Α. Μπέκας: «Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη από τον Μπουζούκη»

Ο Άγγελος Μπέκας, ο κόουτς που διέγνωσε πρώτος το ταλέντο του Γιάννη Μπουζούκη μιλάει στο gazzetta.gr για τον παίκτη-αποκάλυψη του Παναθηναϊκού! «Συνεσταλμένο παιδί, είχε από μικρός όλο το πακέτο. Ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο».  

Ο Γιάννης Μπουζούκης εξελίσσεται στο απόλυτο next big thing του Παναθηναϊκού αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Γιώργος Δώνης.

Ο 20χρονος μέσος κάνει την διαφορά στον φετινό Παναθηναϊκό με την ωριμότητα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του, τον θεαματικό τρόπο σκοράρει, τι εντυπωσιακές μεταβιβάσεις του που συμπυκνώνονται στην ποδοσφαιρική ευφυΐα και την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση.

Αναμφισβήτητα ένα σπάνιο ταλέντο, το οποίο χάρη στη διαπαιδαγώγηση των -εκπαιδευτικών στο επάγγελμα- γονιών του έχει λάβει σωστές αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ντόρο γύρω από το όνομα του δίχως τον κίνδυνο να αποπροσανατολιστεί.

 

Ο Άγγελος Μπέκας είναι ο προπονητής που διέγνωσε το ταλέντο του Μπουζούκη σε ηλικία μόλις 9 ετών στην ακαδημία Αθλόπολις.

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού μέσα από την μεθοδική δουλειά που έγινε στις συγκεκριμένες ακαδημίες στην Πρέβεζα σφυρηλάτησε το ταλέντο του φτάνοντας σήμερα να πρωταγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο gazzetta.gr για τα πρώτα βήματα του Γιάννη Μπουζούκη στο ποδόσφαιρο, τις μέχρι στιγμές εντυπωσιακές εμφανίσεις του, τον χαρακτήρα του, το μέλλον του 20χρονου μέσου, αλλά και τις προσδοκίες που υπάρχουν!

 

Πως βλέπετε την μέχρι στιγμής εξέλιξη του Γιάννη Μπουζούκη;

«Είναι ένα προσγειωμένο παιδί που ξέρει τι θέλει στην καριέρα του. Διαθέτει τις βάσεις και την σωστή διαπαιδαγώγηση για να διαχειριστεί όλο αυτό το πράγμα που συμβαίνει γύρω του. Είναι ένας συνεσταλμένος χαρακτήρας. Μπορώ να πω πως είναι τυχερός που έχει τον Δώνη για προπονητή στον Παναθηναϊκό που έχει αυτή την φιλοσοφία να χρησιμοποιεί νέα παιδιά. Μόνο κερδισμένος θα βγει ο Γιάννης».

Πως τον θυμάστε στην ακαδημία σας; Είχατε προβλέψει πως θα φτάσει να ξεχωρίζει στον Παναθηναϊκό;

«Αυτά που βλέπετε τώρα τα έκανε συνέχεια σε μας. Ήταν θέμα χρόνου να δείξει το ταλέντο στον Παναθηναϊκό. Όπως προείπα ταιριάζει με την φιλοσοφία του Δώνη.

Νομίζω πως δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη από τον Γιάννη Μπουζούκη. Ήρθε στις ακαδημίες μας Αθλόπολις το 2007 από το Λούρο και έδειξε από την πρώτη στιγμή πως διέθετε ποδοσφαιρική ευφυΐα και γρήγορη σκέψη. Φαινόταν ότι είχε όλο το πακέτο για να πάει μπροστά».

 

Θεωρείτε πως εάν δουλέψει σκληρά και έχει την ανάλογη εξέλιξη θα μπορέσει να γίνει στο μέλλον ο ηγέτης του Παναθηναϊκού;

«Είναι νωρίς για να πούμε εάν θα γίνει ηγέτης στον Παναθηναϊκό. Ακόμα βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του. Στον Παναθηναϊκό πήγε το 2012 και φέτος πήρε τις ευκαιρίες του. Είναι ένα παιδί με ήθος και αξιοπρέπεια. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα έχει μέλλον».

Παρακολουθείτε τις εμφανίσεις του στο γήπεδο…

«Ναι, ήμουν και χθες με τον πατέρα του Γιάννη στη Λάρισα και τον είδαμε όπως κάναμε και στην Ξάνθη. Όπου μπορούμε πηγαίνουμε. Ήταν κάτι που στην Πρέβεζα είχαμε να βιώσουμε πολύ καιρό και απολαμβάνουμε τον Γιάννη. Υπάρχει και ο Νάτσος του Ατρομήτου που προέρχεται από την ακαδημία μας. Είναι κάτι υπέροχο για την πόλη μας».

 

Του έχετε δώσει κάποια συμβουλή;

«Δεν χρειάζεται κάποια δική μου συμβουλή. Καταλαβαίνει μόνος του τι πρέπει να κάνει και πόσο σκληρά πρέπει να δουλέψει. Είναι προσγειωμένος και κρατάει χαμηλά το κεφάλι του. Κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα».

Μέχρι που πιστεύετε πως μπορεί να φτάσει ο Μπουζούκης βάσει των όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής;

«Θέλει δουλειά ακόμη. Για τα ευρωπαϊκά στάνταρ βάσει ηλικίας θα έπρεπε από πέρυσι να έχει πάρει χρόνο συμμετοχής. Νομίζω πως θα μπορούσε να έχει στα πόδια του 10-15 ματς πρωταθλήματος. Με σωστή διαχείριση και αγώνες στα πόδια του θα αποκτήσει εμπειρίες και θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο».

 

Θεωρείτε πως ήταν σωστή απόφαση να μείνει στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι μολονότι υπήρχε πρόταση από τον Αστέρα Τρίπολης;

«Όπως αποδεικνύεται από τον φετινό χρόνο συμμετοχής του και τις εμφανίσεις του ήταν σωστή κίνηση να μείνει στον Παναθηναϊκό».

πηγή: gazzetta.gr