Ήττα στην Λευκάδα για τον Τηλυκράτη από τον Ηρακλή στην πρεμιέρα των μπαράζ

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από τη Λευκάδα ο Ηρακλής, που επικράτησε 2-0 του σκληροτράχηλου Τηλυκράτη.

Ο Ημίθεος παρά την κυριαρχία του χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ώστε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο ντέρμπι κορυφής τον ΝΠΣ Βόλο στο Καυτανζόγλειο.

Ο αγώνας:

Οι δυο ομάδες ήταν υποτονικές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι να έρχεται στο 25΄ και να ανήκει στον Ηρακλή.

Ο Καζναφέρης επιχείρησε το σουτ και ο Καραγκούνης εντυπωσιακά απέκρουσε κόρνερ. Πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ρόβα να κάνει το σουτ και τον γκολκίπερ του Τηλυκράτη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 36΄ ο Ηρακλής έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στη Λευκάδα. Ο Τάι απέφυγε δύο αντιπάλους, γύρισε για τον Παπαδόπουλο, εκείνος για τον Παναγιωτούδη, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο.  Και η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε και πάλι στον Ηρακλή με τον Πτηνόπουλο να κάνει σέντρα-σουτ και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων να είναι σε ετοιμότητα.

Παρά την κυριαρχία του Ημίθεου, λίγο έλειψε στο 60΄ να βρεθεί πίσω στο σκορ.  Ο Πετράκος βγήκε μόνος απέναντι στον Βοσνιάδη, όμως ο γκολκίπερ των «κυανόλευκων» αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ηρακλής απάντησε με τον Τάι να πιάνει το σουτ και τον Καρακγούνη να αποκρούει με δυσκολία και στο 62΄ ο Ρόβας από κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή στο 75΄. Ο Τάι επιχειρεί τη σέντρα, ο Ρόβας πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα περνάει πάνω από τα δοκάρια του Καραγκούνη

Στο 83΄ ο Ηρακλής λύνει το γόρδιο δεσμό με τον Παναγιωτούδη, ο οποίος μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάι που βρήκε στο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και στο αμέσως επόμενο λεπτό  ο Τάι με ασύλληπτο σουτ έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Τηλυκράτης Λευκάδας: Καραγκούνης, Σ. Καταγής, Παναγιωτόπουλος, Ιασωνίδης, Πετράκος, Περιστέρης (72′ Μπαλογιάννης), Κτενάς (81′ Γ. Καταγής), Γραμματικόπουλος, Γκίκα (86′ Καββαδίας), Καλογέρης, Φέτσης. 

Ηρακλής: Βοσνιάδης, Καραντασιάδης, Γιαννίτσης, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Καζναφέρης, Παναγιωτούδης, Τάι (87΄ Κωστούλας), Παπαδόπουλος (74΄ Αμαραντίδης), Πτηνόπουλος (74΄ Ντε Σμεντ), Ρόβας.