Ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣ Πρέβεζα αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στην Πλαγιά και τον Άγιο Θωμά

Με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο του Αγίου Θωμά, κατά τη σημερινή προπόνηση του ΠΑΣ Πρέβεζα, αλλά και στην Πλαγιά την προηγούμενη ημέρα, θα πρέπει να είναι ενήμερο το κοινό της περιοχής μας για τα εξής:

  1. Η ομάδα μας καταδικάζει κάθε μορφή βίας, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του ο ΠΑΣ Πρέβεζα έχει αγωνισθεί για το «ευ αγωνίζεσθε» και επιθυμεί να δει και πάλι το γήπεδο της πόλης να ζει μεγάλες «κιτρινόμαυρες» στιγμές, με οικογένειες και παιδιά στις εξέδρες μας. Την βία την αποδοκιμάζουμε και την καταδικάζουμε σε κάθε της έκφανση.
  2. Η ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έγινε το ματς στην Πλαγιά ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ανθρώπινο λάθος δικό μας. Ο διαιτητής καλύπτεται από το… γράμμα του νόμου. Γι’ αυτό απολογηθήκαμε στους φιλάθλους μας, γι’ αυτό ζητήσαμε ανοικτά συγνώμη. Ήταν ένα λάθος ερασιτεχνισμού, σε μία ομάδα που προσπαθούμε με κόπο, χρήμα, ιδρώτα και πάθος να «χτίσουμε» σε επαγγελματικά πλαίσια.
  3. Οι φανατικοί οπαδοί μας, οι «Ιππόκαμποι», είναι δίπλα μας σε κάθε αγώνα, εντός και εκτός έδρας, με βροχή και κρύο, στηρίζουν την ομάδα μας και δίνουν ξεχωριστό «χρώμα» στις εξέδρες. Τους ευχαριστούμε ειλικρινά για τη συμπαράστασή τους, τους θέλουμε δίπλα μας και δε χρειάζονται νουθεσίες, απαγορεύσεις και ευχολόγια από καμία διοίκηση για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στους αγωνιστικούς χώρους. Όπως νουθεσίες δε χρειάζεται κανένας φίλαθλος του ΠΑΣ Πρέβεζα, που δίνει χρήματα από το υστέρημά του και δίνει το «παρών» στο «Αθανασία Τσουμελέκα» για να στηρίξει τον αγαπημένο του ΠΑΣ. Η στήριξη όμως προς την ομάδα θα πρέπει να γίνεται πάντα σε αθλητικά πλαίσια και μόνο. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ομαλότητα εκτός του ότι είναι κατακριτέα από την ομάδα μας, θα μας βρει και σθεναρά πολέμιούς της. Αυτό που επιτυγχάνουμε μέρα με τη μέρα θα το διασφαλίσουμε με κάθε κόστος.

Προσωπικά ως πρόεδρος της ομάδας αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις όποιες δυσλειτουργίες της ομάδας έως σήμερα. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό που πιστέψαμε πέρυσι το καλοκαίρι και να είναι σίγουροι όλοι πως θα κάνουμε το παν για να το υλοποιήσουμε. Αυτοί που αγαπούν στα δύσκολα, είναι εκείνοι που αγαπούν πραγματικά. Και ομάδα και κόσμος είναι φέτος μια «οικογένεια».

Γεώργιος Μπόκιας

Πρόεδρος ΠΑΣ Πρέβεζα