Ανδρέας Κτενάς: «Ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία του Αθλητικού Πάρκου»

Ολοκληρώθηκε το έργο «Μελέτη Αθλητικού Πάρκου Λευκάδας», προϋπολογισμού 24.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), που χρηματοδότησε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας από το αποθεματικό της και εκπονήθηκε από το μελετητικό σχήμα «ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε. – ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Α.Ε. –ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΛ. ΜΗΤΣΟΥΔΗΣ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθλητικό Πάρκο έχει χωροθετηθεί στη θέση «Παλαιές Αλυκές Λευκάδος», σε οικόπεδο εμβαδού 11.340,80 τ.μ., που παραχωρήθηκε δωρεάν στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), έπειτα από ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά.

«H ολοκλήρωση της μελέτης του Αθλητικού Πάρκου είναι ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στην οραματική προσπάθειά μας, ώστε η Λευκάδα να αποκτήσει έναν ξεχωριστό χώρο άθλησης και αναψυχής, ανοικτό σε όλους. Μια διαδρομή, που επιμελήθηκαν προσωπικά και ξεκίνησε με τη διεκδίκηση και εξασφάλιση της παραχώρησης από τη ΓΓΑ της έκτασης στις ‘Παλιές Αλυκές’, σήμερα, έχει ξεκάθαρο ‘προορισμό’ και ‘πυξίδα’ για τα επόμενα βήματα.

 Με το Αθλητικό Πάρκο μια περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη και εγκαταλελειμμένη περιοχή, στο παραλιακό μέτωπο της Λευκάδας, την αξιοποιούμε, την εξωραΐζουμε και την μετατρέπουμε σε ‘στολίδι’. Με φυτεύσεις, περιπατητικές διαδρομές, παιδική χαρά, υπαίθριο γυμναστήριο, αστικό εξοπλισμό, κλπ. μετατρέπεται σε έναν ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο, σημείο αναφοράς για κατοίκους και επισκέπτες. Επιπλέον, με τις σημαντικές αθλητικές υποδομές που έχουμε προβλέψει – ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου με κερκίδες, διάδρομο στίβου, στεγασμένο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ με κερκίδες, ανοικτό γήπεδο τένις και ανοικτό γήπεδο beach volleyball – θα απαλύνουμε το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αθλούμενοι και τα αθλητικά σωματεία του νησιού μας, από την έλλειψη χώρων και εγκαταστάσεων άθλησης.

 Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως στρατηγική μας επιλογή την απόκτηση ελεύθερων χώρων του νησιού μας και την αξιοποίησή τους προς όφελος των συμπολιτών μας, μικρών και μεγάλων. Με οραματικά έργα ανάπλασης όπως το Αθλητικό Πάρκο, το Κτήμα Πασά, η Γύρα και ο Αϊ-Γιάννης, δημιουργούμε καλαίσθητες ‘νησίδες’ αναψυχής και άθλησης, που αναβαθμίζουν την εικόνα της Λευκάδας, προστατεύουν το φυσικό της περιβάλλον και καλυτερεύουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων της» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.