Γκούρας: «Θα πάμε χωρίς άγχος και όπου φτάσουμε»

Στις δηλώσεις του ο προπονητής της Κατσικάς Νίκος Γκούρας επεσήμανε ότι η ομάδα του στάθηκε τυχερή στην αρχή του πρώτου και στο τέλος του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ τόνισε ότι αλλάζοντας κάποια πράγματα στο τακτικό κομμάτι και στο ότι η ομάδα του είχε καλύτερη φυσική κατάσταση κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Ήρθαμε στην έδρα του πρωτοπόρου να παίξουμε χωρίς άγχος αλλά νομίζω ότι και στον προηγούμενο αγώνα με την Καστοριά δικαιούμασταν κάτι καλύτερο. Ο Πετριτής είναι μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και σήμερα είχαμε την τύχη με το μέρος μας στις αρχές του πρώτου και στο τέλος του δευτέρου ημιχρόνου. Πατούσαμε καλά σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο αλλά μας έλειπαν οι τελικές ενέργειες. Ευτυχήσαμε στο δεύτερο μέρος να βάλουμε δύο γκολ, αλλάξαμε λίγο την τακτική μας και η αλήθεια είναι ότι ήθελα να τα αλλάξω πιο νωρίς γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος από κάποιους παίκτες. Το κάναμε στο ημίχρονο, διορθώσαμε κάποια πράγματα και είχαμε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος».

Για το στοιχείο που έπαιξε ρόλο στην ανατροπή του σκορ: «Η φυσική κατάσταση που η ομάδα μου είναι πιο μπροστά από τον αντίπαλο και αυτό φαινόταν σε όλες τις κατοχές. Θέλαμε όμως λίγο τσαγανό για να μπορούσαμε να μπούμε μέσα στην περιοχή και να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο. Υστερούσαμε στον δημιουργικό τομέα και θέλαμε να πάμε από τα άκρα επειδή ο Αστέρας είχε κλείσει πολύ καλά τον άξονα και θέλαμε να παίξουμε από τα άκρα όπου είχε περισσότερα κενά . Στο δεύτερο ημίχρονο λειτουργήσαμε λίγο καλύτερα αν και προς το τέλος ο Αστέρας έχασε σημαντικές ευκαιρίες πίεσε, βγήκε ψηλά και εμείς εκεί έπρεπε να είχαμε λίγο πιο καθαρό μυαλό για να έχουμε περισσότερη κατοχή μιας και είχαμε χώρου ώστε να βγούμε στην κόντρα και να βάλουμε τρίτο γκολ».

Για το ότι παρά τη νίκη δεν είναι στα πόδια τους η άνοδος: «Αυτό το ξέρουμε από τη στιγμή που κάναμε δύο ήττες που δεν είχαμε υπολογίσει. Εμείς όπως παίξαμε σήμερα χωρίς άγχος και πίεση έτσι θα πάμε και στο τελευταίο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι έχουμε καλή ομάδα, ότι τρέχει, ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο θα πάμε χωρίς άγχος και όπου φτάσουμε».

πηγή: passports.gr