«Άρωμα γυναίκας» στο Σούλι Παραμυθιάς

Στην προεδρία του συλλόγου βρίσκεται η Έρρικα Ντούμα και μάλιστα στην πρώτη της θητεία στους «πράσινους» οδήγησε την ομάδα στη Γ’ Εθνική.

Για πολλά χρόνια υπήρχαν και υπάρχουν τομείς στους οποίους κυριαρχούν οι άντρες, ωστόσο σπουδαία επιτεύγματα έχουν σημειωθεί από γυναίκες στους λεγόμενους «ανδροκρατούμενους» χώρους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Έρρικα Ντούμα, η οποία είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που έχει τα ηνία σε ποδοσφαιρική ομάδα και μάλιστα στο ιστορικό Σούλι Παραμυθιάς. Η καλλονή πρόεδρος διαδέχτηκε τον μεγαλοδικηγόρο, Θωμά Οικονόμου και στην πρώτη της χρονιά στο «τιμόνι» του συλλόγου, οδήγησε τους «πράσινους» στα … σαλόνια της Γ’ Εθνικής.

Η ίδια αναφέρθηκε στους λόγους της ενασχόλησής της με την ομάδα, είπε πως είδε το ποδόσφαιρο στις … αλάνες της Θεσπρωτίας, ενώ μίλησε και για την επόμενη μέρα του Σουλίου και τόνισε τα εξής: «Όταν πέρσι ανέλαβα τον προεδρικό θώκο της ομάδας από έναν έμπειρο παράγοντα, τον Θωμά Οικονόμου, δεν το κρύβω ήμουν τρομοκρατημένη για το τι θα αντικρίσω σ’ αυτά το δύσκολα …. μονοπάτια. Όμως δεν αγχώθηκα και με σωστή στρατηγική και με μεθοδευμένες κινήσεις κατάφερα να οδηγήσω το Σούλι για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ’ Εθνική. Θέλω να αποκαλύψω ότι ήξερα ότι ο δρόμος δεν θα είναι … .στρωμένος με ροδοπέταλα. Λειτουργώ όμως με το ένστικτο και εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο κοιτάζαμε τι θα κάνει η ομάδα μας και όχι τα αποτελέσματα των αντιπάλων και διεκδικητών του τίτλου. Λειτουργήσαμε σαν μία οικογένεια κι αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας μας. Οι ποδοσφαιριστές και ο τεχνικός Λευτέρης Βέρμπης, με συγκίνησαν με το ζήλο που έδειξαν όλη την χρονιά, καθώς και με την προσήλωσή τους στο πλάνο που θέσαμε στο ξεκίνημα της σεζόν».

«Μου αρέσουν οι προκλήσεις»
Για την επόμενη μέρα, η πρόεδρος των πρωταθλητών Θεσπρωτίας, τόνισε: «Τώρα τελείωσε η χαλάρωση και τα πανηγύρια και ξεκίνησε ήδη ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Θα κάνουμε έγκαιρα όλες τις κινήσεις μας, ώστε να προχωρήσουμε σε σωστές επιλογές των παικτών που θα συμπληρώσουν το νέο .. παζλ. Η Γ’ Εθνική σαφώς και έχει αυξημένες υποχρεώσεις, αλλά μου αρέσουν οι … προκλήσεις και δηλώνω έτοιμη για το ταξίδι στην τρίτη τη τάξει Εθνική κατηγορία. Το ευχάριστο είναι ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα της Παραμυθιάς και μας στηρίζει σ’ αυτό το δύσκολο έργο μας. Έχουμε μεγάλη βοήθεια από τους χορηγούς και θέλω να επισημάνω ότι στην Α’ κατηγορία είχαμε 53 διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο κάτι πρωτόγνωρο για ομάδα τοπικού πρωταθλήματος. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι η δημοτική αρχή και η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση είναι στο πλευρό του Σουλίου και βοηθάει στο μέτρο του δυνατού την προσπάθειά μας. Το γεγονός και μόνο ότι συντηρεί το γήπεδο και μας παρέχει άψογες γηπεδικές εγκαταστάσεις αυτό τα λέει όλα. Τώρα προσπαθούμε να κρατήσουμε τον βασικό κορμό και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής».

Το νέο διοικητικό συμβούλιο
Στο μεταξύ στις τελευταίες αρχαιρεσίες που έγιναν στην ομάδα, η Έρρικα Ντούμα, εξουσιοδοτήθηκε να συνεχίσει το έργο της και επανεκλέχθηκε στην προεδρία της ομάδας ενώ στις υπόλοιπες θέσεις του συμβουλίου μετέχουν ακόμη οι: Γιάννης Γιαννάκης α’ αντιπρόεδρος, Νίκος Κώτσης β’ αντιπρόεδρος, Κώστας Αντωνόπουλος γενικός γραμματέας, Σπύρος Γούσης ταμίας, Παναγιώτης Ευαγγέλου γενικός αρχηγός, Βασίλης Ντάνης έφορος ποδοσφαίρου, Θόδωρος Μάνος τεχνικός διευθυντής και μέλη οι Ελευθέριος Τζώρτζης, Άγγελος Τσίγγος και Ιωσήφ Ντούμας.

Συνεχίζουν Βέρμπης και πέντε παίκτες
Στο θέμα του προπονητή η διοίκηση ανανέωσε τη συνεργασία της με τον τεχνικό, Λευτέρη Βέρμπη, καθώς θεωρείται από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Όσον αφορά τις ανανεώσεις στο έμψυχο υλικό, παραμένουν και τη νέα σεζόν στην ομάδα ο αρχηγός, Νίκος Ντόκος, ενώ είχε προηγηθεί η παραμονή των Δημήτρη Ντούμα, Σπύρου Διαμάντη, Αλέξανδρου Μπέλλου και Νίκου Μπουκουβάλα.

Του Ευτύχη Μαθιουδάκη
Από την  Εφημερίδα «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ»