Γ’ Εθνική: Το «αγκάθι» για την επανέναρξη

Οι οριστικές αποφάσεις για την επανέναρξη στη Γ’ Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Η Γ.Γ.Α βλέπει θετικά την επανέναρξη και αναμένεται η έγκριση ή όχι του υγειονομικού πρωτόκολλου. Το μεγάλο «αγκάθι» ωστόσο είναι το οικονομικό, καθώς τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουν στο κόστος που απαιτούν τα τεστ.

Πληθαίνουν οι φωνές ανά την Ελλάδα που ζητούν από την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει πρωτοβουλία και να συνδράμει, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα. Επίσης οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί όσον αφορά τη σωστή τήρηση των μέτρων προστασίας, τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν ευλαβικά τα σωματεία, προκειμένου να μην οδηγηθούμε ξανά σε αναστολή εφόσον υπάρξει επανέναρξη.

Όλα θα κριθούν και από την πορεία των κρουσμάτων, για τα οποία έχουν εκφραστεί φόβοι από τους ειδικούς ότι θα αυξηθούν μετά τις γιορτές, όπως αναφέρει το prismasport.gr! Στα κάγκελα βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ακαδημιών ποδοσφαίρου, οι οποίοι βλέπουν να ανοίγουν τα σχολεία, όχι όμως να δίνεται το πράσινο φως για την έναρξη των προπονήσεων των μικρών αθλητών, οι οποίοι έχουν σταματήσει κάθε δραστηριότητα από τον περασμένο Νοέμβριο. Τεράστια η οικονομική ζημιά και για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Πηγή: patragoal