Έτοιμοι για διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ-19 οι αθλητές του Club Beach Volley “Ερμής”

Στη μάχη των τελικών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ-19 στο Beach Volley, που θα φιλοξενηθούν για ακόμα μία χρονιά στην Πρέβεζα, ρίχνονται οι αθλητές του Club Beach Volley “Ερμή”.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 7-8 Αυγούστου και οι προετοιμασίες για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση της χρονιάς στην κατηγορία Κ-19, είναι πυρετώδεις!

Το mypreveza.gr  συνάντησε τους αθλητές του Club Beach Volley “Ερμής” Πρέβεζας, Κατερίνα Σακκά, Ελένη Δέμη, Μάρκο Μικρώνη και Ευάγγελο Σιώμο στις εγκαταστάσεις της Κυανής Ακτής, όπου προπονούνται καθημερινά.

Και οι 4 αθλητές είχαν συμμετάσχει και πέρσι στους τελικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ-19 που είχαν διεξαχθεί ξανά στην Πρέβεζα, με την Κατερίνα Σακκά μάλιστα να είναι η περσινή πρωταθλήτρια.

Η Κατερίνα Σακκά μιλώντας στο mypreveza.gr δηλώνει έτοιμη να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο, επαναλαμβάνοντας τον περσινό θρίαμβο, αυτή τη φορά με συμπαίκτρια την Ελένη Δέμη, η οποία πέρσι είχε καταφέρει να πλασαριστεί στην πρώτη 5άδα.

“Οι στόχοι μου για φέτος είναι και πάλι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε! Έχουμε προπονηθεί αρκετά. Θα είναι ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Ελπίζουμε να ανταπεξέλθουμε και να φανούμε άξιες στους αγώνες” ανέφερε στο mypreveza.gr η Κατερίνα Σακκά, η οποία παρά τα προβλήματα που προκάλεσε σε όλους η πανδημία του κορωνοϊού κατάφερε να συνδυάσει για ακόμα μία χρονιά σχολείο και προπονήσεις σε μία χρονιά μάλιστα που ήταν υποψήφια στις Πανελλήνιες εξετάσεις. “Φέτος ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά και με τον κορωνοϊό και με τις Πανελλήνιες. Έπρεπε να συνδυάσω και τις προπονήσεις μου. Κατάφερα να τα ισορροπήσω όσο μπορούσα. Από τη στιγμή επετεύχθη ο στόχος μου και πέρασα στη σχολή που ήθελα, ξεκίνησα δυναμικά τις προπονήσεις. Ασταμάτητα θα έλεγα! Και τώρα περιμένω να πετύχω και τον επόμενο στόχο μου” λέει χαρακτηριστικά η περσινή πρωταθλήτρια Κατερίνα Σακκά.

Η Ελένη Δέμη που πέρσι κατέκτησε την 5η θέση, φέτος , αφού ολοκλήρωσε και εκείνη με επιτυχία τις σχολικές της υποχρεώσεις, πετυχαίνοντας τον πολύ υψηλό στόχο που είχε βάλει για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα αγωνιστεί μαζί με την Κατερίνα Σακκά και όπως η ίδια λέει, στοχεύει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης και εκείνη. “Και οι δύο σαν ζευγάρι στοχεύουμε την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Έχουμε δουλέψει σκληρά για αυτό. Οι προπονήσεις μας κυλούν ομαλά. Είμαστε αγωνιστικό ζευγάρι ένα μικρό χρονικό διάστημα σχετικά, τρεις εβδομάδες. Παρόλα αυτά έχουμε δουλέψει και θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της διοργάνωσης.”

Για το αν θα συνδυάσουν Πανεπιστήμιο και Beach Volley, η απάντηση από τα δύο κορίτσια είναι ξεκάθαρη. “Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς Volley και Beach Volley” δηλώνει η Κατερίνα Σακκά, “προτεραιότητα έχει το πανεπιστήμιο, αλλά θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω” λέει η Ελένη Δέμη.

Οι Μάρκος Μικρώνης και Ευάγγελος Σιώμος είναι και εκείνοι παλιοί γνώριμοι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ-19, αφού και οι δύο συμμετείχαν με διαφορετικούς συμπαίκτες και στην περσινή διοργάνωση, καταλαμβάνοντας την 5η και 4η θέση αντίστοιχα. Φετινός τους στόχος, είναι να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν και να καταφέρουν μία διάκριση.

“Πιστεύω πως είμαστε σε θέση να πιάσουμε αυτό τον στόχο γιατί έχουμε παίξει με όλες τις ομάδες που πιστεύουμε ότι είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας στο ταμπλό. Ορισμένες τις έχουμε κερδίσει και ξέρουμε ως ένα βαθμό το επίπεδο που κυμαίνονται και μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί! Στο North της Λάρισας κατακτήσαμε την 2η θέση και ο λόγος που δεν κερδίσαμε αυτόν τον αγώνα είναι ότι είχα έναν τραυματισμό. Έπαθα θλάση στο ισχίο, κάτι που με κράτησε και λίγο πίσω στις προπονήσεις. Πλέον όμως είμαι σε θέση να αποδώσω ξανά το 100%.” είπε στο mypreveza.gr ο Μάρκος Μικρώνης.

Και οι δύο είχαν θέσει πολύ υψηλούς στόχους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αφού ο Μάρκος Μικρώνης θέλει να περάσει Πολιτικός Μηχανικός και ο Ευάγγελος Σιώμος Ιατρική. Για το αν θα μπορέσουν να συνδυάσουν σχολή και beach volley ο Ευάγγελος Σιώμος απαντά ” Οι στόχοι μας είναι αρκετά υψηλοί και επειδή το πανεπιστήμιο στις συγκεκριμένες σχολές που έχουμε επιλέξει απαιτούν πολλά από εμάς χρειάζεται μεγάλη οργάνωση στον χρόνο. Δηλαδή αν θελήσουμε να τα συνδυάσουμε πρέπει να το προγραμματίσουμε πολύ καλά. Ωστόσο και οι δύο μας έχουμε μεγάλη θέληση να συνεχίσουμε αυτό το άθλημα γιατί το αγαπάμε!”