Βαγγέλης Τζιάρρας: «Τρόμαξε» τον ΟΦΗ με τον Αχέροντα Καναλακίου και ο Μεταξάς τον έχρισε βοηθό του στον Αστέρα Τρίπολης! (video)

Από τον Αχέροντα Καναλακίου, βοηθός του Ηρακλή Μεταξά στον Αστέρα Τρίπολης. Ο 34χρονος Βαγγέλης Τζιάρας αποτελεί το next big thing της προπονητικής σχολής των Ιωαννίνων και το BN Sports, με τη βοήθεια ανθρώπων που τον έζησαν εκ των έσω, σας παρουσιάζει το προφίλ του!
«Ο βοηθός μου τη νέα σεζόν θα είναι ο Βαγγέλης Τζιάρας. Χαίρομαι που τον έχω δίπλα μου. Πάντοτε λέω στους παίκτες μου, πως όταν ένας αντίπαλος σε ταλαιπωρεί, την επόμενη σεζόν είναι καλό να τον έχεις στην ομάδα σου! Έτσι έγινε και με τον Βαγγέλη. Παίξαμε αντίπαλοι σε ένα φιλικό και μου έκανε τη… χάρη να βγάλει τους βασικούς, για να κερδίσουμε στο τέλος».
Τάδε έφη ο νέος προπονητής του Αστέρας ΤρίποληςΗρακλής Μεταξάς, στην παρουσίαση τόσο του ίδιου από τους Αρκάδες, όσο και του βοηθού του, Βαγγέλη Τζιάρα. Ενός ανθρώπου, που λίγες ημέρες αφότου έκλεισε τα 34 του χρόνια, έκανε το πρώτο «βήμα» για τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, κάτοχος του διπλώματος UEFA A, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Κ20 και Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα ως υπεύθυνος φυσικής κατάστασης σε ηλικία 23 ετών. Παράλληλα, υπήρξε προπονητής της ΕΠΣ Ηπείρου, βοηθός προπονητή στην ΑΕ Καραϊσκάκης, έως ότου αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στο Σούλι Παραμυθιάς και τον Αχέροντα Καναλακίου.
Από εκεί, στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Δρόμος μακρύς, αλλά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, όπως παραδέχονται και όσοι τον έζησαν από κοντά.
Δηλώσεις Βαγγέλη Τζιάρρα (video) - Αθλητική Ενημέρωση Λευκάδα Πρέβεζα
«Νέος προπονητής, πολύ εργατικός, γεμάτος καινούργιες ιδέες, αλλά παράλληλα ανοιχτός να ακούσει τους παίκτες του» αναφέρει ο Νίκος Παπανίκου, ποδοσφαιριστής του Αχέροντα Καναλακίου τη σεζόν 2021/22, που συνεργάστηκε με τον Βαγγέλη Τζιάρα.
«Η ηλικία του δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Αντιθέτως, είναι ωραίο να βλέπεις τόσο νεαρούς προπονητές σε κάθε κατηγορία, πόσω μάλλον στις χαμηλότερες. Έδινε σημασία στην τακτική προετοιμασία για το ματς, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Έτσι ήρθε και η πορεία μας στο Κύπελλο Ελλάδας».
 
Πράγματι. Ο Ηρακλής Μεταξάς αναφέρθηκε σε μία μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αλλά στην πραγματικότητα, οι «μετοχές» του 34χρονου προπονητή από τα Ιωάννινα «εκτοξεύθηκαν» μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί, όπου ο δικός του Αχέροντας Καναλακίου απέκλεισε τον Ολυμπιακό Βόλου και έφτασε κοντά στο… θαύμα στον 5ο γύρο, απέναντι στον ΟΦΗ, από τον οποίο έχασε μόλις 1-0, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά.
 PRESEASON (04.07.2022) Morning
«Ήμασταν αρκετά διαβασμένοι και έτοιμοι, παρότι η περίοδος ήταν δύσκολη. Δεν γνωρίζαμε, λόγω των αναδιαρθρώσεων, σε ποια κατηγορία θα βρισκόμαστε και η προετοιμασία ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου. Στα τέλη του ίδιου μήνα είχαμε παίξει ήδη το πρώτο ματς για το Κύπελλο Ελλάδας! Δεν υπήρχε χρόνος να ”δέσουμε”, αλλά παρόλα αυτά, μας είχε προετοιμάσει καλά, τόσο τακτικά, όσο και ψυχολογικά, και δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο.
 
Σίγουρα μετά από αυτές τις εμφανίσεις και κυρίως αυτήν με τον ΟΦΗ, μία ομάδα με σταθερή παρουσία στη Super League, έπεσαν περισσότερα ”φώτα” πάνω του. Τα κέρδισε, όμως, προετοιμάζοντάς μας» συμπληρώνει
 
 
Αναπόφευκτα, η συζήτηση πηγαίνει στο ενδεχόμενο να αναλάβει σύντομα ρόλο πρώτου προπονητή στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βιασύνη δεν υπάρχει. Άλλωστε, στα 34 του χρόνια, θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται ακόμα κι εντός των τεσσάρων γραμμών! Ο χρόνος είναι σύμμαχός του, πάντα μαζί, όμως, με την εργατικότητά του, όπως τονίζει ο Νίκος Παπανίκου κλείνοντας.
«Δίπλα στον Ηρακλή Μεταξά, του ανοίγεται ένας νέος δρόμος και θα μπορέσει να μάθει πολλά. Αν συνεχίσει να δουλεύει με τον τρόπο και τον ρυθμό που το έκανε εδώ, σύντομα θα τον δούμε σε θέση πρώτου προπονητή στη Super League».
Φάνης Τσοκανάς