Ήττα για την Αναγέννηση Άρτας στη Γαστούνη

Η καλή ομάδα φαίνεται στα εντός έδρας παιχνίδια, παραδέχονται πολλοί προπονητές. Επειδή εκεί είναι που πρέπει να δημιουργήσουν, να σκοράρουν να φτάσουν στη νίκη. Και ο Αίας, σε τρία παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσει στη Γαστούνη, με Διαγόρα, Παναιγιάλειο και Αναγέννηση Άρτας, έχει φτάσει στο απόλυτο των εννέα βαθμών. Με γκολ που σημείωσαν οι Σταθάτος (35΄) και Δούλος (90΄), ο «Άγιαξ» έφτασε στη νίκη. Σε μια νίκη, που χωρίς πολλή σκέψη, εξηγεί το γιατί η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου, λίγο πριν το φινάλε του γύρου, βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και με καλή απόσταση από τη ζώνη.

photo:Vaggelis Dimitropoulos

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ο Αίας χρειαζόταν τη νίκη για δυο λόγους σήμερα. Αφενός επειδή η Αναγέννηση Άρτας είναι μια ομάδα που καλείται να τη βάλει από κάτω στη βαθμολογία, αφετέρου για να σβήσει την κακή ήττα στο Αγρίνιο, σε ένα παιχνίδι που ήταν όλο δικό του και με νίκη και σε εκείνο ματς, θα είχε σήμερα κάνει το μεγάλο βήμα για την παραμονή. Επειδή όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο και με τα αν δεν χτίζεται σοβαρή επιχειρηματολογία, ο Αίας σήμερα δεν έπαιξε απλά το «ευ ζην», αλλά το «ζην». Και έδειξε ότι οι παίκτες του το είχαν καταλάβει πολύ καλά. Η ομάδα από το πρώτο λεπτό μπήκε αποφασισμένη, έτοιμη να πιέσει, να κλείσει την Αναγέννηση στα καρέ της, να βρει το γκολ με το οποίο θα άνοιγε ο δρόμος. Γκολ, το οποίο και ήρθε στο 35ο λεπτό, μετά από μια ωραία διαγώνια μπαλιά του Δούλου στην πλάτη της άμυνας, εκεί που ο Σταθάτος βγήκε μόνος του απέναντι στον Μπακόλα και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μια φάση δουλεμένη, μια φάση την οποία ο Αλέξη Γαβριλόπουλος ζητάει, φάση την οποία έβγαλε και στο παιχνίδι του Αγρινίου, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

 

Απέκρουσε πέναλτι ο Λαδάς

Ο Αίας θα μπορούσε να έχει κλειδώσει την υπόθεση της νίκης, ωστόσο είχε κλασική ευκαιρία με τον Ντελγκάδο στις αρχές της επανάληψης. Ο Πορτογάλος μέσος του, ανατράπηκε λίγο μετά μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής αρνήθηκε το πέναλτι. Πέναλτι το οποίο έδωσε ορθά λίγο αργότερα για την Αναγέννηση Άρτας σε χέρι μέσα στην περιοχή. Μια στιγμή η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα και να ξαναβάλει την ακίνδυνη επιθετικά Αναγέννηση στο παιχνίδι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Παπαρούνης, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Λαδά. Ο Ηλείος πορτέρο, κράτησε τον Αίαντα μπροστά στο σκορ, σε ένα ευαίσθητο σημείο της αναμέτρησης, εκεί που η Αναγέννηση είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη. Με τον Γούλα να αναχαιτίζει και τον Μανιώτη να κερδίζει μονομαχίες πιο ψηλά, τους Μπότσαρη και Ντε Μόρα να απειλούν από τα άκρα, η ομάδα του Τάσου Νταλάκα κέρδισε τον έλεγχο του κέντρου.

