Γ΄ Εθνική: «Παράθυρο» για έξι ομίλους

Το προσχέδιο των προκηρύξεων της Γ΄ Εθνικής της νέας σεζόν, εστάλη σήμερα προς έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ilia.news, ανάμεσα στις προβλέψεις και τις αλλαγές που έχουν γίνει, υπάρχει και μια η οποία μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Και έχει να κάνει με τον αριθμό των ομίλων.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Πάντα με βάση πληροφορίες του ilia.news, η προκήρυξη λόγω ανακατατάξεων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και γεγονότων τα οποία δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν από την Επιτροπή Διοργανώσεων πέρσι, όταν και συντάχθηκε η προκήρυξη, αλλά και λόγω νέας καθυστερημένης έναρξης, έχει μια πρόβλεψη η οποία μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Πιο συγκεκριμένα, η προκήρυξη αναφέρει ότι σε περίπτωση κατά την οποία καθυστερήσει η έναρξη των πρωταθλημάτων και προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι ομάδες με συνεχή παιχνίδια, να διατηρεί η ΕΠΟ το δικαίωμα να προχωρήσει σε αύξηση των ομίλων. Με άλλα λόγια, το σενάριο αυτό, για έξι ομίλους, το οποίο έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες στα ποδοσφαιρικά «στέκια», παύει να είναι απλά ένα από τα πολλά σενάρια, αλλά μετατρέπεται σε ένα ορατό ενδεχόμενο.

Το θέμα βεβαίως δεν έφτασε προς συζήτηση, καθώς η σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ διακόπηκε για αύριο. Το προσχέδιο ωστόσο έφτασε στα χέρια όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. Μεταξύ αυτών και στον Β΄ Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, τον Πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, άσκησε κριτική στη μη ύπαρξη της προϋπόθεσης για τη συμμετοχή των ομάδων, της εγγραφής τους στο Μητρώο.

Ειδικότερα ο κ. Μαρινάκης, σε επιστολή του αναφέρει για το θέμα της Γ΄ Εθνικής:

Στο θέμα (7) «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της εφαρμογής των υπ’ αριθ. 120/2022 και 121/2022 αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ».

Αν και το θέμα έχει να κάνει με την Γ’ Εθνική και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αφορά όλους μας, αφού το ποδόσφαιρο πηγαίνει μόνο πίσω με όλα τα απίθανα που συμβαίνουν και με την Ομοσπονδία, που επιτρέπει τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα σε ομάδες που δεν πληρούν τους όρους του νόμου με αποτέλεσμα να δημιουργείται στην συνέχεια κομφούζιο μετά και τις αποφάσεις του ΔΔΠ. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, εισάγονται εκ νέου προς συζήτηση προκηρύξεις πρωταθλημάτων που αγνοούν το νόμο και τις αποφάσεις του ΔΔΠ, μόνο και μόνο για να βρεθεί ξανά του χρόνου η ΕΠΟ μπροστά στο ίδιο χάος.

Εκτός και αν όλο αυτό δεν γίνεται τυχαία, αλλά εσκεμμένα προκειμένου διάφοροι να μπορούν να εμφανίζονται «χρήσιμοι» την κατάλληλη στιγμή.

Είναι ξεκάθαρο, ή θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι:

1) Οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου δεν συζητούνται, ούτε μπορούν να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή ερμηνείας. Απλώς εφαρμόζονται.

2) Όποιος δεν τις εφαρμόζει παραβιάζει συνειδητά το Καταστατικό της ΕΠΟ και τη θεσμοθετημένη ανεξαρτησία των δικαστικών και δικαιοδοτικών της οργάνων, άρα είναι οιονεί υπό κρίση και κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτος».

Όλα αυτά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τα ανέφερε με αφορμή μια τάση η οποία έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και θέλει τον προβιβασμό του Αγροτικού Αστέρα, παρά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, για προβιβασμό του Πανδραμαϊκού. Το θέμα αυτό, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μπορεί να πάει και στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής. Θέμα το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πότε θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων και θα προγραμματιστεί η έναρξη του Πρωταθλήματος.