Με γκολ του Τζίμα ο Αστέρας Τρίπολης, 1-0 τον ΟΦΗ (photos)

«Χρυσός» σκόρερ για το «συγκρότημα» του Μίλαν Ράσταβατς ήταν ο Πρεβεζάνος Παναγιώτης Τζίμας

photo: intime.gr

Σημαντικό «διπλό» για την ομάδα της Αρκαδίας, η οποία επικράτησε 1-0 των Κρητικών στο Ηράκλειο, στην αυλαία της εμβόλιμης 19ης αγωνιστικής.

«Χρυσός» σκόρερ για το «συγκρότημα» του Μίλαν Ράσταβατς ήταν ο Πρεβέζανος Παναγιώτης Τζίμας, ο οποίος σκόραρε στο 15ο λεπτό, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» παρά το γεγονός πως δέχθηκαν τρομερή… πολιορκία από τους παίκτες του ΟΦΗ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις πολλές και εξαιρετικές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Με την συγκεκριμένη… απόδραση, ο Αστέρας παρέμεινε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο, μείωσε την απόσταση από τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται από πάνω του στον 1 βαθμό και αύξησε τη διαφορά του από τον Βόλου, που τον καταδιώκει, στους 7 πόντους, έχοντας ωστόσο ένα ματς περισσότερο από τους «πράσινους» και την ομάδα της Μαγνησίας.

Αντίθετα, οι Κρητικοί έμειναν για ένα ακόμα ματς μακριά από τη νίκη, με αποτέλεσμα να μείνουν στους 19 βαθμούς, σε ισάριθμα ματς και είναι στην 9η θέση. Παράλλξηλα, διατηρήθηκε η απόσταση των δύο βαθμών από τον 8ο Ατρόμητο και ο ένας από τον Απόλλωνα Σμύρνης που έπεται, με την διαφορά πως ο σύλλογος του Περιστερίου αντιμετωπίζει την Πέμπτη (28/1) τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κοντράρεται απέναντι στην Λαμία στην Φθιώτιδα, το απόγευμα της Τετάρτης (27/1).

Η εξέλιξη του αγώνα

Καλός ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά, καθώς αμφότερες οι ομάδες αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο 3’ με τον Σαρδινέρο, ενώ στο 5’ ο Μπελόγκ… απάντησε για τους Αρκάδες, χωρίς ωστόσο, οι δύο προσπάθειες να βρουν στόχο.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα, αλλά στο 15’ οι Αρκάδες μπόρεσαν να «χτυπήσουν» στους Κρητικούς. Ο Φερνάντες βρέθηκε απέναντι στον Βάτερμαν, έκανε το σουτ, ο πορτιέρο των γηπεδούχων δεν απέκρουσε σωστά και στην επαναφορά ο Τζίμας, πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην καριέρα του στην Super League 1 και έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα Τρίπολης, 1-0 στο Ηράκλειο.

Η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στους Ηρακλειώτες, οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στην εστία του Τσιφτσή. Στο 21’ η κεφαλιά του Σαρδινέρο πέρασε άουτ, στο 24’ ο Μεγιάδο έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 36’ ο ΟΦΗ είχε δοκάρι σε τρομερό σουτ του Στάικου έξω από την περιοχή, στην καλύτερη του φάση στο πρώτο μέρος.

Μεγάλωσε η πολιορκία

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησε το τέρμα της ισοφάρισης, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν… ταμπουρωθεί μπροστά από την εστία του Τσιφτσή και προσπάθησαν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από τα καρέ τους.

Στο 51’ ο Νέιρα έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο πορτιέρο του Αστέρα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 59’ οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Καπίγια ανέτρεψε στον Σαρδινέρο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε στην άσπρη… βούλα. Όμως, έπειτα από εξέταση της φάσης από το VAR, ο ρέφερι άλλαξε την απόφασή του και υπέδειξε οφσάιντ του Στάρτζεον λίγο πριν το πέναλτι.

Στα επόμενα λεπτά, ο Αστέρας κατάφερε να διατηρήσει τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Τσιφτσή, μέχρι το 76ο λεπτό, όταν ο Στάρτζεον βρήκε τον Τσιλιανίδη, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι είδε τον πορτιέρο των Αρκάδων να διώχνει. Μάλιστα, δέκα λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί έχασαν την τελευταία μεγάλη τους ευκαιρία, όταν ο Σολίς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Έλληνας τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Τσιλιανίδης σε κενή εστία, έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Τσιφτσή.

πηγή: onsports.gr