Έπεσε μαχόμενη η Παπαμιχαήλ στην Τυνησία

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί για παρθενική φορά στην καριέρα της, στα προημιτελικά WTA 250 διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αντιμετώπισε την πρώην Νο12 και νυν Νο42 τενίστρια του κόσμου, Ελίζ Μέρτενς, προηγήθηκε με set, αλλά ηττήθηκε με ανατροπή, αποχαιρετώντας μια εξαιρετική εβδομάδα στο Jasmin Open του Μοναστίρ.

Μετά από δυο ώρες και 28 λεπτά αγώνα, η 29χρονη και Νο175 στην παγκόσμια κατάταξη, ηττήθηκε από την πολύπειρη Βελγίδα με 5-7, 6-1, 6-2 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην Τυνησία, με απολογισμό τρεις νίκες και μια ήττα.

Προερχόμενη από τα προκριματικά, η Παπαμιχαήλ πέτυχε σπουδαία νίκη στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, απέναντι στην Κινέζα, Λιν Ζου (Νο64).

Κόντρα στη Μέρτενς, η Δέσποινα κέρδισε 44/89 πόντους πίσω από το σερβίς της, μέτρησε 3/11 break points, όμως δεν μπόρεσε να προηγηθεί με break στο καθοριστικό set, χάνοντας δυο ευκαιρίες στο 2-2 και λίγα λεπτά αργότερα, ηττήθηκε χάνοντας τέσσερα συνεχόμενα games.

Με αυτή την πορεία στο Μοναστίρ, η Παπαμιχαήλ εξασφάλισε άνοδο 24 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και από την επόμενη εβδομάδα, θα πλησιάσει όσο ποτέ άλλοτε, το ρεκόρ καριέρας της.

Πιο συγκεκριμένα, θα φτάσει στο Νο151 και θα απέχει μόλις τέσσερις θέσεις από το career high, Νο147.