Αγωνία στον ΠΑΣ για τη μαγνητική του Κόντε

Την Δευτέρα 29/8 θα κάνει μαγνητική ο Πέδρο Κόντε για να δουν επακριβώς οι γιατροί το μέγεθος του σοβαρού τραυματισμού του στο αριστερό πόδι, στο παιχνίδι με τη Λαμία (1-1) στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Photo credits: InTime

Οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις δημιούργησαν υποψίες ρήξης χιαστών. Όμως για να υπάρξει ακριβής εικόνα θα χρειαστούν και εργαστηριακές εξετάσεις για να βγει το τελικό πόρισμα.

Αν επιβεβαιωθεί το απεχθέστερο σενάριο της ρήξης χιαστών ο Ισπανός φορ χάνει ουσιαστικά την φετινή χρονιά. Όλοι εύχονται και προσεύχονται να είναι καλύτερα τα πράγματα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η λέξη ατυχία δεν αποτυπώνει επακριβώς αυτό που κατατρέχει από πέρσι τον Κόντε. Στο προηγούμενο πρωτάθλημα, στην πρώτη αγωνιστική έβαλε το γκολ της νίκης επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στην 2η αγωνιστική, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στα Γιάννινα, έπαθε ρήξη χιαστών στο δεξιό πόδι.

Φέτος ήταν από τους πιο μαχητικούς παίκτες στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τη Λαμία στα Γιάννινα τραυματίστηκε σοβαρά με ενδείξεις για ρήξη χιαστών στο άλλο πόδι!

Συν οι μυϊκοί τραυματισμοί που είχε στο διάστημα της προετοιμασίας, χάνοντας ένα μέρος αυτής και ορισμένα φιλικά παιχνίδια. Ουσιαστικά ο αγαπημένος των Γιαννιωτών φιλάθλων και ένας από τους μεγαλύτερους φορ στην Ιστορία του ΠΑΣ, δεν πρόλαβε να χαρεί την επιστροφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα, να βοηθήσει την ομάδα όπως θα ήθελε αυτός, όπως στο πρώτο διάστημα της θητείας του από το 2016 μέχρι το 2018.

Τέλη Αυγούστου του 2018 πήγε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να γυρίσει πέρυσι στα Γιάννινα με σκοπό να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΣ.

Η ατυχία που τον κατατρέχει είναι έξω από κάθε λογική.

Στο παιχνίδι με τη Λαμία, κάπου στο 65ο λεπτό σε μια ανύποπτη φάση πήγε να μαρκάρει αντίπαλο, κοντά στη μεσαία γραμμή και έπεσε στο έδαφος.

Κατάλαβε το μέγεθος της ζημιάς και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα, που προκάλεσαν έντονα συναισθήματα και στον κόσμο. Οι φίλαθλοι προσπάθησαν να του δώσουν κουράγιο φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.

Μια μερίδα φιλάθλων έφτασε μέχρι το σπίτι του για να τον αποθεώσει όταν γύρισε αργά το βράδυ της Κυριακής και να του δώσει κουράγιο. «Πέδρο κάνε κουράγιο, σε αγαπάμε, θα σε περιμένουμε να ξαναγυρίσεις όσο καιρό χρειαστεί.

Δεν είσαι μόνος, είμαστε δίπλα σου, μην φοβάσαι τίποτα, μαζί θα περάσουμε και αυτή την δοκιμασία» του είπαν οι φίλαθλοι. Ο σοβαρός τραυματισμός του Κόντε επισκίασε και το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν τα πήγε καλά και έχασε δύο βαθμούς.

«Οι φάσεις εξελίσσονταν εκατέρωθεν και θα μπορούσε ανά πάσα ώρα και στιγμή η κάθε ομάδα να σκοράρει. Είναι κάτι που δεν το θέλουμε, θέλουμε πιο ισορροπημένο παιχνίδι και να ελέγχουμε τον ρυθμό.

Τόσο οι τραυματισμοί και η μορφή του αγώνα μας κράτησε ως το τέλος σε διαδικασία εγρήγορσης και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε αλλά και να δεχθούμε γκολ.

Συνεχίζουμε, η δουλειά για εμάς είναι η επόμενη μέρα και η επόμενη προπόνηση και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Στάικος.

Από τον αγώνα αποχώρησε και ο γκολκίπερ Ζερόμ Πριόρ, οι εξετάσεις στο νοσοκομείο έδειξαν ελαφρά εγκεφαλική διάσειση, όπως ο Παντελάκης στο Καραϊσκάκη. Θα επιστρέψει σύντομα στις προπονήσεις.

πηγη:agon.gr