Ανδρέας Κτενάς: «Σας καλούμε στο Κάθισμα στο Lefkada Beach Volleyball Event για θέαμα και συγκινήσεις»

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Σας καλούμε στο Κάθισμα στο Lefkada Beach Volleyball Event για θέαμα και συγκινήσεις» – Οι αγώνες θα διεξαχθούν 9 και 10 Σεπτεμβρίου

Θέαμα και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο προμηνύεται στο Lefkada Beach Volleyball Event 2023, που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες επίδειξης ολοκληρώθηκαν και ανάμεσά τους βρίσκονται σημαντικές αθλήτριες με διαδρομή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ, αλλά και συμμετοχές σε διεθνή σιρκουί.

«Για ακόμα μια χρονιά η Λευκάδα μας και το Lefkada Beach Volleyball Event προσελκύουν καταξιωμένες ελληνίδες αθλήτριες του μπιτς βόλεϊ για τους αγώνες επίδειξης, αλλά και πολλούς φίλους του αθλήματος από όλη την Ελλάδα, είτε για να παρακολουθήσουν είτε για να αγωνιστούν στο ανοικτό τουρνουά.

 Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που καταξιωμένες αθλήτριες εντάσσουν το LefkadaBV στο ετήσιο αγωνιστικό τους πρόγραμμα. Οι εμπειρίες τους και οι επιτυχίες τους σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Διεθνείς διοργανώσεις, αποτελούν εγγύηση για υψηλού επιπέδου θέαμα και δυνατές συγκινήσεις στα φιλέ, με φόντο την παγκοσμίου φήμης παραλία του Καθίσματος, το διήμερο 9-10 Σεπτεμβρίου.

 Μάλιστα η μεγάλη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, προσέλκυσε φέτος το ενδιαφέρον και σημαντικών αθλητριών από την Πορτογαλία, οι οποίες ήθελαν να συνδυάσουν τη συμμετοχή τους στο LefkadaBV 2023 με τη συμμετοχή τους στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες 2023, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δυστυχώς όμως, η μετατόπιση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων σε νέες ημερομηνίες, 9-16 Σεπτεμβρίου, που πέφτουν πάνω στο LefkadaBV, τις ανάγκασαν να ματαιώσουν την παρουσία τους στη Λευκάδα νησί μας και να δώσουμε ραντεβού για του χρόνου.

 Το Lefkada Beach Volleyball Event πλέον καθιερώνεται ως μία σημαντική ετήσια διοργάνωση, η οποία προσελκύει αθλήτριες υψηλού επιπέδου, αλλά και πολλούς αθλούμενους, και η οποία αποτελεί μία μεγάλη γιορτή για τους φίλους του αθλήματος και το φίλαθλο κοινό. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερο!» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Οι έξι (6) ομάδες για τους αγώνες επίδειξης έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

  • Μαίρη Δημοπούλου & Λητώ Δοκοπούλου
  • Νάνσυ Τράπαλη & Νικόλ Στάθη
  • Ναταλία Δαμασκηνού & Δέσποινα Καλογεράκη
  • Μαρία Δαλαβίκα & Μαριλένα Καρύδα
  • Χαρά Κίτσου & Πένυ Καράκου
  • Αλεξάνδρα Μιχαηλίδη & Εύα Βάσιλα

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται οι εγγραφές (open registration) ανεξάρτητων αθλούμενων, που θέλουν να συμμετάσχουν στο ανοικτό τουρνουά, και θα γίνονται έως και μια ώρα πριν την έναρξη του τουρνουά, με μοναδική προϋπόθεση τη συμπλήρωση Δήλωσης Συμμετοχής και Υπεύθυνης Δήλωσης Υγείας, οι οποίες θα διατίθενται από τη Γραμματεία στο χώρο των αγώνων.

Το ανοικτό τουρνουά θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) φάσεις, όπου η Α’ φάση θα είναι σε ομίλους, και οι υπόλοιπες (προκριματικοί, ημιτελικοί και τελικός) σε νοκ-άουτ αγώνες. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες:

Όλοι οι αγώνες (επίδειξης και τουρνουά) θα διεξαχθούν σε δύο (2) γήπεδα στην Παραλία Κάθισμα της Λευκάδας:

  • το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 από 16:00 έως 19:30, και
  • την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 από 10:00 έως 13:30.

Η συμμετοχή είναι ελέυθερη (δωρεάν) τόσο για αθλούμενους που θα συμμετάσχουν στο ανοικτό τουρνουά, όσο και για το κοινό / θεατές.

Το Lefkada Beach Volleyball Event 2023 διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (#BeActive), και έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω του #BeActiveHellas, το συντονιστή της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Ελλάδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ). Στη φετινή διοργάνωση βοηθά η τοπική ομάδα βόλεϊ Ελπίδες Λευκάδας, ενώ χορηγοί είναι τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης και ο Αυτοκινητόδρομος Ιόνια Οδός (Νέα Οδός Α.Ε.).