Αλέξης Λουκούμης: «Θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα»

Ο αρχηγός του ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου, Αλέξης Λουκούμης, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο sportime24.gr.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την ανανέωση της συνεργασίας με την ομάδα του Καναλακίου, την άνοδο της ομάδας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα τον χειμώνα.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε στο sportime24.gr:  

Για την άνοδο του ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου:

Αλέξης Λουκούμης: Είμαι πολύ χαρούμενος που για ακόμα μια χρονιά η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα και παράλληλα την άνοδο στη Γ΄ εθνική.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε καλύτερα στη σεζόν που ολοκληρώθηκε;

Αλέξης Λουκούμης: Οι δυσκολίες τη φετινή χρονιά ήταν πάρα πολλές. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς με αρκετά παιδιά στην αρχή τις σεζόν έτσι ώστε η ομάδα να αλλάζει συχνά πρόσωπα στην ενδεκάδα και πιστεύω πως αυτή την δυσκολία αντιμετωπίσαμε φέτος καλύτερα από όλες τις άλλες. Τη δυσκολία που δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε ήταν το θέμα γηπέδου γιατί όπως γνωρίζετε όταν το γήπεδο μας με τις πολλές βροχές που είχαμε χάλασε και χάσαμε κάποιους βαθμούς.

Για την φράση ότι «συμφωνήσαμε μέσα σε πέντε λεπτά»:

Αλέξης Λουκούμης: Συμφωνήσαμε αρκετά γρήγορα γιατί ήταν κάτι που θέλανε όλες οι πλευρές. Το ήθελα εγώ πολύ, το ήθελε ο προπονητής, ο πρόεδρος όπως και όλοι η διοίκηση της ομάδας.

Καλύτερη/χειρότερη στιγμή μέσα στη σεζόν;

Αλέξης Λουκούμης: Η καλύτερη στιγμή ήταν αδιαμφισβήτητα η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η χειρότερη στιγμή που δεν μπορώ να ξεχάσω ακόμα σήμερα ήταν η μέρα που είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το πρωτάθλημα στην Πλαγιά και ενώ προηγηθήκαμε 0-2 στο τέλος χάσαμε.

Έζησες την ομάδα και στις δυο φάσεις της, στην Γ΄ Εθνική και στο τοπικό. Πόσο αλλάζει μια ομάδα στη μετάβασή της από τη μια κατηγορία στην άλλη;

Αλέξης Λουκούμης: Να ξεκαθαρίσουμε πως οι δυο κατηγορίες διαφέρουν πάρα πολύ η μια με την άλλη. Στο τοπικό μπορείς να πεις ένα δεν πειράζει η σήμερα δεν θα έρθω για προπόνηση. Αυτά στην επομένη κατηγορία που είναι η Γ΄ εθνική δεν υπάρχουν. Πρέπει να είσαι καθημερινά στο γήπεδο και να δουλεύεις.

Είναι δύσκολο να είσαι αρχηγός του ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου;

Αλέξης Λουκούμης: Δύσκολο δεν θα έλεγα πως είναι γιατί σαν χαρακτήρας πάντα θέλω να έχω ευθύνες και το να είσαι αρχηγός σε μια τέτοια ομάδα μόνο χαρούμενο μπορεί να σε κάνει.

Πιστεύεις πως ήταν ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας; Μπορεί να γίνει καλύτερο;

Αλέξης Λουκούμης: Το φετινό πρωτάθλημα και βεβαία ήτανε ανταγωνιστικό και αυτό το βλέπαμε πάντα στη βαθμολογία. Στο τέλος είδαμε πως και οι πέντε ομάδες στις πρώτες θέσεις μπορούσαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Σίγουρα μπορεί να γίνει καλύτερο ένα πρωτάθλημα. Φέτος η γνώμη μου είναι πως έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Στην αρχή ήταν στη πρώτη θέση η Καρυά, μετά ο ΠΑΣ Πρέβεζα και στο τέλος εμείς. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι πολύ όμορφο και ενδιαφέρον για τον φίλαθλο κόσμο.

Θα ήθελα την γνώμη σου, σχετικά με όσα έγιναν φέτος στο πρωτάθλημα πχ αφαιρέσεις βαθμών σε ομάδες, με τα επεισόδια κλπ.

Αλέξης Λουκούμης: Κάποια στιγμή ευελπιστούμε όλοι μας να σταματήσουν τα επεισόδια στα γήπεδα η τουλάχιστον να ελαττωθούν. Πρέπει να καταλάβουμε πως μόνο κακό κάνουν στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως μόνο με την αφαίρεση βαθμών και τα πρόστιμα μπορούν να μειωθούν.

Τα πλάνα σου για την επόμενη σεζόν;

Αλέξης Λουκούμης: Η νέα σεζόν θα με βρει ξανά στην οικογένεια του ΠΑΣ Αχέρων και θα κάνω τα πάντα εγώ και οι συμπαίκτες μου να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα. Τέλος θέλω να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι, υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο.