Α.Ο. Ανατολής – Κεραυνός Θεσπρωτικού 1-2

Πολύ καλή εικόνα παρουσίασαν οι νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. Ανατολής απέναντι σε αυτές του Κεραυνού Θεσπρωτικού. Παρά την ήττα με 1-2, εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένες στην 7η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Σε ένα αγώνα, που παρακολούθησε πλήθος φιλάθλων, στο πρώτο ημίχρονο τα κορίτσια της Ανατολής ξεκίνησαν δυνατά. Ωστόσο η ομάδα του Κεραυνού από το ’15 ισορρόπησε το παιχνίδι. Προηγήθηκε μάλιστα σε μια ανύποπτη φάση στο ’20, όταν η τερματοφύλακας της Ανατολής Σοφία Κοσμά δε συγκράτησε τη μπάλα μετά από βαθιά μπαλιά της Κατσάνου με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα δίχτυα της Ανατολής. Το ημίχρονο τελείωσε με τις δυο ομάδες να έχουν μοιρασμένη την κατοχή. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την 14χρονη Ελένη Μπολιεράκη να κάνει το ντεμπούτο της στην επίθεση της Ανατολής, σε αλλαγή της Αθαναϊλίδου. Οι αθλήτριες της Ανατολής κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας πολλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Αυτή τελικά ήρθε στο ’50.

Η Αναστασία Σπηλιά έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και πάσαρε στην Ισαβέλα Πριλίγκου. Αυτή έδωσε κάθετη πάσα στην Αιμιλία Δασκάλου που κινούμενη προς τα δεξιά πέρασε τρεις αντιπάλους και.. κεραυνοβόλησε την εστία του Κεραυνού. Στο ’62 πέρασε στο παιχνίδι για την Ανατολή, κάνοντας και αυτή το ντεμπούτο της, η 13χρονη Ελπίδα Μπούρη στη θέση της Μόνικας Καΐτατζή. Πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης και η Μπολιεράκη πέρασε αριστερά. Η πίεση συνεχίστηκε με διπλή ευκαιρία της Μπούρη και της Φώτη στο ’68, και με σουτ της Δασκάλου στο ’72 που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο ’74 η Ανατολή έκανε τις δυο τελευταίες της αλλαγές με την Ανθή Μπάρλη και τη Σοφία Καλαμπακιώτη στις θέσεις των Αναστασία Σπηλιά και Άννα Σάρρα Κοφίνα αντίστοιχα. Οι έμπειρες αθλήτριες του Κεραυνού άρχισαν να ανεβαίνουν και σε γρήγορη αντεπίθεση πίεσαν τις αμυντικούς της Ανατολής αποσπώντας την μπάλα και σκοράροντας το δεύτερο και νικητήριο γκολ με την Κατσάνου στο ’77.

Το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή βρήκε τις αθλήτριες αγκαλιασμένες να αλληλοσυγχαίρονται για τον όμορφο και καθαρό αγώνα. Όλες τους δε απέσπασαν το χειροκρότημα των πολλών φίλων του γυναικείου ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο της Ανατολής και απόλαυσαν το όμορφο θέαμα. Επόμενος αγώνας για τα κορίτσια της Ανατολής είναι την Κυριακή 17-02-2019 στις 15:00 πάλι στο Γήπεδο Ανατολής, απέναντι στην ομάδα της Κέρκυρας για την 7η αγωνιστική. Πρόκειται για αγώνα ντέρμπι μιας και οι δυο ομάδες ισοβαθμούν!

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (Χάρης Πανταζής): Κοσμά Σοφία, Αθαναϊλίδου Μαρία (45 Μπολιεράκη Ελένη), Χαραλαμποπούλου Φωτεινή, Πάνου Χριστίνα, Γκουρκούλη Κυριακή, Πριλίγκου Ισαβέλα, Δασκάλου Αιμιλία, Σπηλιά Αναστασία (72 Μπάρλη Ανθή), Καϊτατζή Μόνικα (60 Μπούρη Ελπίδα), Φώτη Κατερίνα, Κοφίνα Άννα Σάρρα (72 Καλαμπακιώτη Σοφία).

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ: Υφαντή, Ζιώρη, Παπασπύρου, Τασούλα, Κωλέτση, Ασπρούδη, Γκέλου, Σιαμαντά, Αδάμ, Καραντζοπούλου, Κατσάνου. Έπαιξαν και οι Παππά, Γράβου, Δρόσου.

 

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

Α.Ο. Ανατολής – Κεραυνός Θεσπρωτικού: 1-2 (Δασκάλου, 2*Κατσάνου)

Πανλευκάδιος – Α.Ο. Λύκοι Αιγιαλείας: 1-8 (Γκίνη – 4*Ι.Λαλιώτη, 3*Παπαδοπούλου Α., Παπαπέτρου)

Α.Ο. Κέρκυρα – Νίκη Προαστίου: Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών

Ρεπό ο Ατρόμητος Ζαρουχλέικων

 

Η βαθμολογία μετά και την 6η αγωνιστική:

Λύκοι Αιγιαλείας 16

Ατρόμητος Ζαρουχλέικων Αχαΐας 13

Κεραυνός Θεσπρωτικού 7

Πανλευκάδιος 4

Νίκη Προαστίου Αχαΐας 3

Α.Ο. Ανατολής 3

Α.Ο. Κέρκυρα 3

(Ρεπό έχουν κάνει: Κεραυνός Θεσπρωτικού, Α.Ο. Κέρκυρα, Πανλευκάδιος, Νίκη Προαστίου και Α.Ο. Ανατολής)

(Η Νίκη Προαστίου και η Κέρκυρα έχουν από ένα αγώνα λιγότερο)

Επόμενη η 7η αγωνιστική (17-01-2019):

Α.Ο. Ανατολής – Α.Ο. Κέρκυρα 1996:

Νίκη Προαστίου – Πανλευκάδιος

Κεραυνός Θεσπρωτικού – Ατρόμητος Ζαρουχλέικων

Ρεπό: οι Λύκοι Αιγιαλείας

photo: facebook.com/aoanatoliswomen