Ανακοίνωση για την διαιτησία από τον ΑΟ Παλαίρου

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία, στη χθεσινή αναμέτρηση με τον ΑΟ Πλαγιάς, εξέδωσε ο ΑΟ Παλαίρου.

Η ανακοίνωση του ΔΣ του ΑΟ Παλαίρου: 

”O ΑΟ Παλαίρου στα τόσα χρόνια  παρουσίας στις κατηγορίες της ΕΠΣ Πρέβεζας- Λευκάδας έχει αποφύγει επιμελώς να ασχολείται με την διαιτησία σεβόμενος το έργο της.  Απόδειξη τούτου είναι ότι στα τόσα χρόνια παρουσίας της έχει εκδώσει  μέχρι σήμερα μία και μοναδική ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Αξιότιμοι διοικούντες της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας,  υπεύθυνοι της διαιτησίας δεν συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με τα δρώμενα της ΕΠΣ ούτε με τις διαιτητικές αποφάσεις σεβόμενοι το θεσμικό ρόλο και της ΕΠΣ ως διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος αλλά και της επιτροπής διαιτησίας ως άρχοντες των αναμετρήσεων. Αναγνωρίζουμε μάλιστα τη συμβολή και των δύο στο ποδόσφαιρο της ένωσης μας και μπορούμε να κατανοήσουμε τυχόν λάθη από πλευράς ΕΠΣ και φυσικά και λάθη ανθρώπινα τα οποία μπορούν να πράξουν διαιτητές και βοηθοί διαιτητές και αυτό γιατί είμαστε υπέρμαχοι της φράσης και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και σφάλματα κάνουνε όμως την εφετινή χρονιά έχουν συμβεί πολλά και τραγικά λάθη στους αγώνες της ομάδας μας. Βρισκόμαστε στην δεύτερη αγωνιστική με αποτέλεσμα να χάνουμε βαθμούς φτάνοντας στο σημείο να πιστέψουμε ότι τα λάθη ξεφεύγουν από τα ανθρώπινα όρια.

Αγώνας πρώτος,  η προσπάθεια του κ. Φίτσα Β. να κλείσει την ομάδα μας στην περιοχή της με συνεχόμενα σφυρίγματα και την προσπάθεια των βοηθών του να κόβουν την ομάδα μας με ανύπαρκτα οφσάιντ και με αποκορύφωμα καταλογισμό πέναλτι στην προσπάθεια του τερματοφύλακα να βγάλει την ομάδα μας σε αντεπίθεση ο οποίος παρεμποδίζονταν εντός περιοχής από αντίπαλο στην επαφή τους σφυρίχτηκε πέναλτι γέλαγαν οι πάντες.

Αγώνας δεύτερος,  ο διαιτητής κ. Καλογέρης Θ. προκλητικός από το πρώτο λεπτό ασχολούνταν συνεχώς με τον πάγκο της ομάδας μας προκαλώντας εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές μας και προσπαθούσε να διευθύνει το παιχνίδι από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής. Αν ήταν κουρασμένος από το προηγούμενο παιχνίδι που είχε παίξει θα ζητούσε αντικατάσταση.  Ο κύριος Καλογέρης με τον κύριο Αναγνωστάκη βοηθό διαιτητή έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε η ομάδα μας να μην φύγει με θετικό αποτέλεσμα.  Τα συνεχόμενα φάουλ, οι υποδείξεις οφσάιντ είχαν την τιμητική τους με αποκορύφωμα πάλι πέναλτι κατά της ομάδας μας στο 55ο λεπτό στην επιτυχημένη προσπάθεια του τερματοφύλακα να αποκρούσει την μπάλα σε κόρνερ.  Αφού το σκέφτηκε για περίπου 10 δευτερόλεπτα ο εν λόγω διαιτητής αποφάσισε τον καταλογισμό του πέναλτι.  Δεν έπραξε όμως το ίδιο σε ανάλογη περίπτωση στο 70ο λεπτό όταν ανατράπηκε εντός της αντίπαλης περιοχής δικός μας ποδοσφαιριστής.  Όσον αφορά τον βοηθό διαιτητή κύριο Αναγνωστάκη η σημαία του ήταν μονίμως σηκωμένη σε κάθε επαφή ποδοσφαιριστή μας και σε κάθε επίθεση που κάναμε με αποκορύφωμα δύο φάσεις στις καθυστερήσεις πλάγιο υπέρ της ομάδας μας βαφτίστηκε φάουλ κατά μας και κόρνερ υπέρ της ομάδας μας βαφτίστηκε out με αποτέλεσμα στην εξέλιξη της φάσης να δεχτούμε γκολ.

Θα παρακαλέσουμε την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας και την επιτροπή διαιτησίας να μην ξανά ορίσουν τους παραπάνω διαιτητές σε αγώνες της ομάδας μας. Ζητούμε ορισμό αξιόλογων διαιτητών και βοηθών κάτι που γνωρίζουμε ότι διαθέτει η ΕΠΣ. Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε ορισμένους. Θα συνεχίσουμε τιμώντας τον εαυτό μας,  την ιστορία μας και φυσικά τους Παλαιριώτες.  Λυπούμαστε διότι δεν σέβεστε τους αγώνες μας.

Η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Παλαίρου

ΥΓ. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα με τα αντίπαλα σωματεία και δεν μπορούμε να τα κατηγορήσουμε για το παραμικρό.”