Γουρδούκης: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τη συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική»

Στο “theball” μίλησε ο πρόεδρος του Θύαμι Καστρίου, Θωμάς Γουρδούκης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη ο διοικητικός ηγέτης των “ερυθρόλευκων”.

Ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις αυτή την περίοδο. Ποια η γνώμη σας; Πόσο θα επηρεάσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την νέα σεζόν;

«Νομίζω ότι πλέον το ποδόσφαιρο έχει μπει σε δεύτερη μοίρα έχει αλλάξει η ζωή όλων μας οπότε νομίζω ότι είναι είναι δευτερευούσης σημασίας το ποδόσφαιρο έτσι όπως το βλέπουμε δηλαδή.»

 Ανακηρυχτήκατε πρωταθλητές στη Θεσπρωτία και το νούμερο ένα ερώτημα είναι θα δηλώσετε συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική;

«Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση. Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ακόμη δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο.»

Πώς σας φάνηκε η διαδικασία της κλήρωσης;  Ήσασταν η ομάδα που κέρδισε το εισιτήριο για το κύπελλο Ελλάδος της νέας χρονιάς.

«Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και αυτή. Η ομάδα μας έχει μάθει να κερδίζει τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο. Δε νομίζω ότι μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό διότι και το Σεπτέμβρη να διεξάγονταν ο τελικός κυπέλλου οι ομάδες θα ήταν διαφορετικές. Δεν θα μπορούσαν να είναι οι ίδιες που φτάσανε μέχρι εδώ. Πιστεύω ότι ήταν μία δίκαιη λύση.»

Πως σκοπεύετε να κινηθείτε οικονομικά τη νέα χρονιά;

«Βασικά όλη η ζωή μας είναι επηρεασμένη οικονομικά από τον κορονοϊό οπότε είναι επόμενο να επηρεαστεί και το κομμάτι του ποδοσφαίρου. Τώρα δεν μπορούμε να πούμε ότι σε οικονομικά μεγέθη μπορούμε να φτάσουμε κάπου, βλέποντας και κάνοντας. Είναι ακόμη πολύ νωρίς. Νομίζω ότι  πρέπει να δούμε πρώτα ποιοι θα μαζευτούμε, πώς θα το χειριστούμε και ανάλογα που μπορούμε να φτάσουμε κι αν μπορούμε να φτάσουμε.»

 Θα συνεχίσει στον πάγκο ο Παναγιώτης Χατζηπέτρου; Έχετε κάνει κάποια πρόταση ανανέωσης συνεργασίας σας;

«Η συνεργασία μας με τον Παναγιώτη ήταν άριστη. Δεν υπάρχει λόγος να τερματίσει η συνεργασία μας. Αν η ομάδα συνεχίσει στη Γ Εθνική εννοείται ότι ο Παναγιώτης θα την οδηγήσει. Μόνο εάν ο ίδιος δεν το θέλει δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει ο προπονητής.»

 Όσο αφορά τον Γκόλια. Θα παραμείνει στην ομάδα; Τι σκοπό έχει η διοίκηση;

«Για τον Γκόλια όπως και για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές θα εξαρτηθεί από το ποιο θα είναι το μπάτζετ της ομάδας. Που θα φτάσουμε, τι χρήματα θα διαθέσουμε, αν θα τα διαθέσουμε τελικά και εάν θα μπορέσουμε να κατέβουμε στη Γ Εθνική. Είναι συνάρτηση όλων αυτών. Εγώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω τον Γκόλια. Αυτό θα ισχύσει για όλα τα παιδιά. Ο Γκόλιας είναι ένας παίκτης της ομάδας.»

Θα θέλατε κάτι τελευταίο να προσθέσετε:

«Νομίζω ότι πρέπει να ευχηθούμε πάνω απ’ όλα υγεία μετά από αυτό που περάσαμε. Το ποδόσφαιρο το βλέπουμε σαν ένα χόμπι που έχουμε το οποίο αν μπορέσουμε να το συνεχίσουμε, θα το συνεχίσουμε. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή, την υπόλοιπη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές για την κατάκτηση έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες του πρωταθλήματος. Στην εποχή που ζούμε θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να είναι ερασιτέχνες με επαγγελματική νοοτροπία και όχι ”επαγγελματίες” με ερασιτεχνική νοοτροπία, αυτό αφορά όλους και τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές.»