Ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Κεραυνού Θεσπρωτικού για τη διαιτησία

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του αγώνα με τον Α.Ο. Πλαγιάς εξέδωσε η διοίκηση του Κεραυνού Θεσπρωτικού.

Αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Α.Π.Σ. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
Κύριοι Παράγοντες, Κύριοι Διαιτητές του ποδοσφαίρου.
Σας γνωρίζουμε ότι προχθές 08/04/2023-ημέρα Σάββατο-στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων: ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, γίναμε ….ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ!
Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο κ.Φίτσας Γ. με βοηθούς του τους κ.κ. Παππά Φ. και Κώτση Θ.
Θα σας αναφέρουμε ενδεικτικά έξι περιπτώσεις που συνέβησαν σε αυτόν τον αγώνα πρωταθλήματος και θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε ακόμη περισσότερες περιπτώσεις, που αδίκησαν την ομάδα μας.
Ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες στα όσα συνέβησαν εντός του αγωνιστικού χώρου.
Συγκεκριμένα:
(1) Τελευταίος ποδοσφαιριστής της αντιπάλου ομάδας, στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, κρατά παρατεταμένα από τη φανέλα ποδοσφαιριστή μας …και ο Διαιτητής δίνει “τεχνικό φάουλ” και πειθαρχικά κίτρινη κάρτα, ενώ ήταν σ΄εμφανή θέση για να πετύχει γκολ.
(2) Στην αμέσως επόμενη φάση, επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και εντός της επανορθωτικής περιοχής και στο σημείο του πέναλτι της αντιπάλου ομάδας, αντίπαλος ποδοσφαιριστής τον “αγκαλιάζει” και τον ρίχνει κάτω. Ο Διαιτητής λέει….”παίζεται”.
(3) Σε επίθεση της ομάδας μας κι ενώ έχουμε κερδίσει κόρνερ, στην προσπάθειά του ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, βρίσκεται στο έδαφος. Ποδοσφαιριστής της αντιπάλου ομάδας τον προκαλεί από πάνω. Ο ποδοσφαιριστής μας σηκώνεται και τον απωθεί. Ο Διαιτητής χωρίς δεύτερη σκέψη και κανέναν ενδοιασμό, τον αποβάλει με κόκκινη κάρτα.
Κύριοι Παράγοντες, Κύριοι Διαιτητές, ξέρουμε ποιο είναι το βίαιο μαρκάρισμα και στην παραπάνω φάση, “ο προκαλών δεν τιμωρείται-αλλά και ούτε παρατηρείται”.
Οι περιπτώσεις αυτές έγιναν στο πρώτο ημίχρονο.
Συνεχίζουμε:
(4) Ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, περνά την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο αμυντικό (τελευταίος παίκτης). Ο Διαιτητής τον τιμωρεί με κίτρινη κάρτα (είναι ο ποδοσφαιριστής που είχε κίτρινη κάρτα) και δυστυχώς, ο Διαιτητής δεν έχει άλλη τρίτη επιλογή για να τον κρατήσει στο γήπεδο.
(5) Στην αμέσως επόμενη φάση, ο αντίπαλος τερματοφύλακας κι ενώ ο ποδοσφαιριστής μας περνά την μπάλα από πάνω του, τον “γκρεμίζει” και ο Διαιτητής λέει “παίζεται”.
(6) Σε άλλη φάση κι ενώ επιθετικός ποδοσφαιριστής μας περνά τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι αυτός τον ανατρέπει. Ο Διαιτητής λέει πάλι: “παίζεται”.
Υ.Γ. (α) Όσον αφορά τους βοηθούς του Διαιτητή, δεν χρειάζεται ν’ αναφέρουμε περισσότερο……, κάλυπτα κι εγώ τον “ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ”.
Υ.Γ. (β) Πάντα σ΄έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, υπάρχει και το κέρδος, το κλάμα των μικρών ποδοσφαιριστών και το συναίσθημα, που εμείς ως Σύλλογος το καταφέραμε να τους δώσουμε, από την όποια αδικία.
Υ.Γ. (γ) Ελπίζουμε να μη νιώσουν άλλα παιδιά αυτή την αδικία!
Ευχαριστούμε θερμά την αντίπαλη ομάδα του Α.Ο. Πλαγιάς για τον ποδοσφαιρικό αγώνα που δώσαμε μεταξύ μας.
Τέλος, ευχόμαστε σε όλους τους παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!