Βασίλης Ξανθόπουλος: “Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία”

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα Βασίλης Ξανθόπουλος:

“Θα ήθελα να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα, τον αντίπαλο προπονητή για τη νίκη τους. Ήρθαν και έπαιξαν με θράσος στην έδρα μας, αλλά μπορώ να πω ότι είχαμε 4-5 ευκαιρίες και θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς βέβαια να πω ότι κάναμε την καλύτερη εμφάνιση. Κάθε άλλο. Ήταν πολλά παιδιά με μεγάλη νευρικότητα, με άγχος και οι συγκυρίες ήρθαν έτσι ώστε να χάσουμε το παιχνίδι. Ο Σκαμνέλος είχε ένα προσωπικό θέμα και έλειπε, πρόβλημα είχαμε και με το Γεωργίου και στα πρώτα λεπτά χάσαμε και τον Μπόμπορη.

Μας δυσκόλεψαν αυτά. Μετά δείξαμε ηρεμία και καθαρό μυαλό. Περίμενα και από κάποιους παίκτες έμπειρους που έχουν την προσωπικότητα να ηρεμήσουν την ομάδα σε κρίσιμες στιγμές, να το κάνουν. Δυστυχώς ήμασταν βιαστικοί και χάναμε τη μπάλα, με αποτέλεσμα να δίνουμε ανάσες και στον αντίπαλο. Εκείνο που είναι σημαντικό για εμένα είναι ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Η Πρέβεζα είναι Πρέβεζα και αν δε μπορεί κάποιος να αντέξει την πίεση μπορεί να αποχωρήσει, αν κάποιος θέλει να τρώει κόκκινες κάρτες και να διαμαρτύρεται στο διαιτητή, είναι φιλοσοφία άλλου προπονητού και όχι δική μου. Εγώ δε θέλω οι παίκτες να ασχολούνται με το διαιτητή, θέλω να ασχολούνται με το τι θα κάνουν στον αγώνα. Δυστυχώς κάποιοι έχουν έρθει από άλλες ομάδες που υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. Η δουλειά η δική μας είναι ο αγωνιστικός χώρος.

Δε χάνω την εμπιστοσύνη στην ομάδα. Εγώ έχω την ευθύνη για το αποτέλεσμα, δεν πρέπει κανείς να πει κουβέντα στα παιδιά. Κάθε ένας όμως να κάνει την αυτοκριτική του, γιατί χωρίς αυτή δε μπορούμε να προχωρήσουμε. Η νοοτροπία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και κάθε ένας ατομικά, αλλά και ως ομάδα πρέπει να την αλλάξουμε. Δεν έφταιγε ούτε ο διαιτητής, ούτε κανένας. Το θέμα είναι ότι έπρεπε να προσπαθήσουμε πιο πολύ εμείς”.