδας, διότι δεν είναι τίποτα σίγουρο. Είναι δύσκολες οι συνθήκες για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τα δεδομένα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή».

Μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους και χωρίς να υπάρχει ακόμη κάτι απτό που να δημιουργεί αισιοδοξία, ο Άγγελος Μπέκας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές του, σε μία προσπάθεια να τους διατηρεί σε εγρήγορση, αλλά και να τους παρέχει τη δέουσα ψυχολογική στήριξη, η οποία σε τέτοιες στιγμές κρίνεται απαραίτητη. «Είμαστε σε επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές. Έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα, το οποίο κατά πόσο ακολουθείται και τηρείται το γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι. Άλλωστε, είναι δύσκολη η όλη κατάσταση, αφού είναι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Οι μικρότεροι πηγαίνουν σχολείο και οι υπόλοιποι δουλεύουν. Υπάρχει ψυχολογική επιβάρυνση στα παιδιά. Είναι μεγάλο το πλήγμα των τριών μηνών απραξίας και νομίζω πως δύσκολα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε φυσιολογικά επίπεδα. Το χρονικό διάστημα που θα δοθεί για επανεκκίνηση, στην περίπτωση που δώσει το ‘οκ’ η Πολιτεία, θα είναι πάρα πολύ μικρό. Θα χρειαστεί από όλους μεγάλη προσπάθεια».