Απόλλων Λάρισας – Θεσπρωτός 2-1

Σπουδαία νίκη πέτυχε η ομάδα του αναβαθμιστή και αήττητου για έβδομη αγωνιστική Θωμά Γράφα,  η οποία επικράτησε εντός έδρας του Θεσπρωτού με 2-1, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης, παίζοντας ορθολικό ποδόσφαιρο και όπως πάντα με άριστη τακτική,  πήρε μια πολύτιμή νίκη, την  οποία την άξιζε και κάτι που της έλειπε και απο τους προηγούμενους αγώνες. Η Θεσσαλική ομάδα ανέβηκε στους 13 πόντους (14η θέση), ενώ η αξιόμαχη ομάδα από την Θεσπρωτία παρέμεινε στους 18 πόντους (8η θέση).

Ο Απόλλων Λάρισας άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ, αφού ο Ανδρέας Σταματής με σουτ στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Θεσσαλικής ομάδας, έκανε το 1-0 στο 2′ λεπτό. Στο 34′ ο Χατζής με δυνατή κεφαλιά τράνταξε το δοκάρι από φάουλ του Βίγια από τα δεξιά. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήρθε η απάντηση του Θεσπρωτού, οπού κέρδισε πέναλτι στο 40′ λεπτό, με τον Σαραντίδη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να ισοφαρίζει σε 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Για τον Απόλλωνα Λάρισας διακριθέντες ήταν πέρα από τους σκόρερ οι Πετράκης και Γιαννίτσης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, στο 61′ ο Λίταινας έκανε το σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ και λίγα λεπτά μετά ήρθε το γκολ του Απόλλωνα. Ο Βίγια με σέντρα, βρήκε τον Χατζή, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-1 στο 69′, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Γενικότερα, υπήρχαν παράπονα για κακή διαιτησία και ότι δόθηκε ανύπαρκτο πέναλτι.
Συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Θωμάς Γράφας): Αστράς, Λίταινας, Τιμπουέ, Γιαννίτσης, Νούσιος, Καλούσης, Χατζής, Πετράκης, Καραμοκό (55′ Μπαλογιάννης), Σταματής, Βίγια (90+1′ Κοζού)

Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Παππάς, Βαλιέντε, Ντι Αλέσιο, Βασιλάκης, Σταυρίδης (88′ Διγκόζης), Γκανσιέρ, Στεργίου, Βαταμίδης (74′ Δημήτρουλας), Σαραντίδης, Γεωργούσης, Πουφλής (46′ Μπονίγια).

πηγή: liganews.gr