Στο 90΄το δίκαιο δεύτερο γκολ

Χρειάστηκε να επέμβει ο Γαβριλόπουλος με αλλαγές να φρεσκάρει την ομάδα. Κυρίως με τον Ζοάο Κλαούντιο να δίνει ταχύτητα στη δεξιά πτέρυγα, αφού πήγε ο πολύ καλός και σήμερα Φάτος Βράπι στα αριστερά στη θέση του Σταθάτου που είχε κουραστεί. Και προς το φινάλε, έδωσε πνοή και μεσοεπιθετικά, αντικαθιστώντας τους Ντελγκάδο και Καράμπελα, με Ρούνη και Παπαχριστόπουλο, έτσι ώστε να μπορέσει να πρεσάρει ψηλά, αλλά και να βρει το δεύτερο τέρμα σε μια καλή ευκαιρία. Πράγμα το οποίο και έγινε στο 90΄, ενώ ο διαιτητής είχε δείξει πέντε λεπτά καθυστερήσεων, αξιοποιώντας στο τρανζίσιον την ευκαιρία. Ο ασταμάτητος Κώστας Τσακοπιάκος, κέρδισε στο μεσαίο τρίτο τη μπάλα και  προώθησε άμεσα τη μπάλα κάθετα, η άμυνα της Αναγέννηση βρισκόταν ψηλά, ο Δούλος ο οποίος δεν ήταν οφσάιντ κέρδισε την κόντρα και βγήκε τετ-α-τετ στέλνοντας με άψογο πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα του Μπακόλα, γράφοντας το τελικό 2-0.

 

Το ματς καρέ-καρέ

 

  • 4′: Πλασέ του Σταθάτου από πλάγια έδιωξε ο Μπακόλας
  • 7′: Σουτ του Σταθάτου, λίγο άουτ.
  • 34′: Μπαλιά του Δούλου στην πλάτη της άμυνας, ο Σταθάτος πέρασε και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).
  • 35′: Πλασέ του Παπακίτσου άουτ. 37′: Ωραία κομπίνα σε φάουλ του Αίαντα, τέσσερις παικτες σε καλή θέση, η μπάλα γκέλαρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Μπακόλα.
  • 48′: Ατομική προσπάθεια και ασίστ του Βράπι στον Ντελγκάδο, πλασέ από ιδανική θέση άουτ.
  • 54′: Σέντρα του Μπότσαρη, μονοκόμματο αριστερό βολέ του Ντε Μόρα άουτ.
  • 60′: Φάουλ του Παπαρούνη, κεφαλιά του Μπότσαρη, απέκρουσε ο Λαδάς.
  • 67′: Πέναλτι για την Αναγέννηση, το εκτέλεσε ο Παπαρούνης, απέκρουσε ο Λαδάς.
  • 72′: Σέντρα του Κατελούζου, μόνος του ο Ζοάο Κλαούντιο, το πλασέ, απέκρουσε ο Μπακόλας.
  • 76′: Σουτ του Δημητρέλλου, μπλόκαρε ο Λαδάς.
  • 90′: Ο Τσακοπιάκος έκλεψε ψηλά, ο Δούλος κέρδισε την κόντρα, βγήκε τετ-α-τετ και με πλασέ έστειλε τη μπάλαστα δίχτυα (2-0).

 

Αίας: Λαδάς, Στανής (80′ Μπουρδέκας), Κατελούζος, Βατσής, Ρίλντι, Δούλος, Τσακοπιάκος, Ντελγκάδο (80′ Ρούνης), Καράμπελας (70′ Παπαχριστόπουλος), Βράπι, Σταθάτος (70′ Ζοάο Κλαούντιο-92′ Μαργαρίτης).

Αναγέννηση Άρτας: Μπακόλας, Τσέλα, Κωστάκης (74′ Μπόκος), Τσιλιγιάννης, Παπαρούνης, Γούλας, Ντε Μόρα (74′ Παπακίτσος), Μανιώτης, Παπακίτσος (55′ Δημητρέλλος), Σκανδάλης (80′ Σχισμένος), Μπότσαρης.

πηγή: ilia.news