Βαγγέλης Τζιάρρας: «Ρόστερ για να κάνει πρωταθλητισμό η Παναχαϊκή, ιστορική η νίκη μας»

Πρεμιέρα για την νέα σεζόν έκανε την Κυριακή (24/10), το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, με τον Αχέροντα Καναλακίου να κάνει την έκπληξη στον  4ο όμιλο, καθώς κέρδισε με 3-1 στην έδρα του την Παναχαϊκή.

Ο τεχνικός της ομάδας της Πρέβεζας Βαγγέλης Τζιάρρας μίλησε στο SDNA για την ιστορική αυτή νίκη, σε βάρος των Αχαιών που αποτελούν ένα από τα φαβορί για την άνοδο, καθώς επίσης για τον όμιλο, τις δυσκολίες που θα υπάρξουν σε αυτόν αλλά και το αν μπορεί κάποια ομάδα μπορεί να κοντράρει τους «κοκκινόμαυρους»…

Για την νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Παναχαϊκή: «Είναι πολύ μεγάλη νίκη και ιστορική. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν πολύ δύσκολη, απέναντι σε μια τέτοια ομάδα. Παρόλα αυτά ήμασταν αρκετά καλοί σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι είναι πολύ δίκαιο το αποτέλεσμα και θα μπορούσαμε από το πρώτο ημίχρονο, να πετύχουμε περισσότερα γκολ».

Για το που πιστεύει ότι κρίθηκε το ματς, αλλά και το σημείο κλειδί: «Είχαμε διαβάσει αρκετά καλά την Παναχαϊκή, στα δυνατά και αδύνατα σημεία της. Ξέραμε ότι στην φάση της αμυντικής μετάβασης είχαν πρόβλημα, οπότε προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε και την ταχύτητα που έχουμε στην επίθεση και τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουμε μεσοεπιθετικά και να χτυπήσουμε εκεί. Από εκεί και πέρα, η αμυντική λειτουργία κυρίως που είχαμε ήταν αυτή που μας κράτησε στο μηδέν. Το πέναλτι που κέρδισε η Παναχαϊκή και μας ισοφάρισε στο παιχνίδι ήταν από μία στατική φάση, που δεν θέλω να κρίνω αν ήταν πέναλτι ή κατά πόσο ήταν. Επί της ουσίας απειληθήκαμε όταν ξεκίνησε η ομάδα να κουράζεται περισσότερο και δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στο μαρκάρισμα, τόσο καλά, όσο στην αρχή του παιχνιδιού και εκεί ήταν που η Παναχαϊκή άρχισε να δημιουργεί φάσεις».

Για το αν υπήρξε άγχος στο ημίχρονο σχετικά με το πώς θα διαχειριστεί ο Αχέροντας το ματς: «Ήταν αναμενόμενο, ό,τι με όποια ομάδα και να παίζαμε όχι με την Παναχαϊκή, ό,τι από την στιγμή που βρίσκεται πίσω στο σκορ ο αντίπαλος και ειδικά αυτός ο αντίπαλος, που είναι το φαβορί του ομίλου ξέραμε ότι θα μα πιέσει. Απλά είχαμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι. Το κλειδί για εμάς πέραν του ό,τι έδειξαν υπέμετρο πάθος οι ποδοσφαιριστές και πίστευαν στο πλάνο της ομάδας ήταν ό,τι σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού στην άμυνα, στην μετάβαση, στην επιθετική μετάβαση, στην επίθεση, στην αμυντική μετάβαση ήμασταν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού κυρίαρχοι εμείς. Η Παναχαϊκή στα πρώτα 30 λεπτά και μέχρι να κερδίσει το πέναλτι είχε την κατοχή, αλλά ήταν ανούσια. Απλά στο β΄μέρος κάναμε καλύτερη διαχείριση αμυντικά. Δεχτήκαμε πίεση. Με τις αλλαγές που έγιναν ξαναισορροπήσαμε  το παιχνίδι και είχαμε άλλες δύο ευκαιρίες να πετύχουμε γκολ, όπως πετύχαμε στο 3-1 από στατική φάση στο 80΄».

Για το αν η Παναχαϊκή είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο: «Βάσει ονόματος, δυναμικής, ιστορίας, ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι έμπειροι και πολύ καλοί ποδοσφαιριστές θεωρώ ότι είναι ένα από τα φαβορί. Απλά πολλές φορές μέσα στο γήπεδο και στην πράξη, αυτό μπορεί να αλλάζει λίγο. Θεωρώ ότι η χτεσινή ήττα (σ.σ. αυτή της Κυριακής) της Παναχαϊκής, σίγουρα θα θορύβησε λίγο περισσότερο και τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή, το τεχνικό τιμ. Θεωρώ ότι θα είναι από τους βασικούς διεκδικητές της πρώτης θέσης».

