Από μοιραίος… ωραίος ο Μέλκας

Το νέο λουκ, η στήριξη από τον Σάκη Παπαβασιλείου και το οικείο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τον τερματοφύλακα της ΑΕ Καραϊσκάκης Ηλία Μέλκα.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο ποδόσφαιρο ένας παίκτης μπορεί να γνωρίσει και την απόθεωση και την απαξίωση… Οπότε μία εβδομάδα ήταν υπεραρκετή για να γίνει ο Ηλίας Μέλκας από μοιραίος… ωραίος!

Ο τερματοφύλακας της ΑΕ Καραϊσκάκης -που έφερε ευθύνη στο γκολ του Χρήστου Ελευθεριάδη στην αναμέτρηση με την Παναχαϊκή (0-1)- πιστώθηκε μία σταθερότατη παρουσία στην ηρωική ισοπαλία 0-0 με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τι μεσολάβησε; Η μία αλλαγή ήταν στιλιστική! Ο τερματοφύλακας των Αρτινών ξύρισε τα πλαΐνά και το πίσω μέρος του κεφαλιού του. Οχι ότι ήταν μακρυμάλλης προηγουμένως, αλλά επέτρεψε στον κομμωτή να… εμβαθύνει.

Από κει και πέρα ο Μέλκας είχε τη στήριξη του κόουτς Σάκη Παπαβασιλείου. Συμπεριλήφθηκε ξανά στο βασικό σχήμα και εισέπραξε εμπιστοσύνη, μετά τη λάθος εκτίμηση στη φάση που έκρινε το παιχνίδι με τους Αχαιούς.

Επέστρεψε δε σε ένα οικείο περιβάλλον. Οπως είχε δηλώσει και πριν από την αναμέτρηση «μεγάλωσα στο Κλεάνθης Βικελίδης». Ο πατέρας του, άλλωστε, έχει γράψει ιστορία με το τμήμα βόλεϊ του Αρη. Ηταν ο πασαδόρος της ομάδας που το 1997 έσπασε το κατεστημένο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Α1.

Για λογαριασμό του Αρη, άλλωστε, ο Γιάννης Μέλκας άφησε την Αλβανία και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 1990 με τον γιο του Ηλία να είναι τότε 14 μηνών.

Εμεινε 8 χρόνια στους «κίτρινους» και ακολούθως θήτευσε και στις άλλες δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, κατέκτησε πρωτάθλημα και με τον Ηρακλή το 2002 (όπως και το κύπελλο το 2000).

Επέστρεψε, πάντως, στον Αρη για να κλείσει την καριέρα του, ενώ συνεργάστηκε με τους «κίτρινους» και ως προπονητής. Σήμερα καθοδηγεί τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Ο γιος του, ο Ηλίας, επέλεξε το δρόμο του ποδοσφαίρου και ξεπηδώντας από τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή είχε μία συμμετοχή στη Super League στις 26/4/2009 στην ήττα 4-1 από την Ξάνθη. Στη συνέχεια έπαιξε σε Κόρινθο, Εθνικό Γαζώρου, Αναγέννηση Καρδίτσας και Πανσερραϊκό πριν ενταχθεί στην ΑΕ Καραϊσκάκης.

Σημειωτέον στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε αγωνιστεί άλλη μία φορά στην καριέρα του. Στις 18/1/2017 είχε υποστεί βαριά ήττα 4-0 ως παίκτης του Πανσερραϊκού. Ενα χρόνο μετά, όμως, κατέβασε… ρολά.

πηγή: www.footballleaguenews.gr