Δανιήλ: “Όποια απόφαση και να βγει για τη SL2 θα έχουμε πάλι προσφυγή, πάλι αναβολή”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ μίλησε στο Metropolis 95.5 για την κατάσταση που επικρατεί στην Super League 2.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

«Δεν είναι φετινό φαινόμενο αυτό που συμβαίνει στη SL2, και πέρυσι έγινε. Έχω καταλήξει ότι όταν η πολιτική προσπαθεί να διοίκηση το ποδόσφαιρο, δεν μιλάω για τώρα από τη δεκαετία του 90′ συμβαίνει αυτό και είναι πολλά τα παραδείγματα πολιτικών που προσπαθούσαν μέσα από το ποδόσφαιρο να εμπλακούν με αυτό και να το διοικήσουν.

 Πέρυσι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δημιουργήθηκε ξαφνικά από την πολιτεία, το θέμα είναι ότι οι κυρώσεις που επέβαλλε ήταν ήξεις αφίξεις. Ήρθε φέτος η UEFA και είπε απαγορεύεται από την ΕΕΑ να βάζει κυρώσεις, κυρώσεις βάζει μόνο το ποδόσφαιρο.
 Αφού έχει βγει η προκήρυξη, αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή οι ομάδες, αφού έχει ξεκινήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα με τη συμμετοχή των ομάδων στο Κύπελλο, έρχεται πάλι ένας νόμος από την πολιτεία και λέει ότι όσες ομάδες συμμετέχουν σε πανελλήνια πρωτάθλημα και δεν είναι γραμμένα στο μητρώο δεν έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στα πανελλήνια πρωταθλήματα και υποβιβάζονται.

Όταν το μητρώο άνοιξε το νέο χρόνο κατάφεραν κάποιες ομάδες να μπουν. Έγινε μια προσφυγή και καλώς ή κακώς η απόφαση βασίστηκε στο νόμο. Δεν θα κρίνω εγώ τη δικαιοσύνη. Αν κάνουμε εφαρμογή του νόμου λέει υποβιβάστε τις ομάδες.

Σας καλώ στη θέση μας και γιατί δεν ξεκινάει η Super League 2. Θα πάτε με νόμο, θα πάτε με το ποδόσφαιρο ή με τη γνωμάτευση; Πρέπει να πάμε με αυτά που λέει η FIFA και η UEFA, αλλά είμαστε στην Ελλάδα. Χθες βγήκε διαπιστωτική πράξη χωρίς δικαστική απόφαση. Έρχεται καμία εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη έτσι όπως πράττει στην Ελλάδα; Πλέον η ΕΠΟ έχει γίνει ένας οργανισμός που κάθε μέρα είναι στα δικαστήρια. Δεν θέλω να πάρω θέση γιατί κάποιος θα μου πεις δίκιο έχει και άλλος έχεις άδικο, για αυτό δεν θέλω να τοποθετηθώ. Είναι κρίμα για όλες τις ομάδες. Όποια και απόφαση να βγει θα τρέχουμε κα δεν θα φτάνουμε. Πάλι προσφυγή, πάλι αναβολή. Όταν η πολιτική καταλάβει, το αυτονόητο, ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται στα του ποδοσφαίρου ίσως δούμε μια καλύτερη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».