Για το ρόστερ της Παναχαϊκής: «Το ρόστερ που έχει η Παναχαϊκή είναι αρκετά ποιοτικό. Έχει έμπειρα παιδιά που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της Παναχαϊκής, απλά ίσως το χτεσινό παιχνίδι (αυτό της Κυριακής), επειδή απ΄ότι είχα δει σε όλα τα φιλικά και τα επίσημα που είχαν παίξει δεν είχαν ήττα και είχαν δεχτεί μόνο ένα γκολ, ίσως αυτό να λειτούργησε ανασταλτικά στο παιχνίδι. Θεωρώ όμως ότι δεν υστερεί το ρόστερ για να κάνει πρωταθλητισμό η Παναχαϊκή, για να σηκώσει το βάρος της Παναχαϊκής και της κατηγορίας».

Για τον 4ο όμιλο και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτόν: «Για εμάς ήταν λίγο ξαφνικό και περίεργο, το ό,τι τοποθετηθήκαμε σε αυτό τον όμιλο. Θεωρούμασταν σίγουροι ότι θα πάμε στον 2ο όμιλο, με τις ομάδες που ήμασταν συνήθως στον όμιλο  και με κάποιες ομάδες από την Θεσσαλονίκη, την Ημαθία κτλ. Δεν ξέρω πως έγινε ο καταρτισμός και πως φτάσαμε να βρισκόμαστε σε αυτόν τον όμιλο. Είναι ένας δύσκολος όμιλος, με αρκετές ιστορικές ομάδες. Αρκετά δυνατές ομάδες με μπάτζετ κτλ. Θεωρώ ότι η δυναμική αυτού του ομίλου, θα κάνει την ομάδα που θα βγει πρωταθλήτρια να είναι πολύ πιο κοντά στο να ανέβει κατηγορία, γιατί θα έχει δώσει πολύ περισσότερα ντέρμπι κατά την διάρκεια της χρονιάς».

Για το ότι από τον 4ο όμιλο πέφτουν οι μισές ομάδες: «Αυτό τώρα είναι αρκετά δύσκολο, για τις ομάδες, γιατί ξαφνικά δύο αγωνιστικές μπορεί να κερδίζεις και να είσαι στην κορυφή και την επόμενη αγωνιστική να χάσεις και να βρίσκεσαι στην μέση της βαθμολογίας και κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού Θεωρώ ότι θέλει γενικά μια ισορροπία στα αποτελέσματα και μία σταθερή απόδοση στις ομάδες, γιατί εάν βρεθούν ομάδες που θα κάνουν την «κοιλιά» που λέμε και έρθουν αρκετά στραβά αποτελέσματα συνεχόμενα είναι και το ψυχολογικό μετά. Και αγωνιστικά να έχεις επανέλθει το ψυχολογικό, ότι θα είσαι στην ζώνη είναι δύσκολο. Είναι και λίγο άδικο σε μια κατηγορία, με 80 ομάδες να πέφτουν σχεδόν οι 40».

Για το τι να περιμένει κάποιος από τον Αχέροντα την φετινή σεζόν: «Εμείς θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις… Μια αγωνιστική έχουμε παίξει. Θέλω βασικά η ομάδα μου να έχει μια σταθερότητα και μία συνέχεια στα αποτελέσματα. Κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά. Προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι να το κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα μακάρι και φέτος να έχουμε και  την τύχη με το μέρος μας και να καταφέρουμε στο τέλος να τερματίσουμε και στην πρώτη θέση. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το αν κάποια ομάδα από τον όμιλο, θα κοντράρει την Παναχαϊκή σχετικά με την άνοδο: «Θεωρώ ότι υπάρχουν ομάδες, που θα είναι ψηλά στην βαθμολογία. Απλά το θέμα είναι να υπάρχει διάρκεια… Το να κερδίσει κάποιος την Παναχαϊκή, όπως κάναμε εμείς μπορεί να μην λέει και τίποτα, γιατί αν δεν υπάρχει διάρκεια σε όλο αυτό και στα ντέρμπι μεταξύ μας, αλλά και με τις ομάδες που θεωρητικά είναι υποδεέστερες δεν νομίζω ό,τι όχι μόνο η Παναχαϊκή αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν στόχο το πρωτάθλημα να διεκδικήσει μέχρι το τέλος. Θεωρώ ότι θα υπάρχουν πάντως ναι».

Για το ότι στον 4ο όμιλο υπάρχουν ιστορικές ομάδες και κατά πόσο αυτό αυξάνει την πίεση: «Σίγουρα το ότι υπάρχουν αρκετές ιστορικές ομάδες στον όμιλο, αυτόματα και το κίνητρο των ποδοσφαιριστών, που παίζουν αντιμέτωποι και με αυτές τις ομάδες, αλλά και μεταξύ τους αυτές οι ομάδες το κάνει πολύ πιο ανταγωνιστικό και πιο προσιτό στο φίλαθλο κόσμο κτλ. Σίγουρα η πίεση είναι μεγαλύτερη. Όταν υπάρχουν ομάδες, όπως  η Παναχαϊκή, ο Παναιγιάλειος, ο Τηλυκράτης και η Αναγέννηση Άρτας κάνει πιο ανταγωνιστικό τον όμιλο και πιο ενδιαφέρον».

πηγή: sdna.gr