Έμειναν στο 1-1 Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας και Θεσπρωτός

Το ελάχιστο των βαθμών που δικαιούνταν με βάση τη συνολική του απόδοση απέσπασε από την αναμέτρηση απέναντι στον Θεσπρωτό, ο Μέγας Αλέξανδρος, αφήνοντας ικανοποιημένους τους οπαδούς του στο ισόπαλο 1-1.

Οι παίκτες του Θεόδωρου Βόλτση έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, δημιούργησαν σωρεία χαμένων ευκαιριών και έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πως το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης.

Με απώλεια της τελευταίας στιγμής τον τραυματία Γιώργο Λαδά, που υπέστη θλάση στην προθέρμανση, οι «ερυθροκίτρινοι» παρατάχθηκαν με τον Κράτσιο κάτω από τα γκολπόστ να παίρνει τη θέση του πολύπειρου Σίσκου, που είχε σημαντική συμβολή στο νικηφόρο ματς με τον Τηλυκράτη.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και φλέρταραν με το γκολ από τα αποδυτήρια βλέποντας τον διαιτητή Στυλιάδη να τους το ακυρώνει στο 13’, θεωρώντας πως ο Αποστολίδης που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τα παράπονα εντάθηκαν στην κερκίδα για τον ρέφερι, καθώς λίγες στιγμές νωρίτερα αρνήθηκε πέναλτι, που ζήτησε ο ίδιος παίκτης, όταν από δική του σέντρα η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Πανταζή.

Πέντε λεπτά αργότερα το συγκρότημα της Ηγουμενίτσας ευτύχησε να προηγηθεί, όταν μετά από σέντρα του Σουλιώτη ο Μήνος έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Η αντίδραση της Καλλιθέας, ήταν ωστόσο άμεση, καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Αποστολίδης έφερε το ματς στα ίσια! Ο νεαρός στράικερ τροφοδοτήθηκε από τον Μηλιάτη και με εξαιρετική κίνηση που παρέπεμπε σε μεγάλο σέντερ φορ, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σημείωσε το 1-1 μέσα σε αποθέωση.

Με την ψυχολογία και το momentum υπέρ τους, οι γηπεδούχοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο γκολκίπερ Κωνσταντάκος φώναξε «παρόν» όσες φορές χρειάστηκε.
Αρχικά στο 22’ νίκησε τον Χασάι, που σούταρε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, ενώ με την επανέναρξη του δεύτερου μέρους, στέρησε δις ένα δεύτερο τέρμα από τον Αποστολίδη, αποσοβώντας βέβαιη παραβίαση της εστίας του.

Οι «ερυθροκίτρινοι» συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και παρά το φρεσκάρισμα από τον Θεόδωρο Βόλτση, που έδωσε νέα πνοή με τις αλλαγές του στην γραμμή κρούσης, το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Ο γκολκίπερ του Θεσπρωτού εξουδετέρωσε και την κεφαλιά του Αντωνιάδη στις καθυστερήσεις του ματς, στην τελευταία χρονικά καταγεγραμμένη φάση της αναμέτρησης, όπου σηματοδότησε την πρώτη ισοπαλία για τις δύο ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα.

Με τον τρόπο αυτό η Καστοριανή ομάδα ανέκοψε το σερί του Θεσπρωτού με τρεις διαδοχικές νίκες, ενώ παράλληλα διατηρήθηκε στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, ατενίζοντας το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Η καθολική αναγνώριση και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε του αγώνα ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη «νίκη» στην κυριακάτικη αναμέτρηση…

Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας: Κράτσιος, Αντωνιάδης Κ. (73’ Αντωνιάδης Γ.), Τάσιος, Μήνος, Ηλίας (82’ Καρανάσιος), Σαλβαρίνας, Ευαγγέλου (60’ Σιαραφέρας), Γκέκας, Αποστολίδης (65’ Νικολόπουλος), Μηλιάτης, Χασάι.

Θεσπρωτός: Κωνσταντακος, Σουλιώτης (73’ Λάμπρου), Πανταζής, Σταυριδης (65’ Μπέρτζος), Μητσέλος, Κασσαράτε, Ευθυμίου, Φούντζουλας (87’ Γκόλιας), Κωνσταντίνου Β., Μπίκας, Πέντσας (92’ Χατζίκου).

πηγή: sentranews.gr