Γιάννης Πετράκης: «Αν υπήρχε το VAR ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είχε σωθεί»

Τον υποβιβασμό των Ηπειρωτών σχολίασε ο Γιάννης Πετράκης.

photo: intime.gr

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στον «Athletic Radio 104.2» για την περσινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς και τη δική του καριέρα.

Αναλυτικά:

Για την αποχώρηση του από τον ΠΑΣ μετά από πέντε χρόνια: «Αυτό θα μπορούσα να το αποφύγω, ειδικά από την δική μου πλευρά και είχα μιλήσει με τον πρόεδρο πως για το καλό της ομάδας θα έφευγα τον Δεκέμβρη αλλά εισέπραξα αγάπη και δεν έβαλα μπροστά το δικό μου καλό. Δεν μπορούσα να αφήσω πίσω τους ανθρώπους που με βοήθησαν και αυτό ήταν το κίνητρο για την απόφαση που πήρα. Δεν το μετανιώνω όμως. Είχαμε την πίστη αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Όταν φύγει το συναίσθημα πάντα αποτυπώνεται το διαχρονικό και το τι έγινε στα Γιάννενα. Η ομάδα εξυγιάνθηκε οικονομικά, βγήκαμε στην Ευρώπη, έφυγαν πολλά παιδιά για υψηλότερο επίπεδο. Μέσα από τον ΠΑΣ καταξιώθηκα στον χώρο, αναδείχθηκα καλύτερος προπονητής, ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και πάντα στην ζωή μου κρατάω τα θετικά».

Για τον υποβιβασμό του ΠΑΣ: «Σε 30 παιχνίδια που παίξαμε δεν υπήρξε ποτέ η ίδια 11αδα σε σχέση με το προηγούμενο και δεν υπάρχει, νομίζω, παγκόσμιο προηγούμενο. Σαν άνθρωπος δεν αναδεικνύω τα προβλήματα αλλά δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο. Δεν κερδίσαμε πολλές φορές πράγματα που δικαιούμασταν αλλά το αντίθετο. Αδικηθήκαμε κατάφωρα την τελευταία χρονιά αλλά αυτό που συνέβη στα Γιάννενα ήταν κατ’ επανάληψη και αν υπήρχε το VAR η ομάδα θα είχε σωθεί. Και σε συνδυασμό με τα δικά μου λάθη, ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Για την επόμενη μέρα στον ΠΑΣ: «Υπάρχει μεγάλο βάθος στην ομάδα και το καλό είναι ότι ο πρόεδρος έχει κάνει συμβόλαια δύο και τριών χρονών. Μπορεί να έφυγαν παιδιά όπως ο Βελλίδης και ο Μιχαήλ όμως με λίγες πινελιές μπορεί να γίνει πάλι μια σπουδαία ομάδα».

Για το τι κρατάει από την παρουσία του στα Γιάννενα: «Η έξοδος μας στην Ευρώπη, η ανάδειξη μου ως καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα και ότι μέσα από την ομάδα μας έφυγαν παιδιά για μεγαλύτερη ομάδα. Δεν φανταζόμουν πως θα έμενα στα Γιάννενα τόσα χρόνια όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός ότι βρέθηκε στην Σούπερ Λιγκ σε μεγαλύτερη ηλικία: «Η αγάπη και η πίστη που είχα για τον εαυτό μου και την δουλειά που μπορούσα να κάνω. Δεν έλειψε ποτέ και ακόμα και αν δεν δούλευα στην Σούπερ Λιγκ πάλι θα είχα την ίδια αγάπη και αυτό φάνηκε όταν βρέθηκα στον ΠΑΣ γιατί αλλιώς δεν θα είχα την δύναμη να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις. Όταν δεν χάνεις την πίστη σου ως άνθρωπος πάντα θα πάρεις αυτό που αξίζεις. Είναι μια καλή στιγμή να γεμίσω τις μπαταρίες μου, αυτήν την στιγμή ξεκουράζομαι και μέσα από την μελέτη πως θα κερδίσω την αναβάθμιση των γνώσεων πάνω στην δουλειά που κάνω».

πηγή: athleticradio.gr