Ήττα σοκ για Ολυμπιακό, 0-1 από την Πύδνα

Το εντός έδρας αήττητο του Ολυμπιακού Βόλου έσπασε η Πύδνα, επικρατώντας με 0-1 στο Πανθεσσαλικό. Σ’ ένα παιχνίδι όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις ευκαιρίες να το «καθαρίσουν», πριν δεχθούν το γκολ, δεν το πέτυχαν, για να τους τιμωρήσει η μπάλα στο 79′ Στη δεύτερη ευκαιρία που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο παιχνίδι, ο Ντόσης με εκπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Κατσούλη, γράφοντας το 0-1, που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του Απόλλωνα Λάρισας στο ματς με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ξέφυγε τέσσερις βαθμούς και πλέον απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση άνοδος.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με διάταξη 3-4-2-1, με μοναδική αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Τηλυκράτη, τον Δημήτρη Σουάνη αντί του τιμωρημένου Κώστα Φλίγκου. Ο Κατσούλης υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, με την τριάδα της άμυνας να την αποτελούν οι Ζώνας, Χολέβας και Ιωαννίδης. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Σταύρου και Οικονόμου, με τους Δωματά (αριστερά) και Μουκάμ (δεξιά) να αγωνίζονται στις πτέρυγες. Οι Ευθυμιάδης και Μασάντο ήταν οι δύο επιθετικοί χαφ, με τον Σουάνη να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

«Άσφαιρος» ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερος από την Πύδνα, ήταν διαρκώς στη επίθεση και δικαιούταν ένα γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και προσπαθούσαν να αναπτυχθούν επιθετικά, τόσο από τα άκρα, με τους Μουκάμ και Δωματά, όσο και από τον άξονα με τους Ευθυμιάδη και Μασάντο.

Η Πύδνα με διπλή ζώνη άμυνας προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, ενώ επιθετικά δεν μπορούσε να απειλήσει το τέρμα του Κατσούλη.

Μόλις στο 3′ είχαμε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ευθυμιάδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Παπατολίκα, με τον Ολυμπιακό να στέκεται άτυχος.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους, για να φτάσουμε στο 22′ όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Σουάνης έκλεψε την μπάλα από τα αριστερά, προχώρησε, πάσαρε στον αμαρκάριστο Μουκάμ, με τον Καμερουνέζο να στέλνει τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι της Πύδνας.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Σουάνης από τη γραμμή σχεδόν του τέρματος, σούταρε εξ επαφής άουτ, μετά από σέντρα του Ευθυμιάδη από τα δεξιά.

Η Πύδνα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, στο 37′. Στη μοναδική φάση που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντόση, ο Δήμας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Ολυμπιακού.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 45′. Συνδυάστηκαν άψογα οι Σουάνης και Μουκάμ, ο τελευταίος έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με τον Οικονόμου να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής άουτ και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ψυχρολουσία στο 79′ για τους «ερυθρόλευκους»

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία αλλαγή. Στη θέση του Ευθυμιάδη πέρασε ο Λόρι Κέρι, με τον 26χρονο μεσοεπιθετικό να στέκεται άτυχος στο 48′, όταν το σουτ που επιχείρησε, ο Παπατολίκας βρήκε λίγο τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα, για να καταλήξει αυτή στο οριζόντιο δοκάρι και να περάσει κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ και στο 55′ ο Τίμος Καβακάς πέρασε έναν ακόμη επιθετικό στο παιχνίδι και συγκεκριμένα τον Αναστασίου στη θέση του Σταύρου.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να υπερέχουν, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Στο 67′ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Ο Κέρι εκτέλεσε φάουλ, με τον Παπταολίκα να αποκρούει σωτήρια στην αριστερή του γωνία, στην επανφορά ο Σουάνης δεν μπόρεσε να σουτάρει, για να μπολοκάρει τη μπαλα ο τερματοφύλακας της Πύδνας, μέσα σ’ έναν όμιλο παικτών.

Στο 72′ υπήρξε νέα σπουδαία φάση για το Ολυμπιακό. Ο Δωματάς μέσα από την περιοχή με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπατολίκα, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια.

Για να φτάσουμε στο 79′ όπου η μπάλα τιμώρησε τον Ολυμπιακό, με την Πύδνα να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ. Ο Ντόσης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Χολέβα στα αριστερά και μ’ έναν κεραυνό έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι” του Κατσούλη, γράφοντας το 0-1.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Ολυμπιακού επηρεασμένοι από το γκολ που δέχθηκαν δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια καλή στιγμή στο 88′ με τον Δήμα να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Κατσούλη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στα τελευταία λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να φτάσουν, έστω στην ισοφάριση, με την Πύδνα να φεύγει από το Βόλο με ένα τεράστιο «τρίποντο» που την βάζει και πάλι στο κυνήγι της ανόδου.

Διαιτητής: Μπλούνας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καλύβας, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Χολέβας, Ζώνας, Μασάντο, Κέρι-Σαμουηλίδης, Στούμπος, Τσατσαρής, Δήμας, Κόλα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Χολέβας, Ζώνας, Οικονόμου, Σταύρου (55′ Αναστασίου), Μουκάμ, Δωματάς, Ευθυμιάδης (46′ Κέρι), Μασάντο, Σουάνης.

ΠΥΔΝΑ: Παπατολίκας, Καραγκούνης, Κόλα, Κωτσιόπουλος, Στούμπος, Σαμουηλίδης (55′ Πιαστόπουλος), Καθάριος (90′ Μακράκης), Δήμας, Κυπαρίσσης (70′ Παπαδημητρίου), Ντόσης, Τσατσαρής

πηγή:goalpost.gr