Αλμα ανόδου (2-0) ο ΝΠΣ Βόλος

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Βόλος επιβλήθηκε με 2-0 του Τηλυκράτη και έκανε αποφασιστικό βήμα ανόδου.

Άμεσα επέστρεψε στις νίκες ο Βόλος μετά την ήττα στο Καυτανζόγλειο και επικρατώντας με 2-0 του Τηλυκράτη Λευκάδας εδραίωσε τη θέση του στην προνομιούχο δυάδα που οδηγεί στη Football League.

Με τον Αλέξανδρο Γκαλίτσιο να αποδεικνύεται, όπως και στον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου, «λίρα εκατό» βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη, ο ΝΠΣ Βόλος αξιοποίησε την έδρα του και έφτασε δίκαια στη νίκη.

Η θεσσαλική ομάδα πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και αφού απείλησε με τον Μάντζη στο 10’, άνοιξε το σκορ τρία λεπτά αργότερα. Στο 13’ ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ, ο Καραγκούνης δεν απέκρουσε σωστά δίνοντας την ευκαιρία στον Γκαλίτσιο να επωφεληθεί ανοίγοντας το σκορ για τον ΝΠΣ Βόλο.

Μέχρι και το 30’ ο ΝΠΣ Βόλος κυριαρχούσε απόλυτα και είχε μια καλή στιγμή για το 2-0 στο 24’ που, όμως, πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο τελευταίο τέταρτο του α’ μέρους, ο Τηλυκράτης προσπάθησε να ανέβει, όμως, και πάλι ο Βόλος ήταν αυτός που απείλησε δις με Ηλιόπουλο (35’), Ντεντάκη (40’).

Με την έναρξη του β’ μέρους, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμούς και είχαν δύο καλές φάσεις με τους Καταγή (47’) και Φέτση (48’) που, όμως, πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ο Βόλος απάντησε στο 58’ με τον Μελισσόπουλο, ο οποίος έφτασε μια ανάσα από το 2-0, όμως, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να γίνει το 1-1, όμως, ο Μπουργάνης απέκρουσε εντυπωσιακά τη σέντρα σουτ του Γραμματικόπουλου.

Τελικώς, στο 73’ οι Θεσσαλοί «κλείδωσαν» τη νίκη πετυχαίνοντας και δεύτερο τέρμα. Ο Ντεντάκης κέρδισε τη μπάλα από τον Βασίλα και αφού πάσαρε στον Μάντζη, η μπάλα κατέληξε στον Πέντα, ο οποίος δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 2-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

ΣΚΟΡΕΡ: 13′ Γκαλίτσιος, 73′ Πέντα.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ουνγιαλίδης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Δεμηρτζόγλου (32′ Μελισσόπουλος), Πέντα (76′ Πιαστόπουλος), Καμπαγέρο, Μάντζης, Πίτου Γκαρσία (82′ Ζέρης), Ηλιόπουλος (88′ Μηλιώτης).

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Παντζιαράς): Καραγκούνης, Καλογέρης, Βασίλας, Παναγιωτόπουλος, Ιασωνίδης, Μπουρδούβαλης (76′ Μπαλογιάννης), Περιστέρης (70′ Πετράκος), Φέτσης, Γραμματικόπουλος (84′ Γεωργάκης), Καταγής Γ., Γκίκα (54′ Καββαδίας).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπλούνας (Φθιώτιδας), Καρακώστας (Λάρισας), Καλύβας (Φθιώτιδας).

πηγή: liganews.gr

photo: intime.gr