Δεν κουνιέται φύλλο στη Σούπερ Λίγκα 2

Οι μισές ομάδες δεν έχουν ακόμη προπονητή, έγιναν ελάχιστες μεταγραφές, οι περισσότερες κινούνται χωρίς πυξίδα.

Άπνοια επικρατεί στο χώρο της Σούπερ Λίγκας 2, καθώς έγιναν ελάχιστες μεταγραφές, δεν καθορίστηκε ακόμη ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, οι μισές ομάδες δεν έχουν προπονητή, άλλες δεν έχουν διοικήσεις και ταλαιπωρούνται από οικονομικά προβλήματα, ενώ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ είναι επιφυλακτικοί και δεν κάνουν καμία κίνηση, αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αν δεν μάθουν ποια θα είναι τα έσοδα που θα έχουν.

Την ανασφάλεια επιτείνει και η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου και τι δεδομένα θα προκύψουν από την κυβέρνηση που θα εκλεγεί. Μάλιστα, η διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λίγκας 2 και της Β’ Εθνικής έστειλε έγγραφο στην ΕΡΤ και ζητά συνάντηση με τη διοίκησή της, για να υλοποιηθούν όσα συμφωνήθηκαν με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, μόνο στον Απόλλωνα και στον ΠΑΣ υπήρξε μια μικρή δραστηριότητα. Ο ΠΑΣ ξεκαθαρίζει το υπάρχον ρόστερ, απέκτησε τον γκολκίπερ Γιαννίκογλου, βρήκε προπονητή (Αργύρη Γιαννίκογλου) και έκλεισε το αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου για προετοιμασία. Χρειάζονται να γίνουν όπως πάρα πολλά πράγματα. Στον Απόλλωνα Σμύρνης… μεταγράφηκε από τον Πανιώνιο ο τεχνικός διευθυντής Αντώνης Μανίκας για να οργανώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, προσλήφθηκε προπονητής ο Νίκος Παπαδόπουλος και έκλεισαν Ιντζόγλου και Παυλίδης. Ο Λεβαδειακός παραμένει ακόμη χωρίς προπονητή, μετά την αποχώρηση του Νίκου Καραγεωργίου. Ο Κομπότης δεν έκανε ακόμη καμία κίνηση για την ομάδα του.

Από τις υπόλοιπες παραδοσιακές δυνάμεις της Κατηγορίας, στη Δόξα Δράμας δεν είναι σίγουρο αν παραμείνει ο μεγαλομέτοχος και χρηματοδότης Γιάννης Μπύρος. Η διοικητική αβεβαιότητα των «Μαυραετών» ώθησε στην έξοδο τον προπονητή Δημήτρη Σπανό, χωρίς να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Στην Κέρκυρα έγιναν προσφυγές από παίκτες και η αβεβαιότητα για το αύριο συνεχίζεται. Ο Τάσος Θέος που έκλεισε τη χρονιά στον πάγκο των Φαιάκων, δε γνωρίζει την επόμενη ημέρα. Στον Εργοτέλη δεν είναι σίγουρο αν συνεχίσει ο προπονητής Νίκκι Παπαβασιλείου. Οι Κρήτες δεν έκαναν καμία μεταγραφή, παρά μόνο ανανέωσαν συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Ο Πλατανιάς, που έχασε την άνοδο από τον ΟΦΗ στα μπαράζ, ανανέωσε τη συνεργασία με τον προπονητή Γιάννη Τάτση με στόχο να κρατήσει τον φετινό κορμό. Στον Κισσαμικό Χανίων μάλλον θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην τεχνική ηγεσία ο Βοσνιάδης.
Χωρίς προπονητή είναι και η Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας μετά την αποχώρηση του Απόστολου Χαραλαμπίδη. Η διοίκηση περιμένει να δει ποια θα είναι τα έσοδα της νέας σεζόν για να προβεί σε κινήσεις σχεδιασμού. Στον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς) ανανέωσε τη συνεργασία ο προπονητής Δημήτρης Καλαϊτζίδης, αλλά Ολαϊτάν και Σουντουρά εκδήλωσαν την επιθυμία να αποχωρήσουν. Στον Απόλλωνα Λάρισας οι περισσότεροι παίκτες έμειναν ελεύθεροι, αφού έληξαν τα συμβόλαιά τους. Στον «αέρα» είναι και ο προπονητής Γιάννης Μπελά, που κάθισε με επιτυχία στον πάγκο. Οι Θεσσαλοί περιμένουν τη συνέλευση των ομάδων την ερχόμενη Δευτέρα, για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα και μετά να ξεκινήσει ο σχεδιασμός.

Κινητικότητα υπάρχει στην Παναχαϊκή. Ο νέος μεγαλομέτοχος Σάκης Καλογερόπουλος πήρε προπονητή τον Σερβοβόσνιο Ζβέζνταν Μιλόγεβιτς και απέκτησε τον Λινάρδο από την Κέρκυρα. Άλλη μεταγραφή δεν έγινε, αφού υπάρχουν ανοιχτά θέματα με παίκτες που είναι στην ομάδα και αν παραμείνουν, όπως οι Ντάσιος, Αργυρόπουλος, Σωτηράκος. Η προετοιμασία των πατρινών θα γίνει στην Ολλανδία.
Με λίγα λόγια, όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 είναι στον… αυτόματο πιλότο. Οι μισές δεν έχουν προπονητή, η λέξη σχεδιασμός είναι άγνωστη και όλοι περιμένουν να μάθουν τι έσοδα θα έχουν για να ξέρουν πως θα κινηθούν. Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των ομάδων για να καθορίσουν πώς θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα των 12 ομάδων. Επί του παρόντος στην κατηγορία αυτή, δεν κουνιέται φύλλο.

πηγή: agon.gr